同朋友諗住去食 跟住啱啱問OpenRice先發現已經結業😭😭想講佢哋嘅串燒真心係幾唔錯先唔講香港本身唔係話超級多舖頭有自動串燒唔使自己落手 好好多😂😂佢哋算係咁多間呢啲類似舖頭裏面 我去過最乾淨嘅一間仲有晒嗰啲濕紙巾提供😂好多間呢啲舖頭都冇提供濕紙巾🥹之前仲要同朋友起勢咁食😂店員超級Nice 送餐又快!不過唯一不足就係每一串超級少份量但係枱上面數量有限 想快啲食到多啲嘢食就要自己落手 幾串串埋一串😂😂😂😂😂

想講佢哋嘅串燒真心係幾唔錯
先唔講香港本身唔係話超級多舖頭有自動串燒
唔使自己落手 好好多😂😂
佢哋算係咁多間呢啲類似舖頭裏面 我去過最乾淨嘅一間
仲有晒嗰啲濕紙巾提供😂

好多間呢啲舖頭都冇提供濕紙巾🥹

之前仲要同朋友起勢咁食😂
店員超級Nice 送餐又快!

不過唯一不足就係每一串超級少份量
2023-08-24 858 瀏覽
叫串燒放題,每款菜式每次只限叫人頭數,未食哂前再叫都唔會黎。我淨係中意食雞皮同軟骨 ,姐係我每十分鐘淨係食到兩次野,問店員又咁西。咁孤寒就咪做放題,改名叫串limited啦。
2023-06-20 985 瀏覽
♫3/10🈵🏷️$248另加一(平日晚上)主打懶人自轉串燒,包左120分鐘放題飲品選擇唔算多,不過有幾款涼茶清熱氣自問已經算矮 但一入去腳都伸唔直( ;´Д`)開得暖個爐燒得嚟都有排到我正式食到第一串個陣已經冇左半個鐘某啲肉類粗身啲就會卡住左轉唔到食到中途個輪帶仲壞左二百幾放題嚟講牛肉質素都還可以但蜆肉可以唔使叫同埋唔建議叫雞翼,好耐先燒得熟而且較多肉較重肉個邊會聚左向下轉唔郁,唔可以會邊都平均受熱每人包一杯𝘩𝘢𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘻雪糕好彩店員服務態度唔錯加上冷氣夠大唔會食到個人好熱好焗ε-(´∀`; )♫串Grill 自助燒烤專門店 旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖♫

3/10🈵
🏷️$248另加一(平日晚上)
主打懶人自轉串燒,包左120分鐘放題
飲品選擇唔算多,不過有幾款涼茶清熱氣
自問已經算矮 但一入去腳都伸唔直( ;´Д`)
開得暖個爐燒得嚟都有排
到我正式食到第一串個陣已經冇左半個鐘
某啲肉類粗身啲就會卡住左轉唔到
食到中途個輪帶仲壞左
二百幾放題嚟講牛肉質素都還可以
但蜆肉可以唔使叫
每人包一杯𝘩𝘢𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘻雪糕
好彩店員服務態度唔錯
加上冷氣夠大唔會食到個人好熱好焗ε-(´∀`; )

