講到 #串燒🍢真係百吃不厭呀‼️尤其屋企附近有間 🌸 串皇 🌸提供多款串燒、燒煲仔飯♨️ 等,全部惹味、抵食、回味無窮,今日就去咗食個串燒Lunch~佢地座位唔多,經常滿座,提供串燒超過60款,可選不同辣度🔥:麻、大、中、小、不海鮮可加芝士🧀:+$6🦪 生蠔 $31/3生蠔大大隻,上面鋪滿蒜蓉同蔥,肥美鮮甜。🐷 豬頸肉 $15肉質嫩滑,爽口彈牙,口感超正!🐮 牛柳 $20肉嫩多汁,灑上孜然粉,倍感惹味~🐏  羊肉 $20肉質軟嫩、無羶味,加埋孜然粉,少少辣,份外惹味!🐷 叉燒 $15同一般燒味店嘅叉燒好唔同,外層焦焦的,入口煙韌鬆化、有層次。🐷 豬腩肉 $15豬腩肉脂肪同肉質交錯,肉汁豐富,燒出滿滿香氣,入口嫩滑、肥美。🐔 雞肉腸 $10外層燒得微焦香,口感柔軟鮮美。🍗 雞肶 $24雞肶抵食夾大件,外層香脆,內層肉質細嫩彈牙、啖啖肉。想增添惹味度🔥不妨加D #辣菜脯,爆汗之選💦老闆仲好好人,送咗碗是日靚湯俾我地,#金銀菜煲豬肺湯 超足料,有家嘅感覺,超窩心☺️
講到 #串燒🍢真係百吃不厭呀‼️
尤其屋企附近有間 🌸 串皇 🌸
提供多款串燒、燒煲仔飯♨️ 等,
全部惹味、抵食、回味無窮,
今日就去咗食個串燒Lunch~

佢地座位唔多,經常滿座,
提供串燒超過60款,
可選不同辣度🔥:麻、大、中、小、不
海鮮可加芝士🧀:+$6

🦪 生蠔 $31/3
生蠔大大隻,上面鋪滿蒜蓉同蔥,肥美鮮甜。

🐷 豬頸肉 $15
肉質嫩滑,爽口彈牙,口感超正!

🐮 牛柳 $20
肉嫩多汁,灑上孜然粉,倍感惹味~

🐏  羊肉 $20
肉質軟嫩、無羶味,加埋孜然粉,
少少辣,份外惹味!

