2022-10-23 1647 瀏覽
Sake放題168冇限時,我諗依個係全香港最抵飲嘅deal, 求醉必選,可以飲到你飽。出面嘅sake放題,至少都要200-300,仲要有限時,呢度個sake款式有好多,又凍又熱,有薰有醇有熟,除咗sake,仲有梅酒水果酒選擇,尤其是佢哋嘅柚子酒超好飲,超易入口,簡直係抵到爛。最重要係佢哋冇限時,如果你7:00入座可以飲到去12點,名副其實飲飽食醉。服務亦都一流,員工隨傳隨到,唔會揼波鐘,亦有好好嘅推介。佢哋啲串燒都超級好食,價錢合理,特別推介佢哋嘅燒茄子同埋蠔,超級好食,蒜蓉味重惹味,送酒一流。

2022-10-22
2022-09-30 1409 瀏覽
ʕ•ﻌ•ʔฅ𝓥𝓪𝓻𝓲𝓸𝓾𝓼 𝓢𝓪𝓴𝓮$168日本酒放題+高質串燒這次是我第二次光顧這間店,食物質素仍能維持在正常水平以上,性價比亦很高。唯獨日本酒放題已經沒有獺祭可選了,有少少遺憾。由於店鋪於地庫位置,其冷氣十分強勁,大家記得要帶外套。另外,離開前亦可向店員索取膠袋,以防乘車時嘔吐。★ 嘉美心純米大吟釀 250ml (單點) $98嘉美心純米大吟釀來至日本岡山,是店員表示這是店內比較多人選擇的甘口酒,酒精濃度有近15%。★ 清酒煮蜆 $58食蜆最怕食到有沙的蜆,幸好這個清酒煮蜆十分清甜且完全沒有沙,蜆肉脹卜卜,但味道相對其他濃味的串燒較清淡,建議由這道開始吃。★ 泰式炸蝦餅(四塊) $48出乎意料地好吃,外層香口,炸粉極薄,內層有十分足料的蝦肉,再加上甜甜辣辣的泰式辣醬,豐富了口感。★安格斯牛柳(串) $26看似平平無奇,但十分推薦,肉質柔軟且有「牛味」。★孜然蒜蓉茄子 $48茄子份量多之餘亦很厚肉,表面可見有很多蒜蓉同和孜然粉,十分惹味。★日式鹽漬燒鳥(串) $38一串要差不多四十元,但每串都很厚實足料,能有效地鎖緊肉汁,肉質亦足夠嫩滑,建議四人叫兩串一同分享即可。★ 芝士原隻大啡菇
ʕ•ﻌ•ʔฅ

