2023-11-24 70 瀏覽
好耐冇食韓國菜 今次就揀咗尖沙咀呢間韓國餐廳😍 座位闊落 都坐得好舒服㗎! 入到去有幾款韓式前菜 份量都幾大架🤭韓牛set ($1080)呢個set包括上腰 薄桾肉 牛排肉 牛后胸😚 每個部位都好厚身 所以要燒耐啲😚 牛肉非常嫩 亦有唔同嘅口感 亦唔會過分肥膩😍 一個拼盤可以試到唔同部位嘅韓牛啱晒我呢個花心嘅人😋海鮮蔥花餅($180)好足料嘅煎餅🤩🤩 而且新鮮整起嗰邊仲好脆 非常香口🥳 中間有唔同嘅海鮮 香蔥 味道層次都好豐富😋 另外配咗個辣汁 呢個汁先係最好食🤩泡菜湯飯($130)非常香濃嘅泡菜湯 入面仲有豆腐 豬肉等等🤭 味道香濃但係唔會太辣 食完暖笠笠 😌配咗一個飯 用嚟送泡菜湯真係啱晒😍柚子茶($35)味道清新 配燒肉啱晒😋

韓牛set ($1080)

海鮮蔥花餅($180)

泡菜湯飯($130)

柚子茶($35)
味道清新 配燒肉啱晒😋
今日嚟到尖沙咀食韓國嘢,呢間韓國嘢出名食河流BBQ,不過今日就試咗啲韓式嘅地道菜式,估唔到都咁唔錯喎!🍴海鮮蔥花餅 $180 (9/10)韓國煎餅非常香脆,食落去有餅麵粉嘅香味,都有大蔥蝦肉魷魚,真係食過比較好食嘅韓式煎餅!🍴韓式醬猪蹄 $380 (10/10)豬手鹵好軟腍好入味,係好香嘅甜甜滷水味,個皮好煙靭好有骨膠原,配埋生菜紫蘇葉同埋大蒜食真係一流!好好食大推!🍴炖牛肋骨 $280 (7.5/10)燉牛肉係炆到好軟腍腍入味,牛肉唔使點咬已經花開咗,係甜甜地嘅韓式味露入邊仲有啲冬菇同埋蘿蔔紅棗非常補身🍴牛肉人爪魚鍋 $420 (7/10)海鮮八爪魚鍋,入邊有金菇魷魚牛肉洋蔥白菜,粉絲,都非常足料,食落去係泡菜鍋嘅味道魷魚都彈牙肥牛都唔會太肥啱啱好,食完真係暖身。推薦指數: 8/10雖然餐廳係食韓式燒肉,不過佢嗰日就好想試吓韓式地道菜,叫咗四樣都好好食,非常正宗,老闆同員工都係韓國人,雖然價錢唔算好平好貼地,但勝在份量大份又好食!

🍴海鮮蔥花餅 $180 (9/10)

🍴韓式醬猪蹄 $380 (10/10)

🍴炖牛肋骨 $280 (7.5/10)

🍴牛肉人爪魚鍋 $420 (7/10)

推薦指數: 8/10
2023-11-17 86 瀏覽
Booked via OpenRice and there should be a 10% discount. We had to rush to pay and didn’t check the bill, noticed the discount was missing afterwards so I called them but they said it’s past and they won’t be responsible. This discount should’ve been applied automatically but they’re being sneaky and hope the customers don’t notice and forget. The audacity to then say the customer did not request!!! Yes, I should’ve checked my bill, but something that is not even disputable they should take respo

This discount should’ve been applied automatically but they’re being sneaky and hope the customers don’t notice and forget. The audacity to then say the customer did not request!!! Yes, I should’ve checked my bill, but something that is not even disputable they should take responsibility for. This is not a discount at discretion.

