2024-03-20 558 瀏覽
#fafafoodblog打邊爐 #fafafoodblog尖沙咀呢間火鍋好正 食材新鮮又有酒飲 sapporo啤酒 10pm前買一送一 . 打邊爐10 點後8折 , 全日打邊爐4個湯底免費 有 d 特別正既湯底好似麻辣雞煲同 花膠雞煲都有半價 🍴麻辣惹味雞煲 268 蚊🐥雞煲炒得好香 醬汁正常份量 帶 d甜同香辣 雞肉足料入味彈牙 🍴醬料 兩位56 蚊醬料好多 xo醬好香脆 🍴牛肉粒 中 58 蚊🐂牛肉粒好入味 牛肉香濃 🍴金錢鍵 中68 蚊🐂金錢鍵 比較煙 un彈牙 入味 🍴鮮鵝腸半份68 蚊好爽口新鮮既鵝腸🍴桂花蚌半份68 蚊新鮮彈牙既桂花蚌 而且都抵食 🍴炸魚皮半份28 蚊🐟🍴即炸響玲68 蚊🔥好香脆既即炸響玲 而且都好多舊🍴水魚裙邊半份48 蚊新鮮水魚 食落彈牙似魷魚 🍴紅薯粉48 蚊🍜好爽口有口感既薯粉 Score 平均分< 8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~
🍴醬料 兩位56 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#狗五至尊火鍋九毛
尖沙咀寶勒巷26 至36 號華寶大廈 LG樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀
====================

2024-03-20
2024-05-10 12 瀏覽
尖沙咀酒吧「狗毛」竟然開埋餐廳,梗係約埋朋友去試下啦⋯呢間火鍋店位於寶勒巷,非常易搵。餐廳環境舒適寬敞,而家follow 社交平台同share 社交平台 post,湯底仲有優惠添!而且麻辣鴨血或蜂巢豆腐仲可以任食⋯我哋揀咗胡椒豬肚湯鍋,湯底香濃美味,滋味十足。美國特級牛小排打邊爐點可以無牛肉!牛肉脂肪分佈均勻,肉質細嫩,牛味香濃,口感非常之好!黑豚肉片脂肪與瘦肉分佈成五五比,但脂肪爽口而不油膩⋯美國桶蠔桶蠔大大隻,肥美多汁,絕對係打邊爐嘅好配搭!手打墨魚滑墨魚滑爽滑彈牙,飽滿緊實,仲保留咗原粒墨魚,口感一流⋯台灣頁丸口感彈牙,濃厚嘅肉質風味同細膩嘅香菇香氣,味道非常有層次 。竹笙竹笙亦係打邊爐必備之選!脆嫩爽口,吸收晒湯底精華,好食到停唔到口。麻辣鴨血口感嫩滑Q彈,麻辣可口,非常過癮。總括而言,火鍋配料新鮮、高質。餐廳除咗打邊爐之外,仲有埋泰菜選擇,下次一於過嚟試埋泰菜先!
尖沙咀酒吧「狗毛」竟然開埋餐廳,梗係約埋朋友去試下啦⋯

美國特級牛小排

黑豚肉片
脂肪與瘦肉分佈成五五比,但脂肪爽口而不油膩⋯

美國桶蠔
桶蠔大大隻,肥美多汁,絕對係打邊爐嘅好配搭!