𝓥𝓪𝓻𝓲𝓸𝓾𝓼 𝓢𝓪𝓴𝓮

$168日本酒放題+高質串燒

★ 嘉美心純米大吟釀 250ml (單點) $98

★ 清酒煮蜆 $58

★ 泰式炸蝦餅(四塊) $48

★安格斯牛柳(串) $26
看似平平無奇,但十分推薦,肉質柔軟且有「牛味」。

★孜然蒜蓉茄子 $48

★日式鹽漬燒鳥(串) $38

★ 芝士原隻大啡菇 (2隻) $28
大啡菇尺寸夠大且很多汁,喜歡吃啡菇的人士不要錯過。

★ 生燒菠蘿(串) $22
菠蘿上面有一層薄薄的焦糖,口感更為豐富,但對於怕甜的我就沒有加分了。

★ 燒日本金薯 $28
唯一中伏: 超級乾

★ 提子味啤酒 $58
因為我地一行四人酒量都不太好,所以單點會比較適合我們。有不同水果味啤酒,勝在份量也較大。

★ 菠蘿味啤酒$58
正常發揮,比提子味啤酒略勝。

★ Sapporo 生啤 (杯) $48
猜枚必叫。
2022-08-21 1421 瀏覽
看到餐廳的宣傳廣告,$168清酒放題,很有看頭~就和朋友試一試。 地點在旺角很方便,餐廳在地牢位置,怎麼說呢?現場環境佈置很有日式居酒屋氣氛,可是那瞬間包圍我們的強勁油煙味實在是始料不及…… 想到離開時滿滿的撲鼻油煙味,我實在慌神了。但盛興來到,姑且就嘗試一下,注重面前😂😂清酒有十多款,爽酒薰酒果酒都有。因為每次都由侍應用玻璃瓶上桌,所以沒有機會看到清酒瓶。基本上清酒都是室溫,我們全晚嘗過四款清酒和一款柚子酒,okay~食物方面串燒出色有很多不同款式~ 調味和火侯俱佳。墨魚咀、牛舌、 大腸和雞翼非常推介!燒飯團也很不錯 內裏有香滑魚肉,飯團沾滿醬汁,燒得乾身~ 熱辣辣吃起來很滿足魚乾不貴,份量多,質地較厚不算香,但送酒不錯。另一餐廳推介鹽漬雞串大大串, juicy不過鹹味很寡。芝士帶子和蒜蓉辣蠔也不錯,辣蠔真的很辣呢清酒煮蜆蜆肉多算大隻,不過湯頭甜而不鮮,蜆肉味道不突出。串燒菠蘿份量不多,很好吃上面一層薄薄的焦糖,有驚喜~星期五晚幫襯滿座,而且看來特別受女客人歡迎侍應服務到位,整體來說是愉快的用餐體驗,輕鬆自在。不過因為那鋪天蓋地的油煙味 ,我只能夠到此一遊就好,可惜呢~

食物方面串燒出色

燒飯團也很不錯

芝士帶子和蒜蓉辣蠔也不錯,辣蠔真的很辣呢

清酒煮蜆蜆肉多算大隻,不過湯頭甜而不鮮,蜆肉味道不突出。

串燒菠蘿份量不多,很好吃
上面一層薄薄的焦糖,有驚喜~

星期五晚幫襯滿座,而且看來特別受女客人歡迎
2022-08-20 2937 瀏覽
跟著一個大吃豪喝的朋友吃飯超爽!一晚兩個人能吃下這麼多東西,還喝了一共好像最少有六瓶Sake?很瘋狂,但也很過癮!❤️燒蠔🦪熱乎乎的燒蠔鮮嫩多汁,滑溜肥美,精華的蠔汁在還未被燒熱的蠔殼揮發乾之前一口喝進💦,甜美無比!❤️ 三文魚鮫份量好多,魚鮫表面掃過醬汁,完美包裹著嫩滑充滿油香的三文魚肉,送Sake🍶的佳品!❤️ 燒雞翼 🐔雞翼怎樣燒得這麼好!咔嚓!皮脆肉嫩,肉汁鹹香,邊吸汁😙邊呼氣邊吃著,encore item!❤️ 厚切豬腩片🐖表面燒封的微脆,微甜帶辛,豬腩片爽口,油而不膩,又一encore item!❤️秋刀魚簡單穩陣的燒秋刀魚,一貫的好吃。❤️ 蒜蓉大元貝🧄時間處理的比很多餐廳都要好,真的是剛剛熟,特別鮮甜!❤️ 燒魚腐叫錯的一串,但錯有錯著,表面蜜甜🍯香口,還有些脆口的調味粉,很有趣。❤️ 牛柳粒🐮很正路又好吃的經典牛柳粒👍❤️ 清酒煮蜆唯一有點缺點的就是有點沙,湯比一般的濃味一點🥣,重口味的我肯定喜歡。❤️ 牛舌軟熟濃郁,一咬即斷🤤。❤️ 雞心原來雞心口感這麼像雞肉的嗎?太久沒吃都忘了,好吃不羶!❤️ 秋葵燒秋葵,少了草腥,多了甜味,好吃。❤️ 焦糖菠蘿我沒有特別喜歡吃燒菠蘿,但這裡的燒菠蘿表面上
跟著一個大吃豪喝的朋友吃飯超爽!

一晚兩個人能吃下這麼多東西,
還喝了一共好像最少有六瓶Sake?
很瘋狂,但也很過癮!

❤️燒蠔🦪

❤️ 三文魚鮫

❤️ 燒雞翼 🐔
雞翼怎樣燒得這麼好!

❤️ 厚切豬腩片🐖

❤️秋刀魚
簡單穩陣的燒秋刀魚,一貫的好吃。

❤️ 蒜蓉大元貝🧄
時間處理的比很多餐廳都要好,真的是剛剛熟,特別鮮甜!

❤️ 燒魚腐

❤️ 牛柳粒🐮
很正路又好吃的經典牛柳粒👍

❤️ 清酒煮蜆

❤️ 牛舌
軟熟濃郁,一咬即斷🤤。

❤️ 雞心
原來雞心口感這麼像雞肉的嗎?太久沒吃都忘了,好吃不羶!