🐷 叉燒 $15
同一般燒味店嘅叉燒好唔同,
外層焦焦的,入口煙韌鬆化、有層次。

🐷 豬腩肉 $15
豬腩肉脂肪同肉質交錯,肉汁豐富,
燒出滿滿香氣,入口嫩滑、肥美。

🐔 雞肉腸 $10
外層燒得微焦香,口感柔軟鮮美。

🍗 雞肶 $24
雞肶抵食夾大件,外層香脆,
內層肉質細嫩彈牙、啖啖肉。

想增添惹味度🔥不妨加D #辣菜脯,爆汗之選💦

老闆仲好好人,送咗碗是日靚湯俾我地,
#金銀菜煲豬肺湯 超足料,有家嘅感覺,
超窩心☺️
2024-05-19
  • 雞肶
  • 豬腩肉
  • 羊肉
  • 豬頸肉
  • 生蠔
而家兩個人出街食晚飯,要$200食到正嘢又飽肚,真係有難度~點知屋企附近開咗間 🌸 串皇 🌸#抵食高水準,#回頭率極高⬆️店內雖小,提供多款串燒、燒煲仔飯,經常 #座無虛席,好多人排隊堂食及買外賣‼️🍢 #串燒 近60款選擇,可選不同辣度:麻、大、中、小、不海鮮可加芝士:+$6🦪生蠔 $31/3生蠔大大隻,上面鋪蒜蓉同蔥,肥美鮮甜。🍢肥牛金菇卷 $20肥牛燒出油香,夾住金菇,入口嫩滑多汁。🍢牛柳 $20肉嫩多汁,灑上滿滿嘅孜然粉,倍感惹味~🍢羊肉 $20羊肉無羶味,肉質軟嫩,加埋孜然粉,辣辣地,好鬼正!🥒翠肉瓜 $10翠肉瓜燒得香脆,爽口富辣感。🐟三文魚頭 $39好大個魚頭呀~外皮香脆,肉質鮮甜肥美。♨️ #燒煲仔飯 有15款選擇,單拼$50 隨後每款加$10另有豉汁白鱔、韮王黃鱔、薑蔥田雞 每款$68♨️排骨臘肉燒煲仔飯 $60一打開香氣撲鼻,排骨肉嫩多汁、臘肉香噴噴,D飯仲有飯焦,瞬間清晒~仲有好多款串燒同燒煲仔飯想試,一於下星期再去食先🤤
而家兩個人出街食晚飯,
要$200食到正嘢又飽肚,真係有難度~
點知屋企附近開咗間 🌸 串皇 🌸
#抵食高水準,#回頭率極高⬆️
店內雖小,提供多款串燒、燒煲仔飯,
經常 #座無虛席,好多人排隊堂食及買外賣‼️

🍢 #串燒
近60款選擇,
可選不同辣度:麻、大、中、小、不
海鮮可加芝士:+$6

🦪生蠔 $31/3
生蠔大大隻,上面鋪蒜蓉同蔥,肥美鮮甜。

🍢肥牛金菇卷 $20
肥牛燒出油香,夾住金菇,入口嫩滑多汁。

🍢牛柳 $20
肉嫩多汁,灑上滿滿嘅孜然粉,倍感惹味~

🍢羊肉 $20
羊肉無羶味,肉質軟嫩,加埋孜然粉,
辣辣地,好鬼正!

🥒翠肉瓜 $10
翠肉瓜燒得香脆,爽口富辣感。

🐟三文魚頭 $39
好大個魚頭呀~外皮香脆,肉質鮮甜肥美。

♨️ #燒煲仔飯
有15款選擇,單拼$50 隨後每款加$10
另有豉汁白鱔、韮王黃鱔、薑蔥田雞 每款$68

♨️排骨臘肉燒煲仔飯 $60
一打開香氣撲鼻,排骨肉嫩多汁、
臘肉香噴噴,D飯仲有飯焦,瞬間清晒~

仲有好多款串燒同燒煲仔飯想試,
一於下星期再去食先🤤

2024-03-03
  • 排骨臘肉燒煲仔飯
  • 三文魚頭
  • 羊肉
  • 生蠔
今次黎到長沙灣深水埗之間食串燒,呢間串燒店既食物都算平,大部分都係$20或以下一串,除左串燒之外仲有飯麵,同小食,夠曬多元化🍢🍡🍚🍜我地今次叫既串燒全部都揀唔辣,老闆話佢地既辣係偏辣,不過唔落辣粉都一樣香噴噴,完全冇失色原隻茄子($24)黎串燒店一定要食燒茄子,係得串燒店先燒到出黎,自己去BBQ都燒唔到,加上勁多蒜蓉同蔥調味,慢慢逐條一絲絲咁食,超正🍆豬頸肉($15)豬頸肉唔會好韌,好味彈牙🥓墨魚丸($15)墨魚丸有3粒,都幾大粒,唔錯🍡雞軟骨($15)雞軟骨細細粒卜卜脆,食落又香口😛珍寶腸($17)珍寶腸本身屋企煎黎食都好正,呢度燒出黎仲正,仲有層蜜糖係表面,好惹味🐝雞皮($11)雞皮燒到乾身脆口,唔會好韌咬唔開既感覺🐥肥牛金菇卷($20)佢個金菇冇散開,可以一啖食曬成件,享受到牛同金菇夾埋既口感🤩雞中翼($16)燒雞翼就大部分人都鐘意食,雞翼size唔細,表面都係搽左蜜糖,燒得好鬼香🍗牛柳($20)牛柳既肉質夠嫩,唔會燒到全熟,少少生火侯控制得好好🥩娃娃菜($10)娃娃菜濃濃地又仍然保持到適到水份,唔會燒到條柴咁,唔錯🥬韮菜($10)燒韮菜都係串燒店既必點食物之一,同樣keep到水