手打墨魚滑
墨魚滑爽滑彈牙,飽滿緊實,仲保留咗原粒墨魚,口感一流⋯

台灣頁丸

竹笙

麻辣鴨血
口感嫩滑Q彈,麻辣可口,非常過癮。

2024-05-07
2024-05-10 0 瀏覽
The Hair of Dog 狗毛旗下火鍋店 九五至尊裡面黑色格調為主 紅色只是點綴地方夠大 裝修簡單不失格局打邊爐最驚食到成身「邊爐味」?呢到既爐邊有抽風系統 源頭吸走哂「邊爐味」呢個真心緊要 有時著到靚一靚 最怕成身味 去下場活動都唔方便成個過程換左兩次碟 勁細心 Follow本店社交平台並share 社交平台 Post送免費湯底 好抵!😂 雞煲就可以半價食左個麻辣惹味雞煲 有專人幫你炒雞食完再換個麻辣鴨血鍋 勁多一嚿嚿鴨血 朋友都讚好鮮海蝦 手打墨魚滑 火鍋配料足料質素高蟹肉炒粉絲 海鮮炒飯燒牛肉串 燒雞肉串 孜然燒 香口惹味
The Hair of Dog
狗毛旗下火鍋店 九五至尊

裡面黑色格調為主 紅色只是點綴
地方夠大 裝修簡單不失格局
打邊爐最驚食到成身「邊爐味」?
呢到既爐邊有抽風系統 源頭吸走哂「邊爐味」
成個過程換左兩次碟 勁細心
食左個麻辣惹味雞煲 有專人幫你炒雞
食完再換個麻辣鴨血鍋 勁多一嚿嚿鴨血 朋友都讚好

鮮海蝦 手打墨魚滑 火鍋配料足料質素高
蟹肉炒粉絲 海鮮炒飯
燒牛肉串 燒雞肉串 孜然燒 香口惹味

2024-05-08 0 瀏覽
呢間打邊爐一次過可以滿足好多個願望!有泰式小食同菜式,仲有多款高質火鍋配料,一大班人去嘅話,仲可以包房,叫返打啤酒,一路唱K🎤一路chill!餐廳環境夠晒闊落,用上比較華麗嘅裝修,大廳嘅枱都好大,叫多幾款菜都完全擺得落!🈹而家只要like+follow佢哋個社交平台,仲可以送埋湯底,超抵!------------------------------叫咗個雙拼湯底,冬陰功x蕃茄薯仔湯,鍋底配料都唔少,而且質感夠濃稠,仲要免費送,超抵食!🦐冬陰功湯底酸辣,充滿香茅香氣;🍅蕃茄薯仔湯超足料,夠鮮甜好開胃!🥓◖美國精選封門柳(大)◗ $338封門柳拼盤大大盤,每片都有返一定厚度,脂肪均勻,肉味比較濃郁,淥一淥就食得!🐟◖脆鯇片(半)◗ $38有五大片脆肉鯇,口感夠爽脆,但小心會有細骨~🦑◖手打墨魚丸(半)◗ $58墨魚丸真係必叫!有四大粒,成個乒乓波咁大,咬落真係夾雜住啖啖墨魚肉,口感夠彈牙,好食!🦐◖手打蝦滑◗ $88蝦滑食到有蝦肉,鮮味都夠,但唔太鍾意佢口感比較腍,相比墨魚丸遜色少少~🥬◖娃娃菜◗ $38娃娃菜放落蕃茄湯度煮,吸晒啲湯,酸甜入味🍜◖紅薯粉◗ $38係比較幼身嘅紅薯粉,放入蕃

🥓◖美國精選封門柳(大)◗ $338

🐟◖脆鯇片(半)◗ $38
有五大片脆肉鯇,口感夠爽脆,但小心會有細骨~

🦑◖手打墨魚丸(半)◗ $58

🦐◖手打蝦滑◗ $88

🥬◖娃娃菜◗ $38
娃娃菜放落蕃茄湯度煮,吸晒啲湯,酸甜入味

🍜◖紅薯粉◗ $38
係比較幼身嘅紅薯粉,放入蕃茄湯度煮到腍,吸晒啲湯底精華,入味有口感!