❤️ 秋葵
燒秋葵,少了草腥,多了甜味,好吃。

❤️ 焦糖菠蘿
我沒有特別喜歡吃燒菠蘿,但這裡的燒菠蘿表面上掃了一層糖,竟然有脆焦糖的效果⚡,大驚喜!!

❤️蒜蓉茄子
簡單說,因為蒜蓉很多🧄🧄,所以很好吃😜
跟朋友說後大家都很想跟我再來~
來吧! 大吃大喝一番, 很爽的說!!
2021-12-23
2022-08-17 881 瀏覽
呢間西餐廳最正一定係佢哋嘅生蠔🦪同海鮮✨嗌左個烤焗海鮮拼盤 賣相夠晒吸引😚勁豐富 有鮮甜甘香爽口彈牙嘅龍蝦🦞魷魚🦑芝士焗扇貝、螺 仲有勁正嘅juicy芝士焗大啡菇🍄
吃串燒我最看重的一定是燒牛舌🐮這家都相當不錯👍🏻大概可以吃十串🤣燒🍙也很好吃☺️燒🦪和燒🍆也很好吃~很惹味😋清酒煮蜆都很鮮甜😋免治雞肉棒也很不錯~最後再加上清酒放題~簡直是超盡興~(最後當然又是喝醉了🤣)
  • 清酒煮蜆
2022-07-02 1740 瀏覽
1️⃣🌟蒜蓉燒蠔🚩推介指數(8.5/10)📎雖然蠔肉唔算好大粒,但味道搭夠,燒過嘅蠔肉質飽滿。2️⃣🌟燒雞批肉🚩推介指數(8/10)📎燒完一啲都唔乾,肉質保持到好嫩滑,呢個雞肉味道帶甜。3️⃣🌟燒雞軟骨🚩推介指數(5.5/10)📎雞軟骨味道合格,沒有雪味,唔算太特別。4️⃣🌟燒頂級牛小排串🚩推介指數(6.5/10)📎味道係幾好但肉質略嫌有點韌5️⃣🌟燒茄子🚩推介指數(7.5/10)📎食串燒必點嘅燒茄子,蒜味非常濃郁6️⃣🌟清酒放題🚩推介指數(9.5/10)📎呢度嘅酒精放題,除咗有大量清酒類別選擇,仲有果酒、梅酒等,多款飲品下邊亦都標明佢嘅酒精濃度等等,非常貼心總結▶️ 佢呢度嘅串燒每一款都食得出係用唔同嘅醬汁去做烹調,唔會千篇一律,環境都非常舒適好似去咗日本居酒屋咁。放工同班朋友消遣吹水嘅好地方👍🏻👍🏻推介⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

1️⃣🌟蒜蓉燒蠔🚩推介指數(8.5/10)
📎雖然蠔肉唔算好大粒,但味道搭夠,燒過嘅蠔肉質飽滿。

2️⃣🌟燒雞批肉🚩推介指數(8/10)
📎燒完一啲都唔乾,肉質保持到好嫩滑,呢個雞肉味道帶甜。

3️⃣🌟燒雞軟骨🚩推介指數(5.5/10)
📎雞軟骨味道合格,沒有雪味,唔算太特別。

4️⃣🌟燒頂級牛小排串🚩推介指數(6.5/10)
📎味道係幾好但肉質略嫌有點韌

5️⃣🌟燒茄子🚩推介指數(7.5/10)
📎食串燒必點嘅燒茄子,蒜味非常濃郁

6️⃣🌟清酒放題🚩推介指數(9.5/10)

⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-07-01 926 瀏覽
旺角惹味串燒好去處 呢間串燒出品高質之外 佢地仲有$168任飲二十多款清酒 岩哂酒鬼去狂飲(串燒餐牌可以睇圖先)呢日晚市去到 大概7點左右差唔多滿座 見到店員已經好忙 但今日出品都算快 值得一讚.⭐️沖繩鹽漬燒鳥平時串燒好多時燒到好乾😋呢間雞肉串燒肉質勁juicy 香口惹味 厚肉⭐️鹽燒墨魚咀👍🏻同樣鹽燒得好香口 而且彈牙 有墨魚香黎得呢間食串燒 上面呢2串必點.⭐️京都鰻魚飯團🔥飯團外層有燒過 有微微飯焦 😋每粒飯都吸收左醬汁 表面仲有飯素 入邊有鰻魚即使淨係食飯 你都會想食多個嘅高質飯團.⭐️串燒牛舌心👍🏻厚切 油花分布均勻 有油香 口感軟嫩.⭐️燒自家製滷水大腸👌🏻外層薄皮脆脆地 咬開油脂感十足 有化開嘅感覺.⭐️芝士大元貝⭐️蒜蓉辣椒廣蠔👌🏻芝士做到拉絲 👌🏻海鮮都新鮮冇沙.⭐️清酒煮蜆‼️😋清酒湯底相當重清酒甜味👍🏻蜆肉大粒 而且吸收到清酒香甜味 高質(呢間主打任飲清酒 果然落足清酒去煮).⭐️孜然蒜蓉茄子🤔呢個蒜蓉 調味太重手 微微辣 🥲感覺有啲咸但完全做到茄子拉絲既感覺 送飯唔錯.⭐️生燒菠蘿表面有一層焦糖 咬開香甜多汁 口味偏甜可以話係串燒入面嘅甜品.整體呢間串燒出品有誠意 對出品有要求佢哋
⭐️沖繩鹽漬燒鳥
👌🏻芝士做到拉絲 👌🏻海鮮都新鮮冇沙
⭐️清酒煮蜆
‼️😋清酒湯底相當重清酒甜味
👍🏻蜆肉大粒 而且吸收到清酒香甜味 高質
(呢間主打任飲清酒 果然落足清酒去煮)
⭐️孜然蒜蓉茄子
🤔呢個蒜蓉 調味太重手 微微辣 🥲感覺有啲咸
但完全做到茄子拉絲既感覺 送飯唔錯
⭐️生燒菠蘿
表面有一層焦糖 咬開香甜多汁 口味偏甜
可以話係串燒入面嘅甜品
整體呢間串燒出品有誠意 對出品有要求
佢哋飲品真係好大杯 (可睇圖)
#串串燒 by Season (旺角)
地址:旺角彌敦道733號振宜大廈地庫
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
‼️想睇更多資訊
2022-05-24 1520 瀏覽
旺角呢個日式串燒係彌敦道地庫~門口掛住好多紅燈籠,都易搵到。·先講服務,侍應哥哥都幾cool講野唔望人,又未至於冇禮貌。·知道舖頭係出名清酒任飲但因為小弟唔係好飲得所以就咁嗌左個啤酒。都幾抵$58大大杯🍺一番搾啤酒本身點都冇死,估唔到溝埋柚子蜜都夾到。•燒雞翼,面個皮燒到脆脆地入邊啲肉都幾嫩,不錯不錯。·本身嚟食主要係為咗生蠔,但原來而家已經冇供應,大家要留意!呢個蠔就冇乜特別,因為蒜蓉辣椒啲味太勁完全掩蓋左蠔味,所以唔似食緊蠔😂·燒和牛粒,有牛味🥩唔會太老,搞到要𡁻好耐•朋友話全晚最好食係呢個😂的確係不錯,入邊啲芝士仲係半溶送酒一流🍺•呢個都係見好多人推薦個湯幾清甜,不過啲蜆好多沙😕•佢而家換咗新Menu,好多以前嘅嘢都冇例如韭菜、生蠔大家嚟之前要留意番
旺角呢個日式串燒係彌敦道地庫~
門口掛住好多紅燈籠,都易搵到。
先講服務,侍應哥哥都幾cool
講野唔望人,又未至於冇禮貌。