串Grill 自助燒烤專門店
旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖

呢間係鬧市中好出名的燒烤店,位於旺角廣華街,油麻地地鐵站A2出口,地理位置都好方便,夠曬易搵!主打的就係唔洗自己燒,放上去就會自轉,啱曬一班懶鬼去!今次同朋友決定去見識下呢間大名鼎鼎的店,一入到去店員即刻安排座位比我同朋友,夠曬細心,仲推介左我同朋友必食的M6和牛牛柳!每張枱都會有一部識得自轉的燒烤爐,店員係我地坐低的時候就會幫我地Set好爐溫,唔洗我地再自己去調較溫度,夠曬貼心!另外隔離會見到有好多唔同的調味料,啱曬鍾意唔同口味的朋友仔!呢個放題係120分鐘任食,Menu好清楚咁有曬唔同嘅細標題,牛豬海鮮雞,甜菜腸羊咩都有曬。最正就係可以無限咁食M6和牛牛柳,食落質素好好,完全唔覺得價錢咁平仲可以任食。另外豬都有好多款式,分別有豬肉眼,豬五花等等。個人嚟講比較鍾意食豬五花,油脂分佈平均,食落又唔會覺得好肥。另外食左咁多肉類,當然少不了嘅就係菜,有好多蔬菜,我就叫左翠玉瓜,燒完都唔會覺得好乾身!最後野飲方面有好多種類,都係120分鐘任飲!推薦指數: 8/10🔥
主打的就係唔洗自己燒,放上去就會自轉,啱曬一班懶鬼去!
推薦指數: 8/10🔥
2023-03-28
2023-05-11 1220 瀏覽
原本打算吃的餐廳突然關門, 只好在附近看看, 提出很多方案朋友都一推再推, 結果就選擇了這間串燒店。串燒店是自助任食的, 肉類 (豬牛羊雞均有), 菜類菇類, 少量海產, 綿花糖, 菠蘿🍍, 連雞蛋仔都有, 對我而言種類還算可以。不過下單以人頭計, 即假如二人計, 每次下單每款食物最多只可下二人份, 想再叫就要再一次下單, 這個稍為不便。環境都算寬敞, 感覺也很整潔, 有一個中雪櫃在中央, 可以任意飲用。桌上有三款醬汁🍯, 分別是燒汁, 泰式辣汁和袖子汁。基本上每款串燒都會用燒汁掃一掃, 像燒烤時一般會把食物沾上蜜糖一樣。所以就算沒有添加另外兩個汁味道也足夠, 況且泰式辣汁比較難配搭, 袖子味反而可以減少油膩感。一定要談一談串燒店最特別之處, 就是360自轉的烤爐, 我們不用動手, 把食物放到爐上面, 只要位置配合食物會順著軌道自轉, 最適合一堆只愛吃的懶人😏 最初燒時覺得需要一定長時間才能吃, 不過越燒越快, 不久已經吃得很飽滿。因為都點了一堆食物, 不能盡錄, 只有將重點道出來。首先肉類而言A6牛柳和豬五花最好吃, 不會榎口, 其他牛與豬類都還好, 但要注意火候, 有時燒太久就變得

因為都點了一堆食物, 不能盡錄, 只有將重點道出來。首先肉類而言A6牛柳和豬五花最好吃, 不會榎口, 其他牛與豬類都還好, 但要注意火候, 有時燒太久就變得很韌。菠蘿及蕃茄仔都很鮮甜, 日本蕃薯, 燒賣跟綿花糖跟平常燒烤一樣味道。基本上雞類全都不太好, 尤其雞皮和雞腎, 超級難吃! 😵‍💫 另外雞蛋仔比較像脆了的雪芳蛋糕, 個人覺得不用下單。

離開前會有Häagen-Dazs 雪糕贈送, 這個算是不錯的飯後甜點😚 另外服務都不錯, 服務員看到我們某些食物沒有轉動時都會提點。只是由於食物只有幾類比較出色, 但價錢並不便宜, 星期五, 六, 日及假期前更要多加$30, CP值一般。
2023-05-10
2023-05-09 460 瀏覽
這家串燒的烤爐真的太正了,只要把串燒放在上面就可以自動轉呀轉,自動就轉熟了哦!靜待7-9分鐘,撒上調味粉或醬汁就可以開動啦!Surprise 地俾我發現有生酮醬汁🫶🏻三款口味:麻香花生醬、甜辣汁、乳香芥末 (暗爽)但小妹心諗:一場來到,就豁出去放縱一次【下面是不斷encore的食物】牛肉🐮我們點的最多的就是牛!肉質新鮮,每一口都肥瘦分明,一口牛油真的滿嘴幸福!日本小紫薯 🍠紫薯口感糯唧唧,又甜又細膩,一口一個,根本不想停下來!菠蘿🍍香甜多汁,連不愛吃生果的我,都忍不住叫了三串平均每位二百多,可以任食串燒,還有一杯哈根大師雪糕做甜點,非常滿足!另一讚是,這兒的飲品挺落本,有40kcal的鴻福堂枝裝豆漿,同ooha 各款口味汽水,要回本真心唔難😗