【韓國新鮮進口肉🥩極方便地鐵一出就到】推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #尖沙咀 - 三木韓國料理 𝗦𝗮𝗺𝗠𝗼𝗸尖沙嘴地鐵一出就見到門牌,主打新鮮進口韓牛,部位種類多多:肉眼排、牛肩肉、厚裙肉、牛排、菲力、豬腩肉、韓國梅頭肉、護心肉etc🔥 最鍾意個part係小菜樣樣都啱食-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 石頭拌飯 $135|7/10石頭拌飯有肉碎、芽菜、菠菜,韓式辣醬另外上,可以自行調製辣度🌶️ 但作為食唔到辣嘅人都無乜問題🙋‍♀️ 最出色係有幾多飯焦🍚◐ 蒸雞蛋 $100|6/10極大個蒸雞蛋🥚蛋多到好似要瀉出嚟,一路上台就好似煙囪咁一路冒煙😶‍🌫️ 裏面有紅棗,雞蛋睇落凹凹凸凸,實質滑嫩,唯一就係覺得太淡味…◐ 韓國豬肉眼排 $220/180g|7/10食lunch唔想食韓燒set咁heavy 就簡簡單單嗌個肉燒吓🥩 肉眼排肉質厚,頗有咬口,但唔會有太多脂肪~ 另外附上茄子/本菇片🍆 最好個part係無乜雪藏味*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚
【韓國新鮮進口肉🥩極方便地鐵一出就到】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
📍HK #尖沙咀 - 三木韓國料理 𝗦𝗮𝗺𝗠𝗼𝗸

-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 石頭拌飯 $135|7/10

◐ 蒸雞蛋 $100|6/10

◐ 韓國豬肉眼排 $220/180g|7/10

三木韓國料理 𝗦𝗮𝗺𝗠𝗼𝗸 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗥𝗲𝘀𝘁𝘂𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁

🚶 尖沙咀站A2出口,步行約1分鐘
📍 尖沙咀堪富利士道12-16號宏貿發展大廈2樓
🕰️ 11:30 - 15:00 / 17:30 - 22:30

🏷️
好正宗嘅韓國菜🥰!餐廳侍應係識講廣東話嘅韓國人😝阿豬媽超可愛!店內裝修好有韓國feel!前菜6個都好正,有馬鈴薯、菠菜、芽菜、泡菜等等🫶🏻-1️⃣「帶子⚪️($180)」超厚超嫩嘅jumbo size燒帶子!有六粒咁多~scallops👍🏻-2️⃣「炖牛尾骨🥩($260)」牛肉超級淋同入味,仲有好多配料,好似冬菇同埋紅蘿蔔,送飯一流~Stewed oxtail bone -3️⃣「牛肩肉🥩($360)」鐵板煎到熱辣辣🫶🏻,牛肉重牛香、好多汁,夠晒肥美~BBQ chuck beef slices👍🏻-4️⃣「韓式醬燒蹄🐖🥬($380)」咁大盆豬手嚇親我😳!佢地幫切晒片去晒骨,可以用紫蘇葉或者生菜包嚟食,重口味人士仲可以點醬~Pork knuckles with lettuce-另外叫左飽肚嘅:4️⃣「海鮮魚湯麵🐟($135)」同埋有湯飲暖下胃!
1️⃣「帶子⚪️($180)」
2️⃣「炖牛尾骨🥩($260)」
3️⃣「牛肩肉🥩($360)」
4️⃣「韓式醬燒蹄🐖🥬($380)」
另外叫左飽肚嘅:
4️⃣「海鮮魚湯麵🐟($135)」
同埋有湯飲暖下胃!
韓國人主理嘅正宗韓國菜!主打1+級韓牛從韓國新鮮直送到港,肉味比急凍貨色更鮮更濃,仲有醬油蟹同各種傳統菜式😋• 醬油蟹 $450喺香港食醬油蟹一定要搵間質素有保證嘅~呢間醬油蟹好多橙紅色嘅蟹膏,蟹肉入曬味,會跟埋一碗紫菜飯,將啲蟹肉蟹膏唧入飯中,加多少少醬油撈勻,真係好食到停不了😋• 韓牛薄裙肉 $430新鮮韓牛同急凍貨完全冇得比!薄裙肉呢個部位相對冇咁多脂肪,偏向有咬口,越咀嚼牛味就越香✨• 韓牛牛後胸 $390至於牛後胸油花就豐富啲,會更加貼近和牛嗰種入口即溶嘅感覺,無論牛味同油香都幾balance,香得嚟唔會好膩🫶🏻• 韓國豬肉眼扒 $220豬肉眼扒為貼近豬頸肉嘅位置,可想而知肉質都係比較嫩滑柔軟😳 • 海鮮純豆腐湯飯 $135食韓國菜我幾乎都鐘意點辣豆腐湯暖下個胃,個湯頭好好飲,會飲到海鮮嘅鮮味同少少辣勁,入口飲落好舒服,而且用料好足👍🏻