除咗火鍋之外,仲叫咗啲泰式串燒,燒得夠乾身充滿炭燒香氣,調味偏甜有少少喇沙嘅味道,幾鍾意!而且每串個價錢都唔貴,基本都冇伏,入面牛肉雞肉同羊肉都係必食!🤤

💕牛肉串 $18
💕雞肉串 $18
💕雞腎串 $18
💕牛筋串 $18
💕秋葵 $15
💕羊肉串 $18

🌟 Encore指数:9.2/10
2024-05-04 0 瀏覽
想打邊爐又想食泰菜,真係好難選,但小朋友先要選,我索性兩樣都要晒。係九毛就食到港式邊爐,同埋又食到泰國小菜。因為係IG打卡有幾款免費湯底送,我地慳返唔少。叫左胡椒豬肚湯底,有少少spicy但好食既.叫左鴨血同埋honeycomb豆腐,只要有order野就免費送,都好多野送下。我同朋友比較中意食海鮮,就散叫左蟶子、鮑魚、帶子、幾隻蝦等等,全部都係冰鎮,連shells,睇同食得出有幾新鮮。叫左d鯇魚片,薄片,好易食,又新鮮,大滿足。叫左一碟細既肥牛,價錢實惠,岩晒只想食少少牛肉既我。如果想大份d都可以,好有彈性。蔬菜就有西洋菜同粟米,好夠食。 小食就叫左泰式鳳爪,惹味,係自家製既,味道同平時果d有少少分別,係好食既。生菜包我叫左多生菜多醬汁,所以都幾spicy,但係好正,同埋可以自選雞、牛定豬,中意佢多選擇。

2024-04-29
2024-05-03 29 瀏覽
🌞今日約左好友打邊爐,跟住佢去到尖沙咀26至38號華寶大廈地下,有個好大個招牌寫住九五至尊,用得哩個名當然係最高級,應該係有好野食。入到餐廳 ,好大好寬敞,裝修真係夠高貴,紅黑色嘅設計,場面高大上,火鍋店當然係每張枱都有火爐,美觀清潔,感覺好舒服。一心想來食火鍋,點知原來呢度仲有泰國菜,老友見到有好多菜式都想食,於是我地就轉左食泰國菜。哩度係數碼點餐,我地搞來搞去都搞唔掂,最後都要搵店員嚟幫手,店員服務態度非常好,幫我地揀完菜式,還提醒不需一次過點,不夠可以再點,真是體貼的服務,值得一讚👍。泰式大蝦🦐柚子🍊沙律🥒🥬🥥🧅最好吃的沙律,四隻新鮮大蝦,剝殼挑腸,柚子肉大大舊,新鮮多汁無渣,酸甜清香,似是泰國西施柚,用檸檬汁調味,加左洋蔥,最特別是有椰子肉乾,令整個沙律生色不少,加些元西,顏色更香更靚,無得頂。👍👍泰式明爐🔥魚🐠這是泰國菜必食的一味,好大條烏頭魚🐠,用火🔥爐煲住上台,配多一碗上湯,一路煲路聞到香味四溢,配料有香茅芹菜草菇辣椒香蔥等等,最經典是一個秘製綠色醬汁,用來點魚🐠食真是絕配,醒味提鮮,食到舔舔利。😘😘大蝦🦐🦐咖喱平時食泰國菜,多數揀咖哩蟹,今日懶,所以食咖哩蝦,容易食,用

泰式大蝦🦐柚子🍊沙律🥒🥬🥥🧅

泰式明爐🔥魚🐠

用來點魚🐠食真是絕配,醒味提鮮,食到舔舔利。😘😘

大蝦🦐🦐咖喱
平時食泰國菜,多數揀咖哩蟹,今日懶,所以食咖哩蝦,容易食,用筷子可以攪掂,唔使五爪金龍,🤌🤌不會食到論論盡盡 😅😅,大蝦肥美多膏,肉多鮮甜,泰式咖哩汁特別配方,自己在家很難做得到,所以每次都食到汁都撈埋。🤣🤣