原隻茄子($24)

豬頸肉($15)
豬頸肉唔會好韌,好味彈牙🥓

墨魚丸($15)
墨魚丸有3粒,都幾大粒,唔錯🍡

雞軟骨($15)
雞軟骨細細粒卜卜脆,食落又香口😛

珍寶腸($17)

雞皮($11)
雞皮燒到乾身脆口,唔會好韌咬唔開既感覺🐥

肥牛金菇卷($20)

雞中翼($16)

牛柳($20)
牛柳既肉質夠嫩,唔會燒到全熟,少少生火侯控制得好好🥩

娃娃菜($10)
娃娃菜濃濃地又仍然保持到適到水份,唔會燒到條柴咁,唔錯🥬

韮菜($10)
燒韮菜都係串燒店既必點食物之一,同樣keep到水份唔會好乾已經好食🥬

韮菜豬紅腸($24)
呢個價錢都算平,雖然係細碗,不過咁先有肚等我食到咁多串燒,佢都裝到好滿比我地既,主菜既大腸都好食,唔會太咸

呢間串燒店平得黎又好食,下次黎食可以打電話黎叫定先,之後慢慢過黎拎,就算唔係住呢區,門口有標位泊車,過黎食都幾方便,外賣電話8494 6694☎️
2024-02-27
$100 (宵夜)
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍😍地址: 深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹放咗工去咗一間長沙灣嘅串燒店🍢原來舊舖係喺土瓜灣後來舊區重建就搬咗嚟深水埗長沙灣舖頭細細 只係坐到大概8至10個人但就人情味十足👍🏻每個客人都同老闆有講有笑 真係好難得🥹除咗串燒佢哋仲有煲仔飯同埋三餸麵見到餐牌上嘅價錢 簡直係想嚟個放題🤣串燒燒得啱啱好 好惹味 調味唔會太鹹 以下係我叫咗嘅嘢食👇🏻燒韭菜:$10🌟燒原隻茄子 :$24 🌟燒豬頸肉:$15🌟燒豬腩肉:$15燒羊肉:$20燒雞全翼: $16🌟扇貝: $41/2隻燒牛脷:$20🌟燒牛肋粒:$20燒芝士波:$15燒黃立䱽:$61窩蛋滑雞臘腸煲仔飯:$70🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🧁食物質素:😍😍😍😍

燒芝士波:$15
燒黃立䱽:$61
窩蛋滑雞臘腸煲仔飯:$70

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
認真!完全冇諗過係屋企附近呢區會搵到可以媲美香港世一煲仔飯嘅舖,仲要間店正職係做串燒,估佢唔到!佢哋嘅燒煲仔飯真係絕頂岀色,即叫即整,上枱熱辣辣岀晒煙,多款配料仼君選擇,今次揀咗排骨滑雞,配有椒絲薑片芹菜,好香!飯焦輕鬆刮到,香口焦脆,仲要冇燶味,餸和飯份量超多(岀名個間通常都食到有少少燶味同埋比較細煲),真係冇得頂,十分滿分!由於小店正職係做串燒,我哋都唔客氣叫到成枱餸!試咗燒秋刀魚,雞脾菇,翠肉瓜,芝士波,煙肉包香腸,豬腩肉,豆腐皮。全部都非常美味,調味係咸甜交融,唔係單一椒鹽/ 孜然味,唔同食材配有唔同味,仲有掃上蜜糖,好有心思。其中我最鍾意係燒豬腩,皮有嚼勁又香脆,仲有黃芥末!另外秋刀魚好新鮮,肉質鮮嫩,配一塊新鮮檸檬,質素同日式居酒屋有得揮。翠玉瓜厚切多汁,雞脾菇調味勁正,豆腐皮超有驚喜:係一塊好特別嘅扁炸豆腐(介乎炸豆腐與豆卜),非常讚!另一驚喜之作:芝士燒茄子!一定要食,係我食過咁多串燒舖最好食嘅一碟燒茄子,芝士同茄子都無限拉絲,配上蒜蓉真係絕妙。好好食,真係推薦!嘢飲仲有得揀減糖C+ lemon, 開心仔。小店係美居中心地下,坐位唔多,十個位鬆啲,加多幾張摺枱,但勝在門