• 醬油蟹 $450

• 韓牛薄裙肉 $430

• 韓牛牛後胸 $390

• 韓國豬肉眼扒 $220
豬肉眼扒為貼近豬頸肉嘅位置,可想而知肉質都係比較嫩滑柔軟😳

• 海鮮純豆腐湯飯 $135
1K
2023-10-22 75 瀏覽
其實除左尖沙咀嘅韓國街外 尖沙咀亦有好多正宗嘅傳統韓國餐廳呢間三木韓式餐廳一入去就感覺到充滿韓國感覺係lunch time 時間都有好多在港嘅韓國人黎食Lunch set menu嘅款式好多選擇係上菜前嘅韓式小菜同樣足料而且款式又多炆牛肋骨韓國料理入面我自己最鍾意之一炆牛肋骨好軟腍咬開唔會好黐牙牛肋骨肉好易離骨味道帶甜而且炆得入味再配埋紅蘿蔔炆味道更甜泡菜餅泡菜餅煎得好香脆咬入口每啖都充滿泡菜絲味道香辣得黎唔會過嗆泡菜餅嘅泡菜餡比麵粉多所以食完都唔會覺得太膩醬油蟹最經典嘅韓國菜之一由韓國人自家醃製嘅醬油蟹將紫菜飯加入蟹蓋同蟹黃拌入一齊食帶出香甜同濃厚鮮味 味道亦唔會過鹹白飯小偷呢個名果然係實至名歸
其實除左尖沙咀嘅韓國街外

將紫菜飯加入蟹蓋同蟹黃拌入一齊食
帶出香甜同濃厚鮮味 味道亦唔會過鹹
白飯小偷呢個名果然係實至名歸

2023-10-22 43 瀏覽
聽講三木的午餐抵食,於是去試試☻︎ lunch special平均$100左右,有很多選擇… 我們選擇了炆牛肋骨、海鮮蔥花餅,都好抵食❣︎ 另外,受不住誘惑,還叫了份醬油蟹🤣🎈醬油蟹 $450有2隻醬油蟹🤗 滿滿的蟹肉蟹膏,肥美香甜♡︎ 記得要沾上鹹鮮的醬油,更惹味!再配上一口紫菜飯,好滿足呀🥰🎈炆牛肋骨 $100Lunch要食這炆牛肋骨,軟腍入味,而且份量十足,配珍珠米飯、海帶湯,好抵呀!🎈海鮮蔥花餅這蔥花餅熱焫焫,表層相當香脆可口,亦好大份,美味又超值!還有,韓國餐廳少不了涼拌前菜,值得一讚是,前菜款式多,新鮮又好味,帶淡淡麻油香,我喜歡😊

