2024-03-08 359 瀏覽
每次經過這間餐廳都舉棋不定,試與不試之間,因為對烤魚興趣不及酸菜魚多。今日終於扚起 心肝入去試下,叫了份烤魚二人餐,八五折後$430。烤魚有幾款選擇:海鱸魚、清江魚,江團魚 ,前者是有鱗魚,後兩者是無鱗魚,侍應說肉質較滑,由於我們不吃無鱗魚,故挑了海鱸魚,以 藤椒青椒口味做湯底。套餐包括:藤椒青椒口味海鱸魚1份、蒜蓉燒扇貝2隻、烤韭菜2串、燒荷蘭豬五花腩2串、烤雞軟 骨2串、燒雞中翼2串、汽水2罐。先說串燒味道,類似內地 “木屋燒烤”的香料味道,正正常常,沒什麼特別。至於烤魚,藤椒青椒口味非常惹味、香辣,既有辣辣地的刺激但又不會過於油膩,感覺比起四 川麻辣紅油的健康得多;海鱸魚算大條,有很多魚肉,魚身的底部看得出煎香過,有點微焦, 口感不錯亦有點烤香的味道,同時不會一夾便散開,較為結實但又不會過韌。由於魚肉很多, 其實夠3人份量吃。如果再去這個商場逛逛,我覺得這個烤海爐魚是值得再吃的。

如果再去這個商場逛逛,我覺得這個烤海爐魚是值得再吃的。

用QR CODE 點野, 叫左2杯野, 一杯好立克走甜, 少冰, 一杯正常華田過一陣一個好串既女服務員走黎話無得咁叫. OK 咁聽你意思之後黎左杯華田, 好淡, 我估佢搞錯左, 幫我走左甜, 我同番佢地講, 佢地無視我, 當無事發生真係西利, 換一杯野都咁難? 唔怪得無人黎食啦去到尾仲西利, 食完野, 實會有D 垃圾係台, 佢叫我地自己執番去攞去扔我真係未聽過一間餐廳唔幫客人清理垃圾最後同佢地投訴, 當然係無用啦, 仲話番我地, 呢D 係正常發揮咁正常你地都會執粒架啦.

一個好串既女服務員走黎話無得咁叫. OK 咁聽你意思

真係西利, 換一杯野都咁難? 唔怪得無人黎食啦

我真係未聽過一間餐廳唔幫客人清理垃圾

咁正常你地都會執粒架啦.
2024-02-29
  • 無特別
2023-10-30 379 瀏覽
好彩訂咗枱 一嚟到就有位原來都好多人食喎環境舒適四人有卡位添每張枱都default咗有個烤魚嘅爐同串燒爐Scan QR code 落單叫咗個土豪二人餐先來一個前菜 麻辣秋葵好鹹 廚師請下次輕手啲二人餐可以挑選四款串燒選擇了 羊肉+牛肉+牛舌+雞軟骨味道調配適中,都好好味,肉淋雞軟骨脆口因為怕小朋友唔食得咁辣叫咗一個唔辣嘅蒜蓉酸菜湯底好驚喜有鹹蛋蓉在裏面 令湯底更濃厚有層次餐包兩款火煱菜 叫咗上海年糕同娃娃菜諗住飽肚啲店員推介江團魚最滑於是我地加咗40蚊轉江團魚真係好好食我個女平日唔係好食魚的佢都話好好食 好滑 冇魚腥味 同我食咗半條加錢加得有意義金蒜燒扇貝 正常好食加餸 孜然燒羊架孜然粉掩蓋了大部分羊騷味 好食好淋可是80蚊真係有啲貴甜品 冰粉裏面有透明涼粉紅豆 乾果 煙煙靭靭的麥米 口感很好隨餐送兩罐汽水唔飲汽水的話可以加錢轉特飲CP值最大化搵食攻略啲串燒好好食但係都唔平建議叫二人餐包四款串燒
好彩訂咗枱 一嚟到就有位

