「用一頓沸騰火鍋,撐起生活的溫暖吧!」想食精緻牛肉火鍋?不用上深圳了,香港都有得食!呢間店專食溫體牛,溫體牛來自台灣屏東,冇經過雪櫃冷藏,保持肉質鮮味,所以今日特登過來食牛肉火鍋🍲,呢間店位置勁方便!🤎岩漿沙嗲湯鍋 $368(二人份量)(以上套餐配牛盛盤/任配兩款牛肉 ·蔬菜拼盤 ·丸餃類 · 大光麵)呢度主打台式風味火鍋,套餐份量超級豐富,除咗食新鮮牛肉之外,仲有不同種類嘅丸、蔬菜同埋麵。💰加$33就60分鐘任食台灣溫體牛肉(台灣極級品牛肉:台灣牛三角肉、牛頸脊、三筋肉),咁抵食必加!先介紹主角牛肉:🐃牛頸脊脂肪分布均衡,肉質軟腍又嫩滑,脂肪比平時美國肥牛少,但牛肉味香濃,又無根,啖啖肉,推介!🥩牛菲力牛味濃郁,比較煙靭,適合喜歡肉質較結實的朋友。🥘打邊爐湯底好重要,岩漿沙嗲湯底超級香濃,裏面仲有花生碎,淡淡濃郁沙嗲香氣又不會太鹹,ʏᴜᴍᴍʏ! ε٩(๑> ₃ <)۶з💜自製沙嗲牛肉麵「大光麵」 只需煮沸幾分鐘,沙嗲湯汁便混合其中,一入口具有爽彈同嚼勁的感覺,掛汁的麵同牛肉超ᴍᴀᴛᴄʜ,食到勁滿足!🥟手工蛋餃外皮超薄,包含着滿滿豬肉,口感豐富味道獨特。🧋台式飲品🫖山茶
「用一頓沸騰火鍋,撐起生活的溫暖吧!」

🤎岩漿沙嗲湯鍋 $368(二人份量)

先介紹主角牛肉:

🥩牛菲力牛味濃郁,比較煙靭,適合喜歡肉質較結實的朋友。

ε٩(๑> ₃ <)۶з

💜自製沙嗲牛肉麵

🥟手工蛋餃
外皮超薄,包含着滿滿豬肉,口感豐富味道獨特。

🧋台式飲品
🫖山茶花烏龍 / 茉莉毛尖

2款茶飲都可以選擇甜度同冰度,茶味香濃,選用精製茶葉而製,各有特色:
💚茉莉花屬於綠茶,花香較淡,口感清爽。
🤎我較喜歡山茶花烏龍茶,入口甘甜較有餘韻。

✨呢一餐性價比好高,份量又多,今日去到都滿座,最好預早訂位。

🖤黑夜火鍋優惠 20:30後只需要HK$288,超級抵食!

@3gong_hk

🥢三公台灣料理 (旺角)
📍旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓

#精緻牛肉火鍋
  • 岩漿沙嗲湯鍋
  • 山茶花烏龍茶
約咗一大班朋友食飯,決定去一間性價比高嘅餐廳——「三公」,品嚐地道台式料理。<奶油蘑菇滷肉飯> $86朋友單獨點咗主菜牌的食物。奶油蘑菇畀得好足,差唔多成咗山咁。奶油香+鹹香滷肉,食落都幾creamy,估唔到都幾夾~山茶花烏龍茶隨餐附送,烏龍茶茶香清爽!<蟹肉魚籽滷肉飯> $113 (+$15 芋泥芋圓鮮奶)滷肉mix鮮甜嘅蟹肉同魚籽,多種滋味可以一次過滿足曬~加$15就可以飲到芋泥鮮奶,芋泥仲要比得好多,建議大家要加點。<珍珠鮑魚滑蛋滷肉拌麵> $72估唔到週末午市都有提供午市套餐,性價比高!套餐配搭芒果田園沙律,沙律口感清新,滑蛋嫩滑,加上多隻珍珠鮑魚,唔錯喎!+$15可以改點大湖草莓牛奶愛玉菓子,草莓醬作基地,甜甜的<芝士烏魚子蝦卷滷肉椒麻拌麵> $68+3同樣配芒果田園沙律,配搭烏魚子蝦卷。帶椒麻味嘅麵條彈牙入味,刺激味蕾。+$15轉青蘋果烏龍愛玉粉粿,愛玉粉粿有口感,糖漬青蘋果粒本身已經有一定甜度,建議大家點微糖<鹽酥雞> +$1凡享用午市三公台式便當,即可加HK$1 享用 台式鹽酥雞1份,我都連