🎈醬油蟹 $450

🎈炆牛肋骨 $100

🎈海鮮蔥花餅
這蔥花餅熱焫焫,表層相當香脆可口,亦好大份,美味又超值!
2023-10-18 31 瀏覽
這間位於尖沙咀的韓國料理,由韓國人主理,店員也是韓國人,餐廳選取新鮮空運食材入饌,提供充滿韓國風味的正宗韓國料理,為食客帶來最道地的美食體驗。🦋韓國西海醬油蟹 $450/2隻新鮮的西海醬油蟹,肥美多肉,味道極其鮮美,配紫菜飯天下一絕。🦋牛肉眼扒 $410/150g來自韓國空運的新鮮韓牛,入口肉汁豐富,肉質軟腍,牛味濃郁,跟冷凍肉無法媲美。🦋韓國豬腩肉 $200/180g肥肉相間的豬腩肉,燒烤過程中,釋放油份,入口甘香脆口,脂香四溢。🦋海鮮蔥花餅 $180非常足料的海鮮蔥花餅,有大蝦、元貝、魷魚、蔥花,且份量十足,足3-4人享用,薄餅邊位帶微脆,惹味吸引。🦋牛尾骨湯飯 $140經過長時間熬製呈奶白色的牛尾骨湯,用料豐富,入口清甜,飽腹暖胃。🦋凍湯辣醬蕎冷麵 $140爽口彈牙的蕎冷麵,加上豐富的配菜,有牛展、雞蛋、白蘿蔔、雪梨,再以雪梨汁造成凍湯底,味道清新解膩。

🦋韓國西海醬油蟹 $450/2隻

🦋牛肉眼扒 $410/150g

🦋韓國豬腩肉 $200/180g

🦋海鮮蔥花餅 $180

🦋牛尾骨湯飯 $140

🦋凍湯辣醬蕎冷麵 $140

2023-10-14 45 瀏覽
我有個朋友,好鐘意食醬油蟹嘅朋友近期成日話好掛住要食醬油蟹,啱啱比我係網上見到有人推介呢間餐廳,味道好,又夠傳統風味,於是我就book左同朋友一食。店員好有禮貌,我同朋友一坐低,佢哋就送上好多款韓式前菜,我地叫左醬油蟹,泡菜海鮮火鍋,再加左一支桃味嘅燒酒!醬油蟹大大隻,好新鮮又好入味,配埋紫菜飯好正。泡菜海鮮鍋, 海鮮同泡菜份量都十足,而且有少少辣,好惹味👍加埋一支桃味燒酒,同朋友一路飲一路食,真係吾錯!
醬油蟹大大隻,好新鮮又好入味,配埋紫菜飯好正。
泡菜海鮮鍋, 海鮮同泡菜份量都十足,而且有少少辣,好惹味👍
加埋一支桃味燒酒,同朋友一路飲一路食,真係吾錯!
2023-10-09
  • 前菜
  • 醬油蟹
2023-10-10 38 瀏覽
假日晚市黎到都幾多人,除咗香港人仲見到有韓國人黎呢到食。呢到最多人燒肉,韓牛仲係由韓國直送,亦都有好多韓式料理選擇。見到有啲店員係韓國人。🌟韓式小菜落完單之外就會先上小菜,有6款菠菜、西蘭花、泡菜、薯仔、芽菜、煎餅。味道正常,泡菜唔會太辣,仲可以用黎包燒肉食🌟韓牛套餐特選 set menu 1 $1080有牛上腰、牛薄桾肉、牛排肉、牛后胸肉呢到燒肉有單點唔部位或叫套餐,套餐可以試到多啲唔同部位。一大片牛上腰厚薄適中,油脂豐富肉質較軟腍。牛排肉同牛后胸肉都較有厚實口感,質素都唔錯。套餐會配生菜、紫蘇葉、生蒜同麵豉醬,可以用黎包肉食。另外仲有幾件蔬菜同芝士。🌟涷湯蕎冷麵 $140除咗燒肉都仲有唔少韓式料理,好似醬油蟹同生牛肉。飯麵類都有唔少選擇。本身以為呢款係唔辣,但點知好辣,不過調味係唔錯。有肉、雞蛋、梨絲同青瓜絲。冷麵都幾Q彈,凍凍地都幾啱燒肉後食。🌟炸醬麵 $135 呢款就係平時韓國食開偏甜既炸醬麵,麵條粗身,炸醬有啲肉碎同洋蔥,適合大部份人口味。而且份量都好多