麻辣秋葵
好鹹 廚師請下次輕手啲

二人餐可以挑選四款串燒
選擇了 羊肉+牛肉+牛舌+雞軟骨
味道調配適中,都好好味,肉淋雞軟骨脆口

因為怕小朋友唔食得咁辣

啲串燒好好食但係都唔平
建議叫二人餐包四款串燒
2023-10-28
  • 絕品烤魚
前嗰排同啲朋友開開心心去食飯啦,呢間嘢真係不知所謂,啲嘢食完全冇水準嘅🤬,啲員工勁hea 求其敷衍你幾句就唔理你🤯,唔知係嚟返工定玩嘅🌚玩電話嘅吹水嘅咩都有🫨 明知舉手叫你你當睇唔到嘅? 已經唔係好旺場。算啦,我當你真係睇唔到我唔出聲已經都算,好客氣咁問個員工有冇豉油🙂係都要黑口黑面💩都要好唔願情嘅,家下我前世欠你? 即係我唔應該嚟食嘅?啲野食上台求其大力扔低就算🤯 我心諗其實你唔想番工你可以唔做㗎喎,你應該入客嗰陣同我講唔歡迎我哋。仲有個四眼男人間唔中拍一個男仔員工頭😱?我坐勁遠都見到🫣佢好似係大粒野嚟,大聲呼喝員工 粗口嘅功力十足🫨我自己覺得打份工搵錢冇必須咁吖話😅先前我都有聽過呢間野態度好似唔係咁好,郁手郁腳,馬馬地😟,我聽完就算,估唔到一嚟食就咁多野睇😱,唔係有朋友話想試呢間,一早就唔食🫥一律唔會推薦 🐶也不吃,一食冇回頭,第一次見有啲咁嘅鋪頭🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮講返重點🙂️咁我哋叫左 江團魚拼藤椒青椒口味 (中辣)唔會推薦佢囉,食啖魚肉落口好似食緊💩嘅,啲湯呢勁鹹🤮 我地已經食得算好濃味嫁喇😵‍💫配菜鴨血豆腐皮紅薯粉x2娃娃菜土豆片烤生蠔🦪 2份烤出嚟 好笑囉其中一份 生嘅😒我都唔

講返重點🙂️
咁我哋叫左

江團魚拼藤椒青椒口味 (中辣)

配菜

小酥肉
乾爭爭嘅冇味嘅🤮

串燒還好😅

肥牛串
點講好呢有啲硬咁,冇牙食唔到,味道上係唯一ok嘅😖

五花腩
唔識形容,總知好難食

雞腎

草莓番石榴乳酸梳打

芒果乳酸梳打

係呢三杯野飲算係正常好飲😵‍💫😵‍💫

2023-10-21 190 瀏覽
我很喜歡吃刺激的食物, 這間店給我的印象很好1. 食物味道不錯2. 職員有禮貌3. 價錢不算太貴那天我吃了烤魚(豆鼓), 和一些烤串,  水準唔錯, 值得再去的一間店!!
我很喜歡吃刺激的食物, 這間店給我的印象很好
1. 食物味道不錯
2. 職員有禮貌
3. 價錢不算太貴

那天我吃了烤魚(豆鼓),
和一些烤串,  水準唔錯, 值得再去的一間店!!
2023-10-08
  • 烤魚
2023-10-08 167 瀏覽
主打川味烤魚和串燒的七月烤魚,環境闊落舒適,適合三、五朋友聚會用餐。我們點了四人套餐。首先上桌的是小菜芥末涼拌秋葵。秋葵新鮮爽脆,芥末則帶來了一點刺激感,開胃又健康。接下來是串燒系列,有燒肥牛、羊肉串、牛舌、雞腎、燒菠蘿、燒韭菜、燒魚豆腐等,都放在一個小爐上保溫,很貼心。這些串燒都香嫩多汁,肉質不會太乾或太硬。我個人最喜歡的是牛舌和燒魚豆腐,牛舌很彈牙,燒魚豆腐軟熟可口,好有驚喜。川渝小酥肉上來後就到主角 - 一條大大的江團魚放在一個圓形的爐上,這個口味是比較清淡的,適合不太吃辣的人。魚肉很嫩滑,沾上了辣椒和花椒的香氣,而且沒有多餘的刺。酸菜也很入味,有點點酸辣的感覺,可以中和一下油膩。我們還加了一些配菜,如萵苣、海帶、響鈴和鴨血片等。響鈴略嫌有點厚和靭,其他都可以的。中size的蒜蓉燒扇貝好鮮味。飲品方面,我們選了不同特飲,包括百香果茉莉綠茶、芒果乳酸茉莉綠茶、藍天乳酸梳打。都很清爽解渴。甜品送上四川冰粉糖水,清甜消油膩,非常圓滿。這間是值得一試的烤魚店,食物質素可以,而且種類多樣,可以滿足不同的口味。份量十分足夠,而且價錢合理。