印度薄餅🍕🍕
專登點個簿餅來食咖哩汁,簿餅脆脆地,點咖哩汁,餅脆汁香滑,食到光盤💿。😋😋

泰式一口牛柳🐮🐮
我地兩個都是牛🐮魔王,無牛🐮不歡,牛柳最嫩口,用鐵板濃醬煎到半熟,最吸睛是有一串綠色藤椒,錦上添花的設計,令一口牛柳好睇又好食,超水準。🤩🤩

串燒集錦🍡🍡
雖然有點飽,但又想試下這裡的串燒,於是又點了各式烤肉,有豬🐷肉,牛🐮肉,羊🐏肉,雞🐔肉,仲有脆鱔,不得不讚👍這裡的廚師,樣樣皆能,件件出色,但真是飽足了,其他想試的唯有下次再來。🥳🥳
2024-05-02
2024-04-27 59 瀏覽
飲開酒都知狗毛啲酒正,原來佢開咗邊爐,即刻拉埋frd去食,超正!!兒家follow instagram仲有免費湯底!胡椒豬肚湯+番茄薯仔湯好香胡椒味,豬肚好爽口彈牙,唔會有好大浸豬臊味,落料之前飲一啖,好香口,胡椒少少辣!番茄薯仔湯好fresh, 真係用咗番茄,食唔出茄膏味,好鮮甜,薯仔都有好多舊!蜆有廿幾隻,一開波就落十隻蜆落去煲,啲鮮味出哂嚟,啲蜆好鮮甜,唔洗點醬汁都夠味!膳片好爽脆彈牙,仲要唔腥!淥一淥就索晒啲湯,點埋豉油好好食!墨魚滑好大條,可以整到6-7粒膠,仲有一粒粒墨魚釀咗喺入面肉類嗌咗肥牛、牛舌、豚肉、羊肉,牛舌好爽口,羊肉好香臊味,啲用冰冰住,保持都好新鮮。最特別係佢有泰式小食食,即刻嗌個蝦餅嚟食,即叫即炸,出晒煙,好彈牙,個醬汁酸酸甜甜好開胃!最後仲有椰汁糕,同大大盅楊枝甘露,超滿足!嚟狗毛點少得酒,少少哋嗌咗杯Sauvignon Blanc, 打住邊爐飲,絕配!朋友嗌咗壺洛神花茶,仲可以加冰,勁大壼超抵飲!入面仲有啲大房比人打邊爐唱k, 下次拉埋班朋友re u!

胡椒豬肚湯+番茄薯仔湯

墨魚滑好大條,可以整到6-7粒膠,仲有一粒粒墨魚釀咗喺入面

最後仲有椰汁糕,同大大盅楊枝甘露,超滿足!

朋友嗌咗壺洛神花茶,仲可以加冰,勁大壼超抵飲!

入面仲有啲大房比人打邊爐唱k, 下次拉埋班朋友re u!
狗毛酒吧竟然開埋打邊爐同泰菜! 同樣出色 ❤️ 冬蔭功湯鍋 拼麻辣鴨血鍋狗毛有間泰菜餐廳 所以唔洗諗個冬陰功湯底一定無敵! 打邊爐前仲可以飲啖冬陰功湯先😍 一味2食咪呢啲🤣 冬陰公湯超好飲! 落個粉落去即變 冬陰功湯粉 超級抵嘅係佢鴛鴦鍋唔洗加錢! 可以一個價錢試到兩個湯底! 麻辣鴨血鍋入邊已經有唔少鴨血 鴨血係真鴨血 彈牙爽口! 手切本地牛 $268 (中) 乾冰上場 中size都有好多 手切牛又重牛味 油脂適中 唔洗諗一定係叫呢個 淥15秒 食得! 朋友都話正過和牛 美國豬梅肉片有冇聽過一個靚晚豬肉係可以媲美牛肉😏 所以豬肉都係性價比之選 重用碎冰上 又靚又好食手打牛肉丸手打牛肉丸好嫩滑 好似食緊山竹牛咁 好大粒! 手打墨魚滑爽滑彈牙 麻辣鍋必選😍 好香既墨魚味 未叫之選! 洛神花茶(凍)(壺)值得一提佢真係超多嘢飲 因為酒吧出身所以有好多唔同類型特色飲品 當晚唔想飲酒 所以叫咗壺花茶 冇諗過$68係有咁大壺! 超抵飲 兩個人食完飯都未飲哂🤣
狗毛酒吧竟然開埋打邊爐同泰菜! 同樣出色 ❤️