小店係美居中心地下,坐位唔多,十個位鬆啲,加多幾張摺枱,但勝在門口可以泊車!貼心係有免費紙巾。另外仲有麵食同小食,聽到有街坊嗌個生菜魚肉超平,下次下午茶同宵夜都有著落!
  • 芝士燒茄子
  • 燒煲仔飯
  • 豆腐皮
2024-05-09 12 瀏覽
我心目中香港最好味嘅燒烤之前間鋪係土瓜灣嘅時候已經成日幫親,依家間鋪搬咗去深水埗,燒烤一路都keep住甘好食,同埋依家又多咗生滾粥,煲仔飯同蒸飯,非常多選擇!又可以坐住食,出邊又多錶位,希望老闆一路可以keep住呢個水準👍🏻👍🏻👍🏻大家一定要試下燒雞全翼,燒燒麥,涼拌海蜇非常好味
我心目中香港最好味嘅燒烤
大家一定要試下燒雞全翼,燒燒麥,涼拌海蜇非常好味

2024-05-09
  • 燒雞全翼
  • 燒燒麥
  • 涼拌海蜇
  • 煲仔飯
2024-04-21 10 瀏覽
今日有事去左長沙灣做野. 當然做完野就搵下呢區有咩小店去試下啦. 要支持下小店. 問左個住喺長沙灣嘅朋友仔地膽有咩好食小店啦. 佢推介左串皇, 都近地鐵站方便, 咁午餐就去試下啦.到埗真心係小店. 只有5-6個位.  老闆自己一腳踢. 超高效率. 喺我地一路圈紙仔時已經有3個客叫炸雞脾. 老闆直接一句要等家, 係即叫即整. 用心制作. 雖然叫串皇, 但除左串燒之外仲有飯麵,同小食, 煲仔飯. 我地咩類型都叫D試下. 足料碗仔翅  $15 - 好足料大碗好食 , 真心抵食好食,性價比超高!生炸雞髀 $20 -  即叫即整,火喉精準, 皮脆肉嫩多汁又大隻, 呢個真係抵食到傻左,唔叫真係對唔住自己. 原隻茄子 $24  - 食串燒必點的, 大隻茄子勁多蒜蓉同蔥, 正 ! 肥牛金菇卷 $20 -   一口一啖剛好,口感爽嫩. 牛仔骨  $20 ,  牛柳  $20    都好食辣辣地 。 韮王黃鱔煲仔飯  $68   打終極大佬.  老闆上菜 , 提示焗兩分鐘再打開蓋先加豉油。黃鱔多到你唔信, 爽口肉嫩又夠厚,飯焦非常香脆焦香.  有例湯跟-  蓮藕煲豬骨湯,  真材實料,無味精 好飲. 真係
問左個住喺長沙灣嘅朋友仔地膽有咩好食小店啦.
佢推介左串皇, 都近地鐵站方便, 咁午餐就去試下啦.
老闆直接一句要等家, 係即叫即整. 用心制作.
肥牛金菇卷 $20 -   一口一啖剛好,口感爽嫩.
有例湯跟-  蓮藕煲豬骨湯,  真材實料,無味精 好飲.
真係要俾個讚. 價廉物美, 必定番食. 下次夜晚黎食, 可以食多D串燒.
佢地餐廳門口仲可以泊車.
餐廳:串皇
地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
電話:8494 6694
2024-04-17
2024-04-18 8 瀏覽
🍱餐廳:串皇(深水埗)🏫地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖☎️電話:84946694今日行開呢頭,見到呢間串燒店霓虹燈上「豉汁蒸白鱔」的字閃吓閃吓,就俾佢吸引咗入嚟食啦🤣我見到可以加$10就可以選擇多一個餸,非常抵食,於是就叫咗豉汁蒸白鱔拼排骨,有兩款餸感覺更加豐富 ☺️這碟餸真係住家feel,鱔片肉質鮮嫩,蒸熟後更爽口彈牙,就係我好鍾意嘅質感,另外配搭豉汁的香氣和鮮味,相當不錯😋排骨也感覺新鮮,調味適中,配些少白飯來吃很匹配👍整個套餐$78包埋白飯及是日例湯,今晚有粉葛鯪魚湯,係冇味精嗰款,所以性價比相當高😁另外點了羊架,燒得好香口,又唔會太乾,大大件的,外皮燒烤得好香脆 ,有炭香味,內裡肉質嫩滑,充滿着羊的獨特香味,非常好味!今日已經喺深水埗吃了很多下午茶,真係比較飽,最後只加叫了烤生蠔,一客有三隻,加了很多蒜蓉,也香口惹味,值得一試!順帶一提,餐廳門口可拍車,即係如果去食,搭地鐵同揸車都幾方便😊
🍱餐廳:串皇(深水埗)
🏫地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
☎️電話:84946694