串燒sss
川渝小酥肉

江團魚
萵苣、海帶、響鈴

中size的蒜蓉燒扇貝好鮮味。

蒜蓉燒扇貝

百香果茉莉綠茶

甜品送上四川冰粉糖水,清甜消油膩,非常圓滿。

蔥油伴麵
  • 羊肉串
  • 川渝小酥肉
  • 四川冰粉糖水
2023-09-29 102 瀏覽
1.The ingredients were far from fresh, the fish seemed to have been dead for a long time, and I suffered from diarrhea upon returning home that night.2.The waiter had a terrible attitude. We politely requested assistance with turning off the heat, but after our second request, he rudely rolled his eyes at us and loudly said in Cantonese that he had no time, startling the nearby customers.3.We lost our appetite and went to pay our bill. We asked the cashier to have the waiter apologize, but both
3.We lost our appetite and went to pay our bill. We asked the cashier to have the waiter apologize, but both the manager and the waiter ignored us and treated us coldly. The manager twisted the facts, claiming that we were causing a scene because the waiter did not turn off the heat and that the waiter had every right not to apologize. In reality, we were subjected to rude and aggressive language. We waited for over an hour, hoping for an apology and a solution, but the manager didn't even bother to communicate with us, resorting to slamming plates, and labelled our legitimate concerns as 'nonsense.'
My friend and I wasted a significant amount of time, and our mood for the entire day was ruined.We eventually decided to pay the bill and leave as we didn't want to waste any more time. This was the worst service experience of my life.
2023-09-29 120 瀏覽
食物一啲都唔好食,根本唔值嘅。但最差嘅係啲员工,态度差劲,明显忽略你嘅要求,仲敢翻白眼,唔止我哋,其他食客都遇到。最惨嘅係,我哋隔壁嘅食客要求态度差嘅员工道歉,因为佢态度差,佢为咗表现自己有几生气摔盘子。搞笑嘅係餐厅经理竟然支持佢,话佢有权唔道歉,有权唔回答疑问,真係咩玩意?我都觉得经理同员工嘅态度恶劣。。。。
2023-09-29 102 瀏覽
香港愈黎愈多烤魚店,但七月烤魚係我食過最抵食的烤魚店!二人套餐原價 $439,星期一至四有8折,五六日有88折,套餐包烤魚、燒扇貝/生蠔2隻、燒名物4款、飲品,性價比超高!由於新開不久,環境十分乾淨企理,裝修不論店面還是店內都十分有心思,最重要係夠寬敞😆坐得好舒適!藤椒青椒清江魚(小辣)- 烤魚可以簡清江魚、海爐魚、江團魚,而我地簡左清江魚,都幾大條,而且食落啖啖肉!肉質嫩滑,充滿魚香,亦無我最怕的腥味。藤椒的香味比較清新,麻味温和,刺激最小,岩曬我地依d唔太食得辣,又想過下癮既朋友,鮮香微麻,為烤魚錦上添花,令人回味無窮!蒜蓉燒生蠔🦪 - 一食落口即刻充滿蒜蓉香,生蠔肥美新鮮,依個最佳配搭真心好味不騙!😚燒名物 (4款)- 燒物選擇勁多,可以十四簡四,每款有兩串。我地簡左羊肉串、肥牛串、厚燒牛舌串、燒雞腎,串燒勁惹味,孜然香味好突出,特別點讚牛舌竟然做到唔韌有咬口。串燒放係爐上,保持住熱辣辣,十分貼心👍🏻爆珠百香果茉莉綠茶 $19 爆珠芒果乳酸茉莉綠茶 $19兩杯飲品跟餐都係半價,兩杯都好飲又解渴,充滿芒果🥭同百香果香,有濃郁既茶味🍵,食埋爆珠,真係完全滿足味蕾😋😋係手搖飲品店既水準

爆珠百香果茉莉綠茶 $19
爆珠芒果乳酸茉莉綠茶 $19
兩杯飲品跟餐都係半價,兩杯都好飲又解渴,充滿芒果🥭同百香果香,有濃郁既茶味🍵,食埋爆珠,真係完全滿足味蕾😋😋係手搖飲品店既水準!