靜待7-9分鐘,撒上調味粉或醬汁就可以開動啦!

Surprise 地俾我發現有生酮醬汁🫶🏻
三款口味:麻香花生醬、甜辣汁、乳香芥末 (暗爽)
但小妹心諗:一場來到,就豁出去放縱一次

【下面是不斷encore的食物】

牛肉🐮

日本小紫薯 🍠
紫薯口感糯唧唧,又甜又細膩,一口一個,根本不想停下來!

菠蘿🍍
香甜多汁,連不愛吃生果的我,都忍不住叫了三串

2023-04-30 319 瀏覽
今日一入去,入面一個人招呼也沒有!成間鋪得個2枱人,等左一陣都無人理!我就見到近廚房出菜位,有一個鐘仔!我就按了一下,怎知道入面有個男員工,估唔到他第一時間不是招呼我們,而是好不友善地鬥我們。他好大聲吆喝說:「這個鐘不是給你們按架!」之後我說:「外面一個服務員都沒有,我咪按鐘叫你們囉!」之後又有一個不男不女既員工又再怒罵我們!哪時我只見他們手上都在按電話!不知是否阻住他們蛇王,所以對我們不善!最後我們食也不食就走!唔通留係度受氣咩!如果這鋪頭老闆看到這段文字,請好好了解公司發生什麼事?定今日賽馬日他們輸了錢找客人出氣呢?
2023-04-28 214 瀏覽
食盡旺角之港式 — 串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街)————————————————成日見到d人番大陸食自助燒烤,原來係香港都有得咁玩嫁 @grill.hk 😮我真係見識太小🤣第一次食呢種style,睇住d野食自己轉轉轉,然後就食得,真係好治癒又方便😆120分鐘任飲任食,成人最平只需$198,有勁多野食,豬 雞 牛 羊 丸,海鮮,菜,去到棉花糖同雞蛋仔都有🥰,超多選擇個人推薦荷蘭豬五花, 肥瘦均勻, 肉質軟熟,好好食😋,食到濟可以order個燒菠蘿,又甜又多汁😉 另外雞腎同雞軟骨都有係咁encore🤭,食足2hours再送一杯雪糕作為完美ending👍💭Overall comment:鋪頭環境整潔,而且唔會因為燒烤而有油煙味,飲品選擇都有6,7款,值得一試!
————————————————

💭Overall comment:
2023-04-27 155 瀏覽
今日早咗收工去咗旺角同朋友打算早啲食飯,就揀咗呢一間喺廣華街嘅串燒,我哋7:30前離座,208+10%,價錢嚟講都算幾抵食,時間有兩個鐘頭咁多,我哋Walk in就有位 座位嚟講,都幾寬躺,唔會有太多嘅感覺,唔錯一坐低,店員會比一個頭盤我哋,咩都有啲例如牛肉豬肉芝士腸魚蛋 之後就同我哋介紹醬汁,呢間舖頭好特別有生酮醬汁,加$20就可以試吓!如果唔加錢嘅話都有三種不同嘅醬汁首先要推介即係佢嘅五花腩,燒左之後非常好食,再加埋佢韓式梨汁燒烤醬,中和返個味道,配搭幾好M6和牛牛柳亦都值得推介,牛肉味非常搭夠,亦唔會有太韌嘅感覺,食多幾次就即刻回本 雞卷肉嘅雞皮燒燶咗之後,非常香脆可口我會覺得呢一個雞卷係幾好食,仲要係去骨嘅,啖啖雞肉幾好 飲品方便就有唔同嘅支裝飲品,由於食燒烤嘅關係,我就選擇左要菊花蜜,都幾好飲 最後我哋仲有每人一杯Häagen-Dazs!我哋揀咗曲奇味同埋莓味!食到飽到捧住個肚走!非常滿足
座位嚟講,都幾寬躺,唔會有太多嘅感覺,唔錯