If you're craving a late-night snack, head to Skewer King (Sham Shui Po). They offer a wide variety of delicious skewers and stay open until midnight. I recently tried their flavorful scallop skewers with garlic infusion, and they were excellent. The grilled meats were perfectly cooked, and adding a spicy sauce gives them an extra kick. The rice served with the skewers is crispy and has a tasty combination of pork fat and rice, providing a satisfying bite.如果你夜晚肚仔餓,去深水埗嘅Skewer King就啱晒!呢間串燒舖唔止有好多款

如果你夜晚肚仔餓,去深水埗嘅Skewer King就啱晒!呢間串燒舖唔止有好多款鮮味十足嘅選擇,仲營業到凌晨。我最近試咗佢哋嘅串燒,真係幾好食!特別係佢哋嘅蒜香扇貝,仲有啲肉類串燒燒得恰到好處,如果想加辣都得。佢哋一齊上嚟嘅臘味煲仔飯都不錯,好有脆口,仲有豬油同飯嘅組合,一口咬落真係好滿足!
朋友超級推介呢一間的雞髀,佢話由士瓜環食到出嚟深水埗,既然講到咁好食,咁緊係要試吓啦雞肶 $24推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟難怪個老闆會同我講,個雞肶係佢哋嘅招牌菜,真係超正‼️雞肉超嫩,一啲都唔柴,而且外皮燒到有少少焦香,再加埋調味,我一個人KO一隻完全冇難度燒賣 $11推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食燒賣主要都係蒸,好容易就蒸到過淋,但佢哋依個燒賣食落外脆內軟,好特別,再加埋少許調味,即刻變得好惹味芝士波 $15推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟見佢個名幾特別就叫嚟試吓🤣一定要放涼咗先可以食,唔係好容易辣親嘴,咬落去芝士會爆出來,不過芝士味唔係好濃,不過個外表都幾脆芝士茄子 $30推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食燒茄子好少加芝士,因為怕俾得太少,呢度俾的份量就超多,多到第一啖食落口的全部都係芝士,而且冇因為加左芝士,調味就少咗,同樣都係超惹味娃娃菜 $10推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食落唔會好乾柴柴,而且調味做得好好,好惹味臘腸滑雞煲仔飯 $60推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟一上枱老闆就同我哋講要2分鐘之後先可以開蓋加豉油,所以飯焦脆度剛剛好,唔好太乾;而滑雞肉都好嫩滑,唔柴,臘腸又係煲仔飯絕配,冇得輸✨整體來講,價錢唔貴,而且開到

雞肶 $24
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

燒賣 $11

芝士波 $15

芝士茄子 $30

娃娃菜 $10
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

食落唔會好乾柴柴,而且調味做得好好,好惹味

臘腸滑雞煲仔飯 $60
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

✨整體來講,價錢唔貴,而且開到凌晨三點,就算收工去食宵夜都可以,不過位置偏細,強力推介佢個雞肶!