知道舖頭係出名清酒任飲
但因為小弟唔係好飲得
所以就咁嗌左個啤酒。
都幾抵$58大大杯🍺
一番搾啤酒本身點都冇死,估唔到溝埋柚子蜜都夾到。
柚子啤酒

柚子燒雞翼

燒雞翼,面個皮燒到脆脆地
入邊啲肉都幾嫩,不錯不錯。
蒜蓉辣椒廣島蠔

本身嚟食主要係為咗生蠔,
但原來而家已經冇供應,大家要留意!
呢個蠔就冇乜特別,因為蒜蓉辣椒啲味太勁
完全掩蓋左蠔味,所以唔似食緊蠔😂
和牛粒

燒和牛粒,有牛味🥩
唔會太老,搞到要𡁻好耐

一口炸芝士

朋友話全晚最好食係呢個😂
的確係不錯,入邊啲芝士仲係半溶
送酒一流🍺

呢個都係見好多人推薦
個湯幾清甜,不過啲蜆好多沙😕

佢而家換咗新Menu,好多以前嘅嘢都冇
例如韭菜、生蠔
大家嚟之前要留意番

柚子啤酒
柚子燒雞翼
和牛粒
一口炸芝士
2021-12-12 1658 瀏覽
旺角高質日式串燒居酒屋 呢排做緊清酒任飲放題$168 任飲(清酒/梅酒/水果酒/啤酒)平時出面酒吧 同朋友飲一杯可能都$50-60 仲要呢度種類幾多 有近40款 幾適合鍾意飲酒朋友去試試.呢日平日晚市去到 佢地都幾爆場望到佢哋任飲plan有2款 $98 (青島啤酒 葡萄酒 1L裝飲品)$168 (手調啤酒 青島啤酒 葡萄酒 清酒 1L裝飲品)我就幾鍾梅酒 同水果類啤酒 香果味 易入口🙈可以咩清酒 都試吓 感覺幾新奇 記住飲得晒先好嗌呀仲有如果單點1L裝汽水 都好抵飲$28 勁大杯.⭐️焗三式日本元貝$78 👍🏻元貝新鮮爽口 抵食 必點⭐️蒜蓉焗蠔$25 買4送1 🤔但今日比較細隻 一般⭐️壽喜燒野菜豚肉鍋$78 👍🏻份量多 菜肉菇都足料⭐️蜂蜜魚腐燒 👍🏻外層香甜 魚腐燒到金黃色好香口⭐️燒菠蘿 👍🏻外面有一層焦糖 爆香甜 高分⭐️孜然蒜蓉茄子 👍🏻表面大量蒜蓉 茄子好軟身⭐️燒魷魚 👍🏻火候調味 岩岩好 唔乾身⭐️燒鰻魚 👍🏻肉質好肥美 唔多骨.整體串燒高質 鍋物份量都唔少酒類款式多 咩都可以試吓 而且任飲會盡興好多啱晒一大班朋友黎傾計飲酒..#串串燒 by Season (旺角)地址:旺角彌敦道7
呢日平日晚市去到 佢地都幾爆場
望到佢哋任飲plan有2款
$98 (青島啤酒 葡萄酒 1L裝飲品)
$168 (手調啤酒 青島啤酒 葡萄酒 清酒 1L裝飲品)
我就幾鍾梅酒 同水果類啤酒 香果味 易入口🙈
⭐️燒鰻魚 👍🏻肉質好肥美 唔多骨
整體串燒高質 鍋物份量都唔少
酒類款式多 咩都可以試吓 而且任飲會盡興好多
啱晒一大班朋友黎傾計飲酒
#串串燒 by Season (旺角)
地址:旺角彌敦道733號振宜大廈地庫
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
2021-12-04 1113 瀏覽
性價比高 質素好嘅串燒店!每份都大大份 仲有埋清酒放題 朋友真係無介紹錯—————————————————————〰️ 孜然蒜蓉茄子 $38 < 必叫! > 平時出面啲茄子普遍都係一開四 但呢到慷慨地只係一開二 仲要只係$38🥲份量多之餘好厚肉 食落軟淋又多汁🤘🏿表面落左好多蒜蓉同孜然粉 勁惹味🔥〰️ 燒雞髀肉< 推! > 食落好嫩好juicy好多汁 個皮燒到好香全晚最喜歡嘅一串之一! 好好食🥲〰️ 鹽燒鯖花魚 $48〰️ 鹽燒鯇魚腩 $48< 大推! > 兩款魚都好好食 必叫!!燒到外皮好脆 一咬充滿魚油香🥲❤️中間肉質仲好juicy完全唔會乾 調味剛好特別係個鯖花魚仲帶有醬油香 明明好飽都自己清左成條🔥❤️〰️ 燒羊架 $68 (兩件)< 推! >肉質軟淋帶羶香 加上孜然粉香得黎好惹味外層燒到好乾身 但入面仲好嫩好juicy 燒得岩岩好🤘🏿〰️ 焗三式日本元貝 $78 (三件)< 黑松露 • 明太子 • 蒜蓉 >燒過之後仲保持到多汁 食落都幾鮮甜!最鐘意蒜蓉個個 加左勁多索哂汁嘅粉絲好正😛🔥〰️燒頂級牛小排串 $48牛小
性價比高 質素好嘅串燒店!