<奶油蘑菇滷肉飯> $86

<蟹肉魚籽滷肉飯> $113 (+$15 芋泥芋圓鮮奶)

<珍珠鮑魚滑蛋滷肉拌麵> $72

<芝士烏魚子蝦卷滷肉椒麻拌麵> $68+3

<鹽酥雞> +$1
凡享用午市三公台式便當,即可加HK$1 享用 台式鹽酥雞1份,我都連忙點咗一份,鹹酥雞新鮮炸起,外酥內軟,total四大件好夠食

<安平蝦卷> $58
蝦卷外脆內軟,配上泰式甜酸醬是典型的台式風味

<濃乳愛玉芋圓> +$20
呢個喺套餐加配價~甜品的配料有芋泥、地瓜圓、芋圓、愛玉,口感豐富,淋上牛乳x芋頭蓉真係睇得又好味

<檸檬白玉愛玉> +$20
微酸好清新,愛玉口感似啫哩,白玉煙韌
  • 安平蝦卷拌麵便當
  • 鹽酥雞
  • 檸檬白玉愛玉
  • 蟹肉魚籽滷肉飯
6天前 9 瀏覽
自從改咗到油尖旺附近工作後多了機會到處覓食東吃吃西吃吃今天約了朋友食午餐之前大多數都會選擇大商場今次就揀了外面小店這餐廳位於舊式商廈的一樓可以選擇搭𨋢上, 又或是從後樓梯上餐廳環境企理乾淨星期五lunch hour 都沒有滿座Walk in 都輕易有位午餐選擇都不少我選了香酥排骨滷肉拌飯朋友就叫了安平蝦卷滷肉拌麵排骨大大塊, 肥瘦適中, 略帶咸香安平蝦卷就炸得香脆可口, 表層更灑上少許胡椒鹽調味滷肉飯就調味適中, 沒有過咸過甜滷肉亦肥瘦相間但拌麵所用的麵就麻麻哋有點像潮洲粉麵店撈粗的粗麵表面平淡不太能掛汁而且無彈性味道普通跟餐附送冬瓜茶正常發揮在旺區能夠$48食到這個份量送凍飲已經十分化算兼抵食了!
自從改咗到油尖旺附近工作後
多了機會到處覓食
東吃吃西吃吃
今天約了朋友食午餐
之前大多數都會選擇大商場
今次就揀了外面小店
這餐廳位於舊式商廈的一樓
可以選擇搭𨋢上, 又或是從後樓梯上
餐廳環境企理乾淨
星期五lunch hour 都沒有滿座
Walk in 都輕易有位

午餐選擇都不少
我選了香酥排骨滷肉拌飯
朋友就叫了安平蝦卷滷肉拌麵
排骨大大塊, 肥瘦適中, 略帶咸香
安平蝦卷就炸得香脆可口, 表層更灑上少許胡椒鹽調味
滷肉飯就調味適中, 沒有過咸過甜
滷肉亦肥瘦相間
味道普通
跟餐附送冬瓜茶
正常發揮
在旺區能夠$48食到這個份量送凍飲
已經十分化算兼抵食了!
媽咪平時好鍾意食茶餐廳沙嗲牛肉聽講三公有沙嗲溫體牛任食心思思黎全港首間溫體牛餐廳食啊🐮🥩岩漿沙嗲温體牛肉火鍋🍲60分鐘任食温體牛肉台灣極級品牛肉:台灣牛三角肉、牛頸脊、三筋肉仲有台灣丸子一盤、蔬菜籃🥬大光2個充滿港式風味嘅沙嗲湯底😍無論食牛肉定丸子 同樣好入味味道超濃郁 ❣︎無限ENCORE溫體牛 更加係性價比高🤍可以配搭本地大光麵自制沙嗲牛肉麵火鍋🍲
媽咪平時好鍾意食茶餐廳沙嗲牛肉
聽講三公有沙嗲溫體牛任食
心思思黎全港首間溫體牛餐廳食啊🐮