冬蔭功湯鍋 拼麻辣鴨血鍋

手切本地牛 $268 (中)

美國豬梅肉片

手打牛肉丸
手打牛肉丸好嫩滑 好似食緊山竹牛咁 好大粒!

手打墨魚滑
爽滑彈牙 麻辣鍋必選😍 好香既墨魚味 未叫之選!

洛神花茶(凍)(壺)
2024-04-25 48 瀏覽
呢個星期雨下不停, 唯有打個邊爐驅一驅濕氣啦.去到尖沙咀寶勒巷九五至尊火鍋狗毛打邊爐. 原來餐廳除左傳統打邊爐外, 重有串燒, 泰國野食.我地叫左雙併胡椒豬肚湯鍋 + 麻辣鴨血湯鍋: 胡椒豬肚湯鍋 - 胡椒味香濃, 豬肚份量多, 奶白色嘅豬骨湯底, 非常吸睛..麻辣鴨血湯 – 呢個唔講得笑, 由唔係好辣, 去到越來越辣, 差D頂唔順. 鴨血爽滑, 麻辣湯, 香﹑麻﹑辣﹑樣樣俱存.牛肩胛肉 – 牛肉味濃, 油脂分有均勻, 入口充滿油香, 薄薄一片都好有牛肉味, 滾一滾就可以入口.牛舌片 – 平時打邊爐食開牛舌片比較細塊, 但今次係非常大塊同好有彈性, 好食.黑豚肉片 – 粉白色嘅黑豚肉片, 好香豚肉味, 滾耐左D肉都唔會實哂, 肥瘦適中.珊瑚蚌 – 入口索索聲, 海鮮新鮮必定好食.手打墨魚滑 – 打邊爐有手打墨魚滑的話, 我必定會食, 因為好食嘅墨魚滑唔係度度都食到,  彈牙, 勁多蟹籽, 咬落重有少少粒粒口感.自家鮮蝦雲吞+自家韭菜水餃 - 韭菜水餃材料十足, 韭菜味新鮮香甜. 油麥菜 – 又係份量十足, 而且十分新鮮. 加上最後麻辣鴨血湯麻辣鴨血湯嘅麻辣, 真係辣到噴汁.
呢個星期雨下不停, 唯有打個邊爐驅一驅濕氣啦.

我地叫左雙併胡椒豬肚湯鍋 + 麻辣鴨血湯鍋:

珊瑚蚌 – 入口索索聲, 海鮮新鮮必定好食.

2024-04-24 91 瀏覽
得悉狗毛於尖沙咀寶勒巷開設左一間名為「九五至尊」嘅火鍋店,作為狗毛嘅粉絲當然要試試,門店嘅金碧輝煌中國風非常eye-catching,內裡非常寬敞舒適,座位空間亦較一般餐廳寬闊不少,整體舒適潔淨。另外,想提下呢啲每個爐頭都設有抽風淨化器,基本上油煙不沾衫,著靚衫黎打邊爐都唔怕有味!啤酒有來自愛爾蘭的黑啤Guinness Draught,基本上無乜火鍋店提供Guinness Draught,打邊爐黎講,Guinness Fans必來無異;另外目前仲有SAPPORO生啤買一送一優惠。燒鱔串 ($38) & 燒牛脷 ($20): 串燒高質,白鱔肉質爽彈,肥美多汁,美常鮮甜;燒牛脷十分爽嫩有嚼勁,加鹽和黑椒調味已很鮮味。冬蔭功湯鍋拼蕃茄薯仔湯鍋 (免費):目前以ig打卡post story即享免費湯底,大癲!狗毛本身作為泰國餐廳,冬蔭功出曬名唔錯,有大/中/小辣可選,中辣酸辣並重,唔會太辣但好香濃惹味;蕃茄薯仔湯都幾濃郁,蕃茄味幾突出,唔係假甜果種罐頭味。美國特級牛小排($238/中): 含豐富脂肪,油香突出,肉質細嫩,牛味仲幾濃郁,而且中份嘅份量頗多。金錢腱 ($68/中): 肉質結實爽脆有