每份都大大份 仲有埋清酒放題 朋友真係無介紹錯

< 推! > 食落好嫩好juicy好多汁 個皮燒到好香
全晚最喜歡嘅一串之一! 好好食🥲

〰️ 鹽燒鯖花魚 $48
〰️ 鹽燒鯇魚腩 $48

< 大推! > 兩款魚都好好食 必叫!!
燒到外皮好脆 一咬充滿魚油香🥲❤️
中間肉質仲好juicy完全唔會乾 調味剛好

特別係個鯖花魚仲帶有醬油香 明明好飽都自己清左成條🔥❤️

〰️ 燒羊架 $68 (兩件)

< 推! >肉質軟淋帶羶香 加上孜然粉香得黎好惹味
外層燒到好乾身 但入面仲好嫩好juicy 燒得岩岩好🤘🏿

〰️ 焗三式日本元貝 $78 (三件)
< 黑松露 • 明太子 • 蒜蓉 >

燒過之後仲保持到多汁 食落都幾鮮甜!
最鐘意蒜蓉個個 加左勁多索哂汁嘅粉絲好正😛🔥

〰️燒頂級牛小排串 $48

牛小排粒牛味好重 燒到外脆內嫩仲好juicy!!

〰️ 燒菠蘿 $22
菠蘿預先串好切好 仲加左層焦糖面 勁香甜!!

—————————————————————

另一重點一定係個 清酒放題優惠!!
$168一位就可以任叫Menu上所有酒類🤘🏿
< 紅酒 • 白酒 • 清酒 • 啤酒 • 1L裝飲品 >

主打嘅清酒選擇都好多 足足有19款🔥
menu上仲有標示埋唔同清酒嘅口味同特色
可以跟番自己喜好去叫 細細樽試多幾款🤘🏿
另外個有好幾款1 L裝飲品 超有份量🤣
幾個月前同朋友試過串串燒$168就可以無限時任飲二十幾款清酒、紅白酒同啤酒 勁抵飲今次一共試左四款酒👉🏻 九久田萬壽 純米大吟釀 入口清爽 酒香濃厚👉🏻司牡丹柚子酒一倒已經聞到好香柚子味清新爽甜 好岩女仔飲👉🏻黑龍 九頭龍逸品 味道有層次 入口微酸 後續香甜醇滑 配串燒好夾👉🏻士多啤梨啤酒雪得夠凍 入口夠爽夠清新莓味突出 有啲似Hoegaarden Rosée◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌燒豬頸肉 / 燒雞髀肉 / 燒火雞腎燒牛柳 / 燒日本和牛粒 / 燒牛舌 / 燒頂級牛小排整體串燒都唔錯 唔會燒到柴哂和牛粒鬆軟Juicy 牛舌厚切爽彈燒鯇魚腩 / 燒三文魚魚皮香脆帶油脂香火候岩岩好 唔會太乾 啖啖肉無論魚腩定三文魚都好好食蒜蓉焗蠔做緊四送一優惠 蒜蓉香氣重 帶微辣蠔肉雖然唔算大粒 但鮮甜無沙脹卜卜孜然蒜蓉茄子38蚊就有大大條燒茄子蒜蓉落得好重料 好惹味胡麻醬豆腐沙律 / 燒秋葵食咗咁多串燒 當然要食下啲菜清清佢豆腐滑溜豆香濃 沙律菜爽脆清新
幾個月前同朋友試過串串燒
$168就可以無限時任飲二十幾款
清酒、紅白酒同啤酒 勁抵飲