🥩岩漿沙嗲温體牛肉火鍋🍲
60分鐘任食温體牛肉
台灣極級品牛肉:台灣牛三角肉、牛頸脊、三筋肉
仲有台灣丸子一盤、蔬菜籃🥬大光2個

充滿港式風味嘅沙嗲湯底😍
無論食牛肉定丸子 同樣好入味
味道超濃郁 ❣︎
無限ENCORE溫體牛 更加係性價比高🤍
可以配搭本地大光麵自制沙嗲牛肉麵火鍋🍲
2024-05-26 0 瀏覽
今日去咗喺旺角嘅三公台灣料理!佢地有台灣直送既手切溫體牛 真係好新鮮!啲牛肉全部都好嫩滑,亦都好重牛肉香味!只係需要 $288/2位!人均$144起咋!呢個價錢真係好抵!每份2人套餐包左三碟牛肉-牛三角腩 -牛頸脊 -三筋肉-蔬菜-丸子同埋餃子拼盤 -兩個大光面-兩杯台式飲品😳加多$33仲可以任食60分鐘台灣直送嘅溫體牛肉!🥩呢度嘅溫體牛肉全部都係新鮮切,師傅會喺我哋面前切!真係同平時火鍋嘅冰鮮牛肉唔一樣!🍲沙嗲湯底口味偏鹹 但真係好香嘅花生味食到後期有少少太鹹,叫店員加水就OK! 濃厚嘅岩漿沙嗲湯底同牛肉同大光面真係好夾!完美咁整咗一碗惹味嘅沙嗲牛肉麵出嚟🫶🏻😳😳
今日去咗喺旺角嘅三公台灣料理!

每份2人套餐包左三碟牛肉
-牛三角腩
-牛頸脊
-三筋肉
-蔬菜
-丸子同埋餃子拼盤
-兩個大光面
-兩杯台式飲品
😳加多$33仲可以任食60分鐘台灣直送嘅溫體牛肉!

🍲沙嗲湯底口味偏鹹 但真係好香嘅花生味
食到後期有少少太鹹,叫店員加水就OK!

2024-05-25 0 瀏覽
夜晚想食沙嗲火鍋🍲,有咩推介❓我自己就揀左呢間係香港首家手切溫體牛餐廳,今次就去左試二人岩漿沙嗲溫體牛肉火鍋🍲+ $33任食溫體牛肉🐮,以為會好貴,點知兩個人食 $300都唔洗🤩🤩中意打邊爐嘅可以試下呢款港式風味岩漿沙嗲湯底👍🏻佢個湯底真係好濃郁,唔試真係唔得😆仲要每一片牛肉都係師傅親手切割,確保每一啖都係頂級享受添‼️套餐入面啲台灣極級品牛肉真係好好食啊‼️特別係牛三角腩🐮,真係鮮嫩多汁,連我本身唔鍾意食牛啲人都係咁嗌🥹仲有兩杯台式飲品🥤,分別係冬瓜茶同茉莉茶,食火鍋🍲配住真係飲落好爽好解熱🥹👍🏻有興趣真係要去試下呢間嘅沙嗲火鍋🍲,好正👍🏻
夜晚想食沙嗲火鍋🍲,有咩推介❓