金錢腱 ($68/中): 肉質結實爽脆有嚼勁,脂肪較少,肉味較重。

可是牛肉普遍切得太細塊,口感一般。

大蜆 ($88): 大蜆新鮮無沙,蜆肉飽滿肥美,仲幾鮮甜,配冬蔭功湯底幾夾。

鮮海蝦 ($68/半份): 海蝦同樣新鮮,肉質爽彈,吸埋冬蔭功湯汁更鮮味。

蜂巢豆腐 ($20/半份): 埋單先知原來暫時蜂巢豆腐 & 鴨血免費添加,食得一碟蝕底左添。豆腐綿滑,層次感極高,非常吸湯!
2024-04-08
2024-04-24 72 瀏覽
今日與同事加班,放工剛好經過寶勒巷,發現原來開了一間火鍋店~門外店員介紹我們說只要follow 社交平台 post,就有四款湯底免費選擇,其他特色湯底還有半價優惠見裝修環境都吸引,一於入去食豐富去獎勵自己- 餐廳環境好多特色,而且好寬敞所以坐得好舒服- 醬料區有十幾款鍾意點調配都可以🫶🏻- 湯底竟然有泰式冬蔭功湯😍水煮麻辣樣樣有齊,但因為同事唔食得辣所以冇點🤣最後點了❤️蕃茄薯仔濃湯鍋湯底非常濃郁,而且足料!值得一讚是抽風設計非常巧妙:蒸氣從鐵鍋的外圈直接吸走,打完邊爐都不會沾滿成身油香味❤️扇貝(隻)$38;鮮鮑魚仔 (隻) $38;鮮海蝦(半份)$68🦐海蝦好大隻;扇貝新鮮及彈牙鮮甜;打邊爐又點少得食牛😝❤️手切本地牛(中)$268肉質相當嫩滑,牛味濃郁出色份量一樣好足,仲有足夠冰底座住保持新鮮的溫度,夠細心👍❤️桂花蚌(半份)$68口感鮮甜爽脆~👍❤️蝦餅$78發現餐牌仲有好多泰式菜可以選擇蝦餅即叫即炸,蝦餃彈牙用料足,真係食過返尋味配上酸酸甜甜醬,更能提升味道~下次約多幾個同事去試吓這店的泰國菜先!❤️楊枝甘露$48當然要叫返碗糖水做結尾果然是大滿足的晚餐
見裝修環境都吸引,一於入去食豐富去獎勵自己

- 餐廳環境好多特色,而且好寬敞所以坐得好舒服

- 醬料區有十幾款鍾意點調配都可以🫶🏻

最後點了❤️蕃茄薯仔濃湯鍋

🦐海蝦好大隻;扇貝新鮮及彈牙鮮甜;