豉汁白鱔煲仔飯($68)一打開超級香,個煲仔飯非常足料😋。白鱔好滑,火候啱啱好!feel到個師傅應該好有經驗👍🏻仲有飯焦㗎!金銀菜花豬肺湯(跟餐)呢個例湯,有八成都係肉肉🤣雞軟骨($15)雞軟骨好脆好多汁,佢係屬於港式串燒有少少甜甜地,不過真係好好食,燒得火候啱啱好 xD👍🏻鍾意食雞軟骨嘅人必叫!火雞腎🦃($15)同樣都係好出色,師傅火候掌握得啱啱好👍🏻唔會好煙韌,咀嚼肌友好🫰🏻🤍牛脷($20)呢款都係好推薦!不過大塊嗰啲會比較難咬(其實都正常),推薦推薦👍🏻甜甜地好好食!豬頸肉🐽($15)豬頸肉就正常發揮,冇乜爆汁嘅感覺😹粟米🌽($15)超級超級超級好食!經過一定要買串試下,咬落去係爆汁,而且粟米本身係超甜,真係好好食😭🤍雞髀表示食五串都得。整體嚟講,餐廳唔算好大。但係嘢食質素真係唔錯,另外價錢合理、實惠。推薦大家多多幫襯小舖頭🥺佢哋真係好唔容易👍🏻間舖頭細細地,但係見到佢哋好認真清潔,煮嘢食嘅爐頭全部都好乾淨🥺🥺同埋好有人情味,啲姐姐都好好人😛。
豉汁白鱔煲仔飯($68)

金銀菜花豬肺湯(跟餐)
呢個例湯,有八成都係肉肉🤣

雞軟骨($15)

火雞腎🦃($15)

牛脷($20)

豬頸肉🐽($15)
豬頸肉就正常發揮,冇乜爆汁嘅感覺😹

粟米🌽($15)

熱焫焫的煲仔飯真的令人滿足又暖胃;網上看到長沙灣新開了一家「串皇」提供串燒、粥粉麵、蒸餸及煲仔飯等,定價親民,更是罕有的早上十一時後便有供應,於是帶同父親到訪;餐廳外有提供泊車位方便駕駛人士所有食物皆即叫即製,保證新鮮;小店貼心的為客人奉上每人一碗無味精自家靚湯,當天為土茯苓蟲草花湯,足料美味又去濕-雞髀 $24雞髀大隻厚肉,燒得均勻;雞皮香脆富燒汁香,肉質緊實細緻又入味美味指數:8.5/10-牛仔骨 $203件牛仔骨肉嫩緊緻,牛香不俗,燒得恰到好處美味指數:8/10-秋葵 $10秋葵鮮嫩,加少量鹽及辣粉已足夠美味美味指數:8.5/10-原隻茄子 $24大大條茄子加上大量蒜蓉及蔥花去燒成,茄子肉嫩多汁,蒜、辣及鹹香平衡,好滋味美味指數:9.5/10-韭王黃鱔煲仔飯 $68先焗5分鐘再加入豉油,打開蓋時在噴煙黃鱔份量有十多件,絕不欺場,皮脆肉嫩,魚香十足而油脂豐腴;加入韭王、芫茜及豆卜等配料,令煲仔飯味道層次豐富,食到最後以香脆飯焦作結,非常滿足美味指數:8.5/10

雞髀 $24
牛仔骨 $20
3件牛仔骨肉嫩緊緻,牛香不俗,燒得恰到好處
美味指數:8/10
秋葵 $10
秋葵鮮嫩,加少量鹽及辣粉已足夠美味
原隻茄子 $24
美味指數:9.5/10
韭王黃鱔煲仔飯 $68
先焗5分鐘再加入豉油,打開蓋時在噴煙
2024-03-20
  • 原隻茄子
2024-03-24 13 瀏覽
深水埗有間平民串燒店,主打串燒、燒煲仔飯、生滾煲仔粥、生菜魚肉、碗仔翅和各式街邊小食,種類繁多,係即叫即做。服務員親切,價錢又合理。餐廳門口仲有泊車位,非常方便。✨韮王黃鱔煲仔飯 店員將煲仔飯放上枱,叫我哋焗兩分鐘後才打開蓋。一打開香氣撲鼻,黃鱔肉厚又爽口,食到底部仲有飯焦,非常香脆。✨生蠔生蠔新鮮多汁,勁多蒜蓉好惹味。✨原隻茄子 食串燒必點原隻茄子,調味很好,蒜蓉和蔥粒都鋪滿茄子,燒得好香又入味。✨肥牛金菇卷肥牛包住金菇,唔會燒到好乾,加咗醬汁更好味。✨例湯粟米、紅羅白、蟲草花、海底椰、南北杏湯真材實料,湯底清甜又潤肺,飲咗唔會口渴。餐廳:串皇地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖電話:8494 6694