有興趣真係要去試下呢間嘅沙嗲火鍋🍲,好正👍🏻
2024-05-21 0 瀏覽
這次來到位於旺角的三公,試試香港首家溫體牛火鍋套餐🤤🔎 岩漿沙嗲鍋 ($368/2人份)每位可以+$33元追加60分鐘牛肉任食,我和朋友當然不會錯過~💝 岩漿沙嗲湯鍋沙嗲湯底的味道豐富,香氣四溢配上牛肉,簡直是絕配~💝 牛肉每天有三至四款不同的牛肉可供選擇,我當日就有以下三款牛肉:▪️ 牛菲力▫️ 牛頸脊▪️ 牛嫩肉三款牛肉都非常新鮮,牛肉十足,個人最喜歡牛頸脊,口感柔軟細膩🐮💝 配料套餐包蔬菜拼盤、花枝丸、貢丸同蛋餃,最愛蛋餃,口感獨特✅💝 大光麵沙嗲湯底必配大光麵👍🏻自製沙嗲牛肉麵沒有難度~💝 飲品套餐包兩杯飲品,但我們加錢選了以下兩款:▪️ 蜜桃茉莉愛玉粿子(+$18)蜜桃味濃郁,整體不會太甜,消暑解渴。▫️鳳梨牛奶愛玉冬瓜茶 ($18)冬瓜茶加上牛奶🥛,還可以吃到鳳梨粒的和愛玉,口感獨特~🔱另收加一服務費
這次來到位於旺角的三公,試試香港首家溫體牛火鍋套餐🤤

🔎 岩漿沙嗲鍋 ($368/2人份)
每位可以+$33元追加60分鐘牛肉任食,
我和朋友當然不會錯過~

💝 岩漿沙嗲湯鍋
沙嗲湯底的味道豐富,香氣四溢
配上牛肉,簡直是絕配~

💝 牛肉
每天有三至四款不同的牛肉可供選擇,
我當日就有以下三款牛肉:
▪️ 牛菲力
▫️ 牛頸脊
▪️ 牛嫩肉

三款牛肉都非常新鮮,牛肉十足,
個人最喜歡牛頸脊,口感柔軟細膩🐮

💝 配料
套餐包蔬菜拼盤、花枝丸、貢丸同蛋餃,
最愛蛋餃,口感獨特✅

💝 大光麵
沙嗲湯底必配大光麵👍🏻
自製沙嗲牛肉麵沒有難度~

💝 飲品
套餐包兩杯飲品,但我們加錢選了以下兩款:
▪️ 蜜桃茉莉愛玉粿子(+$18)
蜜桃味濃郁,
整體不會太甜,
消暑解渴。

▫️鳳梨牛奶愛玉冬瓜茶 ($18)
冬瓜茶加上牛奶🥛,
還可以吃到鳳梨粒的和愛玉,
口感獨特~

🔱另收加一服務費
2024-05-21 0 瀏覽
💛三公台灣料理 (旺角)旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓今日同朋友去左一間好正既台灣火鍋,位於旺角既西洋菜街,「三公台灣料理」。 佢地主打係溫體牛肉,溫體即係未經冷藏嘅牛肉,可以避免牛肉嘅水份結成冰,影響到牛肉嘅組織同埋口感,由於都係冇經過急凍嘅牛肉,所以一定要盡快食用,亦都可以確保新鮮。溫體牛喺宰殺加工嘅時候會保存於攝氏二至到四度,食用嘅時候唔需要解凍,而且佢哋肉質紮實,脂肪同埋膽固醇,亦都比美國嘅牛肉少。除咗肉質鮮美,而且肉香濃厚,亦都係十分之鮮嫩多汁。濃濃既沙嗲湯底嘅火鍋,店員溫馨提示我哋不要太大火,而且火鍋湯底本身已經有沙嗲味道,可以唔需要點調味料啲牛肉已經好好食,蔬菜都好新鮮,丸類都唔會有凍鮮味,呢度嘅食材都好高質👍我地當日食既牛肉都見到脂方分佈好平均,而且食落好有肉味,食材好新鮮。最後當然唔少得加埋個大光面整返個沙嗲牛肉麵啦,仲好食過茶餐廳嗰啲呀,因為食材都好高級。依家做緊黑夜火鍋優惠20:30後!HK$288(原價HK$368)2人岩漿沙嗲温體牛肉火鍋(+HK$33任食牛肉)
💛三公台灣料理 (旺角)
旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓

依家做緊黑夜火鍋優惠20:30後!HK$288(原價
HK$368)2人岩漿沙嗲温體牛肉火鍋(+HK$33
任食牛肉)
身為牛魔王嘅我,收到風旺角台式料理餐廳 - 《三公》,有個🔥新火鍋menu - 溫體牛火鍋套餐,梗係要即刻去試吓啦😛「溫體牛」即是未經冷藏的牛肉,能避免牛肉中的水分結成冰晶,影響牛肉的組織和口感,所以肉質精瘦扎實,肉質鮮美、肉香濃厚,比起常見的美國或澳洲牛肉更有口感,同時膽固醇較低牛肉每天新鮮運送,為保證肉質新鮮,每天的牛肉均是限量供應,絕不留過夜,份量有限,想食便要預約呵!🔥 二人岩漿沙嗲溫體牛肉火鍋套餐$368 + 任食溫體牛 +$33🔥套餐可選兩款牛肉、蔬菜拼盤、肉丸拼盤(貢丸、花枝丸、蛋餃)、烏冬/白飯/大光麵,兩杯台式飲品🔸必食 - 港式濃郁沙嗲湯底🔸有三款不同部位的手切牛肉可以選擇,每款都有唔同嘅口感同肉質,牛肉色澤紅潤,紋理明顯:▶️牛頸脊:牛肉味比較重,又有咬口▶️牛菲力:脂肪比較平均,鮮嫩多汁▶️牛嫩肉:肉質比較軟嫩,肥美多油脂🔸自製沙嗲牛肉麵🔸大光麵係台灣非油炸公仔麵,與濃郁沙嗲湯底簡直係絕配👍🏻🔸飲品:山茶花烏龍茶 / 檸檬阿里山愛玉 - 食完火鍋飲啖台灣茶,去油消膩➡️每位加$33可追加60分鐘牛肉任食➡️每位加$66可追加60分鐘牛肉任食及茶飲任飲🖤黑夜火鍋優惠20:3

🔸必食 - 港式濃郁沙嗲湯底🔸

▶️牛頸脊:牛肉味比較重,又有咬口
▶️牛菲力:脂肪比較平均,鮮嫩多汁
▶️牛嫩肉:肉質比較軟嫩,肥美多油脂

🔸自製沙嗲牛肉麵🔸
大光麵係台灣非油炸公仔麵,與濃郁沙嗲湯底簡直係絕配👍🏻

➡️每位加$33可追加60分鐘牛肉任食

🔸古早味牛骨湯
🔸麻辣牛血鍋
🔸養生藥膳鍋

2024-05-17
足料湯麵包補食到你好似後面兩隻大玩具咁食到舉曬手投降😏今次係家樂坊按完摩就試下三公既下午茶時段見餐牌大多數都係魯肉就簡似乎比較有特色既古早味牛三寶麵牛三寶即是牛肚、牛肉同牛腸一分錢一分貨唔要求高,分量足牛肚係草肚、牛肉都比較厚唔食開內臟既我就無食到牛腸不過似港式車仔麵多 本身期望會有腩汁/紅燒汁…點知純粹滾水淥冬瓜茶正正常常 都幾大杯個位係家樂坊附近(以前紅豆冰室個位)要樓梯上一層都算容易搵下午茶好多人食 但係都唔洗點等店員以年輕人為主 好有魄力
足料湯麵包補食到你好似後面兩隻大玩具咁
食到舉曬手投降😏

今次係家樂坊按完摩
就試下三公既下午茶時段
見餐牌大多數都係魯肉
就簡似乎比較有特色既古早味牛三寶麵
牛三寶即是牛肚、牛肉同牛腸
一分錢一分貨唔要求高,分量足
牛肚係草肚、牛肉都比較厚
唔食開內臟既我就無食到牛腸
冬瓜茶正正常常 都幾大杯

個位係家樂坊附近(以前紅豆冰室個位)
要樓梯上一層都算容易搵
下午茶好多人食 但係都唔洗點等
店員以年輕人為主 好有魄力
上次試過三公呢間台式料理覺得好好味,今次留意到佢新推出咗岩漿沙嗲湯鍋,即刻吸引咗我呢個沙嗲控再訪!套餐本身已經有溫體牛(包括牛頸脊、牛嫩肉同牛菲力)、蔬菜拼盤同埋餃子。另外,牛肉好鮮味,同沙嗲湯底好match 。沙嗲湯底超級濃郁🫶🏻🫶🏻最正嘅當然唔少得自製沙嗲牛麵火鍋,本地嘅大光麵配埋鮮牛一齊食,真係十級享受!我都忍唔住食咗兩大個麵!❤️❤️今次仲特別encore叫左蟹肉魚籽滷肉飯,上一次食過已經覺得好好味,今次蟹肉份量仍然好足,真係樣樣嘢食都好味!👍🏻