打邊爐又點少得食牛😝❤️手切本地牛(中)$268

肉質相當嫩滑,牛味濃郁出色
份量一樣好足,仲有足夠冰底座住保持新鮮的溫度,夠細心👍

❤️桂花蚌(半份)$68

果然是大滿足的晚餐
  • 蝦餅
  • 手切本地牛
2024-04-22 52 瀏覽
【野生菌老雞鍋】今次試嘅打邊爐湯底係野生菌老雞鍋,真係一個滋味豐富嘅選擇!湯底以老雞熬製而成,滋味鮮甜,再加入各款野生菌類,增添咗湯底嘅香氣同鮮味!每一口湯底都飽滿濃郁,令人回味無窮!如果你鍾意濃郁滋味,呢款野生菌老雞鍋絕對唔可以錯過!🍲【美國特級牛小排 (大)】講吓呢個美國特級牛小排 (大),真係肉質鮮嫩多汁!每一片肉都厚實有料,經過簡單烹調,保留咗牛肉嘅原汁原味,肉香四溢!無論你係鍾意五成熟定係全部煮熟,呢款牛小排絕對會滿足到你對牛肉嘅所有幻想!🥩【手打蝦滑】呢款手打蝦滑真係滑口又彈牙!一共有兩條,每一條都經過精心製作,肉質鮮嫩,口感豐富!無論係切成比較大粒,定係細細粒,呢款蝦滑都能夠帶嚟豐富嘅口感同滋味!如果你鍾意海鮮,一定要試下呢款手打蝦滑!🍤【燒蒜蓉扇貝】呢款燒蒜蓉扇貝新鮮彈牙,每一口都充滿咗海鮮嘅鮮甜!燒烤過程中,蒜蓉嘅香氣融入扇貝嘅鮮味當中,味道香濃迷人!如果你鍾意扇貝,呢款燒蒜蓉扇貝絕對值得一試!🐚【麻辣鴨血】最後要介紹嘅就係麻辣鴨血啦!鴨血經過燙煮後,彈牙滑嫩,配合麻辣湯底,辣味濃郁,麻辣鮮香,令人回味無窮!如果你鍾意辣味,呢款麻辣鴨血一定會滿足到你對辣味嘅所有渴望!
【野生菌老雞鍋】

【美國特級牛小排 (大)】

【手打蝦滑】

【燒蒜蓉扇貝】

【麻辣鴨血】

同朋友喺尖沙咀行行吓,見到呢間火鍋店新店幾企理都入咗去試吓先個環境,啲餐枱非常闊落值得一讚兩個人坐卡位坐得好舒服,傾偈唔使驚比隔籬位聽到晒😂餐廳做緊湯底買嘢送嘅,我哋兩個嗌咗雞煲中辣🤓🤭🤭雞煲上到嚟係極度香!等幾分鐘炒香就食得啦!雞肉非常滑,而且醬好惹味!真係一舊接一舊,停唔到口🥰推!呢個雞煲嘅雞肉係極度多!兩個人完全食唔晒,非常足料✔️食完雞煲打邊爐,湯底加咗水之後都仲係好入味✔️牛肩胛肉牛味濃郁,雪花分明,烚耐左啲肉都仲好淋🫶🏻蒙古羊肉片估唔到係新鮮羊肉,食落去好蘇!好驚喜,非常出色! $48 超值😳桂花蚌好新鮮!食落去好爽口,食得出好鮮味!必點👍🏻手打蝦滑啖啖蝦肉,爽口,吸晒啲湯底🤤椒鹽墨魚咀👍🏻👍🏻👍🏻估唔到打邊爐嘅地方可以有泰國菜小食嗌,墨魚咀好惹味,外脆內軟🤭🤭另外想讚吓啲職員好細心,好少遇到打邊爐都會有人幫你換碟,又會好貼心咁幫你加湯底🥰成餐飯都食得好開心,餐廳除咗做緊半價,仲有啤酒買一送一,任食鴨血同豆腐🥹🥹一餐完全食唔晒,一定會再返嚟!
同朋友喺尖沙咀行行吓,見到呢間火鍋店新店幾企理都入咗去試吓