✨韮王黃鱔煲仔飯
✨生蠔
生蠔新鮮多汁,勁多蒜蓉好惹味。
✨原隻茄子
✨肥牛金菇卷
肥牛包住金菇,唔會燒到好乾,加咗醬汁更好味。
✨例湯
粟米、紅羅白、蟲草花、海底椰、南北杏湯
真材實料,湯底清甜又潤肺,飲咗唔會口渴。

餐廳:串皇
地址:深水埗福榮街218號美居中心地下63號舖
電話:8494 6694
抵食高水準,回頭率極高,店內雖小,提供多款串燒、燒煲仔飯、 生滾煲仔粥 ,仲有蒸餸添經常座無虛席,好多人排隊堂食及買外賣!因為咁,遲啲加開個舖位,仲會多好多新菜式, 令人好期待。。。即將推出嘅咖哩✨️♥ 串燒 ♥ 勁多串燒款式可以自選不同辣度:麻、大、中、小、 唔辣都得架!每次嚟親都一定會叫燒魚$61超抵,而且仲係燒黃花魚添,燒至外脆內軟,口感軟綿黏糯,煙韌QQ富彈性燒雞翼雞翼皮脆肉滑,實在燒得太好味 ...肥牛金菇卷 肥牛燒出油香,夾住金菇,入口嫩滑多汁牛仔骨灑上滿滿嘅孜然粉,倍感惹味~♥ 燒煲仔飯 ♥排骨燒煲仔飯 一打開香氣撲鼻,排骨肉嫩多汁、香噴噴,D飯仲有飯焦,瞬間清晒~
抵食高水準,回頭率極高,

經常座無虛席,好多人排隊堂食及買外賣!

♥ 串燒 ♥ 勁多串燒款式
可以自選不同辣度:
麻、大、中、小、 唔辣都得架!
每次嚟親都一定會叫燒魚$61超抵,

燒雞翼
雞翼皮脆肉滑,實在燒得太好味 ...

肥牛金菇卷
肥牛燒出油香,夾住金菇,入口嫩滑多汁

牛仔骨
灑上滿滿嘅孜然粉,倍感惹味~

♥ 燒煲仔飯 ♥
排骨燒煲仔飯

2024-03-10
  • 燒黃花魚
  • 串燒
  • 煲仔飯
2024-03-07 17 瀏覽
第一次見串燒店有足料老火湯😂好搞笑,幾warm,所有串燒都係超級親民價,今時今日仲可以$10串真係難得,埋單都係人均$100左右~真心高質😳有驚喜,燒蔬菜好入味,保留到水份,尖椒(10hkd)好辣好刺激,豆卜(11hkd)脆卜卜好有口感~牛柳(20hkd)好軟腍,唔多筋腱位,肉質唔錯,牛脷(20hkd)爽脆有咬口,叉燒(15hkd)表面嘅蜜糖🍯畫龍點睛,但唔會過分甜膩~生蠔(31hkd@3)超貼地價,size正常,味道唔腥,蒜蓉畀好多,食多幾隻都唔心痛😂雞髀(24hkd)表面刷上一層蜜糖,大大隻啖啖肉,肉質嫩滑,一上枱迅速清晒🍗!順帶一提,餐廳門口可以泊車,都幾方便!#foodiblum港式

順帶一提,餐廳門口可以泊車,都幾方便!

#foodiblum港式
2024-03-07
$100 (宵夜)
  • 尖椒
  • 雞髀