二訪三公溫體牛火鍋✌🏻因為見到新出咗個好吸引嘅岩漿沙嗲湯底🔥因為見到三公story店主堅有熱誠每日由台灣攞D新鮮牛嚟香港做火鍋🔥🔥🔥每日食到嘅牛肉部位都可能會唔同,今次我地食到嘅係牛頸脊﹑牛嫩肉同肥牛🐮個岩漿沙嗲湯底真心誇張,極重口味,好正! 🤤配埋牛肉真係好夾~~ 但又未至於會搶晒牛肉觧味 👍🏻有沙嗲,有牛肉,就緊係要配埋公仔麵,呢度有台灣大光麵,超掛汁,成件事好邪惡🤣🤣特別推介✨大家喺黑夜火鍋時段8:30PM後嚟食🖤火鍋二人套餐8:30PM後只需$288‼️ (原價$368) 兼且 +$33@ 仲可以60分鐘任食溫體牛添‼️一到8:30PM就有人嚟排隊喇! 大家記得喺inline book定枱!💖飲品今次試咗山茶花烏龍🧡好有驚喜!🤩 好有花香味,又不失茶味~~ 好好飲!!!另外我地仲嗌埋檸檬白玉愛玉甜品🍋味道食落好有台灣夜市feel,個檸檬汁好好味~~😋如果再大碗D就好喇🤪🤪🤪話說上次嚟三公,已經忍唔住問店主點做到台灣溫體牛火鍋原來佢哋真係有heart到去咗台灣屏東搵牧場商家傾🥹每日早上+晚上將台灣屠宰場嘅溫體牛運送到港三公用心做一件唔容易嘅事情,好值得分享同支持🙌🏻
二訪三公溫體牛火鍋✌🏻

個岩漿沙嗲湯底真心誇張,極重口味,好正! 🤤
配埋牛肉真係好夾~~ 但又未至於會搶晒牛肉觧味 👍🏻

特別推介✨大家喺黑夜火鍋時段8:30PM後嚟食🖤

飲品今次試咗山茶花烏龍🧡好有驚喜!🤩
好有花香味,又不失茶味~~ 好好飲!!!

另外我地仲嗌埋檸檬白玉愛玉甜品🍋
味道食落好有台灣夜市feel,個檸檬汁好好味~~😋
如果再大碗D就好喇🤪🤪🤪

話說上次嚟三公,已經忍唔住問店主點做到台灣溫體牛火鍋
原來佢哋真係有heart到去咗台灣屏東搵牧場商家傾🥹
每日早上+晚上將台灣屠宰場嘅溫體牛運送到港
三公用心做一件唔容易嘅事情,好值得分享同支持🙌🏻
♡黑夜火鍋低至$288二人餐♡岩漿沙嗲溫體牛肉火鍋任食♡自製超濃郁沙嗲牛大光麵♡▫️溫體牛喺台灣掀起一時熱潮!溫體牛即係新鮮宰割未經任何冷藏嘅牛肉,夠新鮮所以肉質鮮甜度同亮度都比較高!原來喺香港都可以食到啦😍 旺角有間台灣料理,晚市主打「台灣溫體牛火鍋」,每人加$33仲可以任食牛肉!▫️佢哋一共有五個套餐,全部都係$368/二人份量!20:30後入座仲有黑夜火鍋優惠$288/二人!一樣可以每人加$33任食牛肉60分鐘😍 認真抵食!———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪✰岩漿沙嗲鍋套餐 $368 套餐內容包括👇🏻▫️岩漿沙嗲湯底-如果第一次食呢一間餐廳,我覺得必試推薦係佢哋嘅沙嗲湯底!超級濃郁!未加入清湯之前所有食物都唔需要再沾點醬汁,食佢嘅沙嗲原味!仲要記得未加清湯之前食個公仔麵先😂 最濃郁嘅時候煮麵係最好味😋▫️任配兩碟牛肉-我哋今次試嘅係牛嫩肉同埋牛菲力,溫體牛真係好新鮮,牛嫩肉比較軟嫩,牛菲力冇乜油脂比較有嚼勁。 另外仲加錢($68碟)試埋牛頸脊,牛頸脊嘅油脂同埋口感係我哋最鍾意嘅🫶🏻 佢哋嘅牛肉都比較重牛味。▫️丸餃拼盤-蛋餃 4隻 & 墨魚丸、牛丸各3粒-蛋餃勁正,蛋皮唔會太薄烚