先個環境,啲餐枱非常闊落值得一讚
兩個人坐卡位坐得好舒服,傾偈唔使驚比隔籬位聽到晒😂

餐廳做緊湯底買嘢送嘅,我哋兩個嗌咗雞煲中辣🤓🤭🤭

呢個雞煲嘅雞肉係極度多!兩個人完全食唔晒,非常足料✔️

食完雞煲打邊爐,湯底加咗水之後都仲係好入味✔️

牛肩胛肉
牛味濃郁,雪花分明,烚耐左啲肉都仲好淋🫶🏻

蒙古羊肉片

桂花蚌
好新鮮!食落去好爽口,食得出好鮮味!必點👍🏻

手打蝦滑
啖啖蝦肉,爽口,吸晒啲湯底🤤

椒鹽墨魚咀👍🏻👍🏻👍🏻

成餐飯都食得好開心,
2024-04-14 89 瀏覽
依度裝修好有格調,有酒吧feel, 空間感超大,同朋友傾計食野好適合。 食物種類好多選擇,有打邊爐,串燒同泰國菜。 首先歎左個雞煲先,服務員細心幫我地均勻炒熟雞肉。醬料味濃好惹味,麻麻辣辣,雞肉嫩滑。食完雞煲,加湯打邊爐…麻辣鴨血,鋒巢豆付可以免費任食。本地肥牛牛肉新鮮,份量有夠大,肥瘦均勻,少少油花,食落去有油香兼牛味好重,好有口感。2百幾蚊真係好抵食。海鮮桂花蚌新鮮,味道鮮甜串燒牛舌心燒得岩岩好,不會太乾,好有風味, 口感好爽,濃厚牛舌味,仲好油香好惹味。泰式炸蝦餅即叫即制,熱辣辣,外皮香脆蝦肉鮮甜彈牙,配上甜酸醬,好惹味。洛神花茶,夠晒涷,用料十足煲出黎,味道好濃,甜酸度岩岩好。最好仲送左每人1盅既楊枝金露,一樣出色。食物選擇真係繁多好,用料好新鮮,仲有好其他款式都好想食,加上服務員既服務態度都係超好,價錢又抵食,真係有賓至如歸既感覺。

食完雞煲,加湯打邊爐…

麻辣鴨血,鋒巢豆付可以免費任食。

本地肥牛

海鮮桂花蚌
新鮮,味道鮮甜

串燒牛舌心

泰式炸蝦餅

洛神花茶,夠晒涷,用料十足煲出黎,味道好濃,甜酸度岩岩好。

最好仲送左每人1盅既楊枝金露,一樣出色。

2024-04-11 80 瀏覽
搵食經過見到呢間新火鍋店見MENU好得意,除左有各式各樣火鍋配料外,仲有特色泰菜,醬料款多排列整潔,食物質素仲大有驚喜!首先講個湯底,蕃茄薯仔湯係可以免費拼冬陰功湯,仲可以加錢配其他特色湯底如牛邊腩鍋、雞煲等,多樣選擇!打邊爐最愛有牛肉,叫碟牛肩胛肉,色澤鮮嫩,油花分佈細緻均勻,食落口感紮實有牛肉味~鍾意有咬口嘅我地仲點左脆鯇片同珊瑚蚌,全部用冰鎮上,脆鯇片厚實又大片,魚鮮味十足,珊瑚蚌淥起脆口又鮮爽,估唔到咁新鮮~而個即炸響鈴,簡真係必點ITEM!剩係一上枱已經聞到炸起嘅香氣,大大卷毛巾形狀炸得鬆脆!就咁食都非常YUMMY!另韭菜餃粒粒飽滿,淥起見到餃皮透薄,韭菜香味十足~最後加上新竹米吸盡湯汁精華,超級滿足!食到滯滯地點個楊枝金露解解膩,果肉夠多夠新鮮!成餐飯坐得十分舒適,仲要樣樣食物都夠高質,值得回頭,見隔離枱食泰菜食得好滋味,下次都要試下~

另韭菜餃粒粒飽滿,淥起見到餃皮透薄,韭菜香味十足~

最後加上新竹米吸盡湯汁精華,超級滿足!

食到滯滯地點個楊枝金露解解膩,果肉夠多夠新鮮!