🌟韓式小菜

🌟韓牛套餐特選 set menu 1 $1080
有牛上腰、牛薄桾肉、牛排肉、牛后胸肉

🌟涷湯蕎冷麵 $140

🌟炸醬麵 $135
2023-10-04 73 瀏覽
呢度一直都係我嘅韓國菜飯堂,因為喺附近做嘢,所以一想食韓國菜就會嚟呢度,不過佢最近加咗價,所有午餐大部分都加到去一百蚊,但係每一日都會有兩款特別食品係85蚊,睇下你好唔好彩,遇到你心水嘅嘢食嚟呢度平時都會叫牛肋骨湯或者泡菜湯,雖然加咗價,但係水準依舊前菜亦都畀得好足,但係只可以追加其中一款今次嘅主菜唔記得影相,叫咗牛肋骨湯,入面有四少舊嘅牛肋骨,炆得好淋,另外個湯牛肉味亦都好重,撈飯一流,前菜亦都好味

前菜亦都畀得好足,但係只可以追加其中一款

2023-09-24 69 瀏覽
琴日放LUNCH就行左過去尖沙咀呢邊 唔知食咩嘅時候 見到有間韓國人開嘅韓國餐廳 🇰🇷 入到去 好多員工都講緊韓文 濃濃嘅韓國Vibe就出曬黎! 可惜小編病病地 實在唔敢食燒肉🥩 所以食左個開胃嘅水冷麵 同埋燉牛肉.🐷凍湯辣醬蕎冷麵趁着天氣仲咁熱,梗係要食一個涼爽嘅韓式水冷麵,面條有彈牙口感,湯汁可以因應自己嘅口味加醋,酸酸地好開胃,配埋清甜嘅梨絲同埋青瓜,忍唔住一啖接一啖。.🐷燉牛肋骨呢碗韓式燉牛肋骨真係好正,一夾落去骨肉即刻分離,牛肉軟滑入口即溶,湯汁偏甜味道濃郁香濃,除咗牛肉好入味之外,一齊嘅白蘿蔔同埋紅蘿蔔亦都非常軟腍入味,用嚟撈飯超級正!.三木韓國料理 (尖沙咀)📍尖沙咀堪富利士道12-16號宏貿發展大廈2樓.

🐷凍湯辣醬蕎冷麵

🐷燉牛肋骨

三木韓國料理 (尖沙咀)
📍尖沙咀堪富利士道12-16號宏貿發展大廈2樓

2023-09-22 1518 瀏覽
#2girlshk尖沙咀📍三木韓國料理 (尖沙咀)雖然香港有好多韓國餐廳,但係正宗好食同新鮮既韓牛真係唔多🫣呢間座落於超方便既尖沙咀區,座位寬敞,坐得舒服,餐廳由韓國人主理✨韓牛仲係韓國新鮮直送🇰🇷,食物質素有保證❗️個日平日都好多食客,仲見到幾多韓國人黎食,前菜都好齊全,種類好多,泡菜正宗夠晒辣。😍😍太多無去韓國食韓牛叫了-韓牛套餐1-有牛上腰、牛薄桾肉、牛排肉、牛后胸肉,可以食到唔同既部位,而我就最中意食牛上腰位最細嫩多汁😋牛薄桾肉就口感帶有嚼勁,油花豐富但不油膩,牛排肉相對厚實,更有口感,濃郁既牛香味,牛后胸肉就多肉汁得黎有嚼勁,各有特色,整體韓牛質素都好高,套餐配有生菜同麵豉醬比你包肉食~韓國豬肉眼扒🐷另外叫左豬,呢個搭配生菜包住黎食仲正!!油脂既香味同烤香,同埋肉質都好好。唔鞋口~泡菜煎餅🍕係我最近食過最好既泡菜煎餅!!!一定要叫!!佢煎得外皮香脆得黎又唔會太乾身!咬下入面係好軟熟,泡菜味濃郁,勁大份,但真係勁好食,我地兩個女仔都食晒😂炸醬麵🥘醬料好夠多,味道好濃郁,麵條好柔軟順滑,與醬料粘稠和肉末相結合,有著豐富口感。柚子蘇打&西柚蘇打🥤唔飲酒一定係配蘇打食韓國野😋夠爽又解膩