雞卷肉嘅雞皮燒燶咗之後,非常香脆可口
我會覺得呢一個雞卷係幾好食,仲要係去骨嘅,啖啖雞肉幾好
食串燒最驚係咩?就係燒唔熟但又燒燶咗😂 有咗呢個360度自轉燒烤爐就唔洗怕,真係燒到好均勻!唔同時間嚟有唔同價錢menu~都係大路野~唔算名貴食材野飲唔多選擇,但有無糖嘅啱我就得🤣串燒最重要係啲醬同粉~枱面都準備咗好多款,最愛孜然粉同海鹽,啲人話冇味係咪冇落過調味😂😂其實都燒得幾快,只要你make sure佢轉緊,而唔係卡住係齒輪~ 2個鐘食咗30串+,絕對夠飽,不過手腳要快少少🤏🏻再比個tips大家,只要你燒到一半將成串啲肉spread開就得,好快知熟唔熟!豬肉丸細細粒好彈牙,好似船麵果啲~雞蛋仔同棉花糖都好好食,尤其燒到咁均勻,完全唔會有燶!不過小心溶咗跌咗落爐😂😂最後仲送雪糕,勁飽~

唔同時間嚟有唔同價錢

menu~都係大路野~唔算名貴食材

野飲唔多選擇,但有無糖嘅啱我就得🤣

最後仲送雪糕,勁飽~

2023-04-25 87 瀏覽
grilled skewers, egg puffs, and cotton candy. The restaurant is a great place for those who enjoy barbecued foods and want to try something new.The skewers are made of different types of meat, including chicken, beef, pork, and seafood, and are grilled to perfection with a choice of seasoning. The egg puffs are crispy and flavorful, and the cotton candy is soft and fluffy.One of the highlights of the restaurant is the self-serve style of dining, which allows customers to choose their own skewers

One of the highlights of the restaurant is the self-serve style of dining, which allows customers to choose their own skewers and cook them to their desired level of doneness. The restaurant also provides a wide range of dipping sauces, which complement the flavor of the grilled meats perfectly.

The atmosphere of the restaurant is welcoming and comfortable, with modern decor and friendly staff. The pricing is also reasonable, making it an affordable option for a casual night out with friends or family.
2023-04-10
2023-04-24 134 瀏覽
旺角廣華一帶都有好多美食選擇,今次同朋友放肆地去左食串燒放題,好興奮呀!😁😁我地去個陣係weekdays差唔多6點,所以睇落較靜呢!店內物品都頗有玩味架,濕紙巾都被包裝到咁….🫣🫣🫣飲品有好多選擇呀,啤酒要另外加錢了!跟住就係到食物啦,食物普遍都係有質素架,仲會有埋教學比大家,每款食物燒幾耐都好細心地一一羅列,未點食物之前就已經上一盤串燒肉比我地,等我地可以係圈緊想食咩之前就有燒定一轉野食先。呢度選擇都好多,我最欣賞係有棉花糖、秋葵同埋車喱茄,燒兩燒就食得,同埋令一般食開肉既人都有多少少其他類別選擇。而食肉獸朋友就最愛佢既雞翼同豬大腸,大腸有咬口,燒完唔會乾爭爭,雞翼配埋佢地既獨特梨醬,真係好甜蜜呢~~🥰🥰🥰最後最後,令我地都好滿足地埋單就係呢個誠意十足既哈根大師喇😂😂😂連雪糕都比咁高質,欣賞!