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

✰岩漿沙嗲鍋套餐 $368

套餐內容包括👇🏻

▫️岩漿沙嗲湯底

牛嫩肉

牛頸脊

▫️任配兩碟牛肉

▫️丸餃拼盤
-蛋餃 4隻 & 墨魚丸、牛丸各3粒
-蛋餃勁正,蛋皮唔會太薄烚完唔會散,肉餡亦好鮮味。墨魚丸同牛丸都好彈牙。

▫️蔬菜拼盤
-生菜、油麥菜、娃娃菜、金菇、蘭花乾(台式豆卜)等等。
-蔬菜夠新鮮,索晒啲沙嗲汁好滋味😍

大光麵

▫️兩份主食
-可以揀烏冬/大光麵/白飯。建議揀大光麵,係台灣嘅非油炸公仔麵,同沙嗲岩漿湯底真係好夾!

▫️兩杯飲品
-多款台式飲品選擇,如果加咗$33任食,可以任飲 古早味冬瓜茶 / 山茶花烏龍 / 茉莉毛尖。
-我鍾意佢哋嘅飲品可以揀甜度同埋冰量🫶🏻

💵人均$220,好抵食👍🏻
牛嫩肉
牛頸脊
大光麵
因為有三個人想試佢個沙嗲鍋,原本$3xx 得兩個人,咁加一人加$18x ,再追加無限食肉$33位然後個鍋其實都幾細 食幾下已經無晒沙嗲 未食到主麵已經變晒沙嗲清湯底,2人份量又係咁多沙嗲,3人份量又係咁多沙嗲,我覺得3人可以準備多一碗仔比人。其實原本食前有問左職員有無得加沙嗲湯底 佢話可以,轉頭話要加錢 另外d牛睇班KOL打卡幾咁靚,街客就一堆野😂😂不過牛頸脊係幾好味,其他野不過不失,只係呢個價錢完全唔使係度食🙉。Tips:食完d 牛到食個麵已經變清湯啦,如果要食沙嗲牛就好趁個湯仲係度食左先

另外d牛睇班KOL打卡幾咁靚,街客就一堆野😂😂

2024-05-10 16 瀏覽
同朋友去完旺角shopping之後就食想埋飯先返屋企 見到有間叫⭐️三公⭐️食台灣温體牛肉火鍋好吸引 而家仲做緊感謝祭 20:30後原價$368嘅套餐只係$288 套餐好多款揀 除咗推介嘅「岩漿沙嗲温體牛肉火鍋」 仲有三公牛全盛吉早味牛骨湯麻辣牛血鍋養生藥膳鍋套餐配牛盛盤任配兩款牛肉、蔬菜拼盤、烏冬/冬粉或者本地大光麵自制沙嗲牛麵火鍋飲品方面可選古早味冬瓜茶/山茶花烏龍/茉莉毛尖限定火鍋套餐每人可加HK$33升級至60分鐘任食台灣温體牛肉(台灣極級品牛肉:台灣牛三角肉、牛頸脊、三筋肉)✨台灣温體牛肉✨嘅肉質非常嫩滑 牛味重 其他食材亦好新鮮 本地大光麵自制嘅沙嗲牛麵真係好惹味!每條麵都充滿住濃濃嘅沙嗲味!加埋幾片牛肉同菜 D.I.Y嘅沙牛麵完成!2人套餐兩大一小都食到好飽肚呀!非常足料👍🏻 我哋去嗰日 晚市好快就滿座啦 最好訂座先

套餐好多款揀 除咗推介嘅「岩漿沙嗲温體牛肉火鍋」 仲有
三公牛全盛