今次一共試左四款酒

胡麻醬豆腐沙律 / 燒秋葵
食咗咁多串燒 當然要食下啲菜清清佢
豆腐滑溜豆香濃 沙律菜爽脆清新
2021-10-20 3055 瀏覽
雖然今日唔係happy Friday,但係都好想飲酒解解壓,最後揾左間係佐敦既居酒屋,女友試過好食,所以就再幫襯。我哋即日book左枱,但去到都要等一等先入到,全場full 哂。我哋叫咗胡麻醬豆腐沙律、 燒頂級牛小扒串、山藥野菜鍋、燒羊架、燒雞軟骨、清酒煮蜆、燒芝士翠肉瓜、燒油甘魚鮫,仲叫左1個任飲清酒套餐🍶胡麻醬豆腐沙律3.7/5⭐️沙律好快到,預計中既味道,豆腐好滑,胡麻醬啱啱好、沙律菜新鮮好食,唔錯。燒頂級牛小扒串4.3/5⭐️呢個牛小排串先滿足到食肉獸既我,肥瘦適中,燒得啱啱好,推介😋山藥野菜鍋4/5⭐️食完肉食個野菜鍋係正既,小清新,個鍋好足料,勁多菜同埋山藥,對於好山藥既我係滿足既👍🏼燒羊架4.4/5⭐️燒羊架,色香味俱全,燒得好好,亦都唔係好羶,孜然粉帶出成個羊肉既香味,推介😋清酒煮蜆4/5⭐️啲蜆幾大隻,望落新鮮,只有1,2,隻冇開殼,食落都好鮮甜,唯一美不足係有少沙,要小心食。燒油甘魚鮫4.2/5⭐️呢到冇三文魚鮫,所以就叫左燒油甘魚鮫,估唔到有驚喜,燒得好香脆,外脆內軟,好多肉好juicy🤤獺祭 純米大吟釀4.3/5⭐️獺祭,唔洗點推介,優質保證,有得任飲,當然要係咁飲🤣司牡丹柚

胡麻醬豆腐沙律

燒油甘魚鮫
4.2/5⭐️

獺祭 純米大吟釀
4.3/5⭐️
獺祭,唔洗點推介,優質保證,有得任飲,當然要係咁飲🤣

司牡丹柚子酒
4.1/5⭐️
叫左款柚子酒,又估唔到有驚喜,酸甜清香,啱晒一開始食開胃菜時飲,推介👍🏼

2021-09-30
2021-10-13 403 瀏覽
原訂今晚的4人聚會,順利於八號風球後進行咁好彩完全冇雨,去到一間位於地牢既串燒店,朋友說這是居酒屋,描述都相當準確,有野食,有酒飲。碟碟都相當滿足有些串燒店既串燒串串都好似營養不良,呢間相反好足稱,每串都滿滿的。記得串雞脾肉,d 肉既gram 數,多過我平日食既雞胸。最野味當然是「蠔」,燒完仲有汁,勁多蒜蓉,蒜蓉控的我,當然是回味無窮。不得不提的酒放題朋友因$168飲酒而介紹我,果然有20款清酒慢慢選。不過最Impressed 是果味啤酒。初時我們都以為是 Jolly.Sandy d friend ,不過原本是續杯調。是晚真係好滿足。
原訂今晚的4人聚會,順利於八號風球後進行

碟碟都相當滿足

不得不提的酒放題
2021-10-11 266 瀏覽
嚟到週末再加上冇得出國旅行 心絲絲想食下啲串燒居酒屋🏮呢一間算係唔錯嘅選擇 又抵食又好味😋嘅串燒就係呢間啦 見到入面嘅裝飾 都好有去咗轉日本架🇯🇵-講到燒物入面應有盡有 我就叫咗以下嘅串燒🍢包括豬頸肉 🥓燒脾肉 雞軟骨 雞腎 牛柳🥩日本和牛粒 牛舌👅牛小排 秋葵 金薯 鰻魚🐟多春魚 鯇魚腩 三文魚 蒜蓉焗蠔🦪雞泡魚 蒜蓉茄子 韭菜🥬特別要提及焗蠔宜家做緊買4送一 隻隻生蠔又大隻同美味 仲好多蒜蓉添🧄-呢間串燒鋪🍡只需要$168嘅價錢 就可以任飲全店嘅飲品包括酒同汽水🍻以下就係所選嘅酒啦 想試埋其他 但可惜酒量賞淺 唔想飲酒嘅朋友仔 仲有大大杯嘅汽水🥤包你一杯已經足夠成晚-清酒系列:🍶-九頭龍: 呢款嘅清酒味道比較濃 適合中意飲辛辣嘅人 一個字爽👍🏻-萬壽純米:入口充滿好香嘅米味清酒 之後慢慢有種回甘嘅味道🤤-柚子酒:適合唔想飲太濃烈酒精味嘅人 又可以賞試加入柚子味嘅果酒 柚子味香濃 🍊--📍串串燒 by Season (旺角)旺角彌敦道733號振宜大廈地庫

講到燒物入面應有盡有 我就叫咗以下嘅串燒🍢

清酒系列:🍶
-📍串串燒 by Season (旺角)
旺角彌敦道733號振宜大廈地庫