#2girlshk尖沙咀
📍三木韓國料理 (尖沙咀)
韓牛仲係韓國新鮮直送🇰🇷,食物質素有保證❗️
個日平日都好多食客,仲見到幾多韓國人黎食,
前菜都好齊全,種類好多,泡菜正宗夠晒辣。😍😍

太多無去韓國食韓牛叫了-韓牛套餐1-
有牛上腰、牛薄桾肉、牛排肉、牛后胸肉,
可以食到唔同既部位,
而我就最中意食牛上腰位最細嫩多汁😋
牛薄桾肉就口感帶有嚼勁,油花豐富但不油膩,
牛排肉相對厚實,更有口感,濃郁既牛香味,
牛后胸肉就多肉汁得黎有嚼勁,各有特色,
整體韓牛質素都好高,
套餐配有生菜同麵豉醬比你包肉食~

韓國豬肉眼扒🐷
另外叫左豬,呢個搭配生菜包住黎食仲正!!
油脂既香味同烤香,同埋肉質都好好。唔鞋口~

泡菜煎餅🍕
係我最近食過最好既泡菜煎餅!!!

炸醬麵🥘
醬料好夠多,味道好濃郁,麵條好柔軟順滑,
與醬料粘稠和肉末相結合,有著豐富口感。

柚子蘇打&西柚蘇打🥤
唔飲酒一定係配蘇打食韓國野😋
夠爽又解膩解辣~

📍地址:尖沙咀堪富利士道12-16號宏貿發展大廈2樓
2023-09-19
之前幫襯過一次,遇到好好嘅老闆娘。食物都唔錯,令我留下一個好印象。所以今次決定帶埋屋企人去試吓,點知就瀨晒嘢。一整晚遇上幾個員工,有態度欠佳嘅亦有彷彿未被培訓過的,亦有當睇你唔到嘅。有一位員工成日望住你笑,但係無論你講乜嘢語言佢都聽唔明。不幸地佢負責我哋張枱。佢哋好似好唔夠人咁。想落單要等好耐,想攞啲嘢又要等好耐。啲人不停咁跑來跑去好似好忙咁。我想加單同serve我張枱個waitress講。佢話OK OK最終係乜嘢都冇做過。跟住搵到另外一個佢又話OK,等咗好耐都未嚟。跟住搵另外一個問吓係咪漏咗單,佢話佢check走咗又唔返嚟。後來比我捉番佢,佢就話佢冇時間check。最終搵到一個真係幫我落咗單。我叫咗個海鮮湯麵。等咗好耐嚟到嘅時候發覺冇面,但我哋已經唔想再糾纏落去,所以是但食咗就算。嗰啲蟹係霉既,埋單嘅時候諗住反映下。點知睇一睇張單發現連個價錢都唔啱,佢就話我哋食嗰個係海鮮湯唔係海鮮湯麵。佢話個碗唔一樣。我話我點會知道你個碗係點?你擺得喺我枱面又係海鮮湯,我以為只係冇面咪照食囉。跟住個老闆走過來(係一個男人唔係上次好好嘅老闆娘),瘋狂用韓文加有啲類似英文同類似國語嘅語言黎鬧我哋。我唔知佢講乜,但係我明白到佢係一定唔會改張單。嗰一刻我了解到D食評點解咁參差;原來取決於當日你遇到嘅係老闆娘定係呢位失控男老闆同被佢培訓出嚟嘅員工。結論:永遠永遠不會再幫襯。
**彩蛋:走嘅時候有幾位客人上嚟問有冇位。老闆話冇要等。幾個客人唔想等所以走。佢立刻表示不滿,同佢哋講「你做咩呀?你唔等呀?!」(大佬,你不如叫行上嚟嘅客食唔食都要擺低錢先好走😏)
2023-08-11