我地去個陣係weekdays差唔多6點,所以睇落較靜呢!

店內物品都頗有玩味架,濕紙巾都被包裝到咁….🫣🫣🫣

飲品有好多選擇呀,啤酒要另外加錢了!

呢度選擇都好多,我最欣賞係有棉花糖、秋葵

2023-03-31 193 瀏覽
餐廳位於旺角繁華的廣華街,是一間自助串燒放題餐廳。在這裡,您不僅可以品嚐到豐盛的美食,還能親自下廚創作,享受獨一無二的烹飪樂趣。每張桌子上都設有專屬的串燒區域,讓您可以輕鬆享受與朋友一同燒烤的時光。最令人讚嘆的是,燒烤過程中不會產生大量油煙的效果,讓用餐更加愉快。餐牌提供了琳瑯滿目的串燒選項,包括m6和牛牛串、多春魚、豆卜、棉花糖等等。其中,m6和牛牛串無疑是該店的招牌菜。肉質鮮美、口感豐腴,搭配上店家獨特的調料,成為了串燒愛好者的最愛。此外,店家還非常貼心地為每種食材提供了建議的燒烤時間,讓您可以輕鬆掌握食材的最佳口感,避免了燒焦或者燒不熟的尷尬情況。最後仲有甜品Häagen-Dazs雪糕和各種飲品無限供應。

最後仲有甜品Häagen-Dazs雪糕和各種飲品無限供應。
2023-03-30
2023-03-31 203 瀏覽
想食呢間好耐,難得今日同朋友早收工,又係附近,就走左黎食,比想像中方便太多,最適合一大班朋友吹住水,慢慢食,又唔洗好似韓/日式燒烤要成日睇住怕燒燶Menu (2小時任飲任食)串串放左上爐就會自動轉,非常方便以下係同朋友都覺得好食嘅串串:M6和牛牛柳紐西蘭牛西冷牛舌豬大腸雞腎菠蘿車里茄台灣腸魚肉年糕燒賣雞蛋仔特別要講嘅係棉花糖,真係同燒烤一樣咁好味,外面脆卜卜,入面軟心👍🏻👍🏻👍🏻另外都想講呢間餐廳清潔串串好乾淨,材料又新鮮,寫數量係紙字,好快就送串串黎👍🏻👍🏻👍🏻佢有提供調味料,食之前落,韓式梨汁燒烤醬唔錯牛舌好味仲有好多飲品任飲呢枝幾好飲最後仲有Häagen-Dazs 雪糕(每人一杯)

Menu (2小時任飲任食)
串串放左上爐就會自動轉,非常方便

以下係同朋友都覺得好食嘅串串:
台灣腸
魚肉年糕
燒賣
雞蛋仔

佢有提供調味料,食之前落,韓式梨汁燒烤醬唔錯
牛舌好味

仲有好多飲品任飲

呢枝幾好飲

最後仲有Häagen-Dazs 雪糕(每人一杯)
2023-03-27
  • 棉花糖
  • 牛舌
當日同朋友去食串燒,本身都正正常常,食物就正常串燒水準,但去到last order嘅時候,個阿叔問我哋有冇嘢需要嗌,因為佢個爐都燒得好慢,我同我啲朋友都未飽,last order就梗係盡量嗌多啲啦,我哋4個人,個阿叔求其執咗4串俾我哋,我哋都好有禮貌咁問佢係咪漏咗單,個阿叔聽到之後個樣好唔滿意,冇應我哋行開咗,之後我朋友見到佢喺隔籬枱執啲食淨冇燒嘅嘢落隻碟俾我哋食🔥🔥🔥超級唔衛生,係我哋面前都夠膽咁樣,真係想知佢個廚房係咩情況,即刻唔想食,唔會再幫襯!😡