真心推薦七月烤魚,環境一流,食物出色,重點依個價錢有咁多野真係好抵食!希望好的餐廳可以多點人認識!💯
《 🔥 七月烤魚📍》———————————————————🫶🏻 位於將軍澳寶琳的烤魚店🖤 裝修風格幾新潮型格👉🏻 今次夜晚黎食二人餐———————————————————🐠 清江魚 (醬香豆豉口味):---大大條烤魚份量夠👌🏻魚肉好嫩滑夠肥美👍🏻醬汁好夠香口惹味😋———————————————————🦪 蒜蓉燒生蠔:---生蠔好新鮮好多汁好肥美🤤配埋蒜蓉食好夾好濃味!———————————————————🍢 串燒:---👉🏻 燒羊肉串👉🏻 燒肥牛串👉🏻 燒雞腎👉🏻 燒雞軟骨串---🔥 燒肉串種類都多,質素都唔錯!———————————————————🍹飲品:---👉🏻 爆珠百香果茉莉綠茶👉🏻 爆珠藍天乳酸蘇打---💦 飲品都好夠清爽解膩,啱灑食完燒物烤魚飲返杯!———————————————————🔴 總評:8.5/10---💰 性價比:4/5📸 賣相:4/5🏞 環境衛生:4/5👩🏻‍🍳 服務態度:4.5/5 ———————————————————
《 🔥 七月烤魚📍》
魚肉好嫩滑夠肥美👍🏻
醬汁好夠香口惹味😋
🦪 蒜蓉燒生蠔:
生蠔好新鮮好多汁好肥美🤤
配埋蒜蓉食好夾好濃味!
🍢 串燒:
👉🏻 燒羊肉串
👉🏻 燒肥牛串
👉🏻 燒雞腎
👉🏻 燒雞軟骨串
---
🔥 燒肉串種類都多,質素都唔錯!
🍹飲品:
👉🏻 爆珠百香果茉莉綠茶
👉🏻 爆珠藍天乳酸蘇打
---
💦 飲品都好夠清爽解膩,
啱灑食完燒物烤魚飲返杯!
🔴 總評:8.5/10
💰 性價比:4/5
📸 賣相:4/5
🏞 環境衛生:4/5
👩🏻‍🍳 服務態度:4.5/5
2023-09-20
  • 百香果茉莉綠茶
2023-09-25 60 瀏覽
已經第三次嚟呢度食烤魚真係好好食🫶🏻🫶🏻🫶🏻一如以往 - 我哋先嗌咗一啲串燒打打底啱晒我哋呢一班食肉獸😼然後跟住佢嘅蒜蓉焗蠔好好食👍🏻👍🏻但考慮到上兩次都另外加多個蔥油拌麵,食得太飽所以今次就冇叫到(但其實個蔥油拌麵都好好食😋…)跟住就嚟到佢嘅招牌菜 - 絕品烤魚啖啖肉!最啱我呢啲懶貓直接食落口只有極少極少數魚骨味道香口!最後當然唔少得加多兩杯嘢飲😚完全唔輸蝕比出面嘅手搖飲品👍🏻👍🏻👍🏻
已經第三次嚟呢度食烤魚
真係好好食🫶🏻🫶🏻🫶🏻

一如以往 - 我哋先嗌咗一啲串燒打打底
啱晒我哋呢一班食肉獸😼
然後跟住佢嘅蒜蓉焗蠔好好食👍🏻👍🏻
但考慮到上兩次都另外加多個蔥油拌麵,食得太飽
所以今次就冇叫到
(但其實個蔥油拌麵都好好食😋…)
跟住就嚟到佢嘅招牌菜 - 絕品烤魚

生日
烤串
  • 百香果茉莉綠茶
2023-09-21 76 瀏覽
七月烤魚 📍將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-89&1090A號舖今晚來左食烤魚~二人套餐 $439套餐會包一款絕品烤魚🐟同串燒🐟有清江魚、海鱸魚同江團魚 3款魚選擇🐟烤魚湯底都好多款式~有辣有唔辣湯底照顧到不同人嘅口味~包括藤椒青椒、金湯辣紫蘇、重慶香辣、蒜香酸菜、醬香豆豉以及毛血旺😄我簡左清江魚跟蒜香酸菜口味清江肉肉質幼嫩唔多骨~啖啖肉👍🏻魚皮Q彈配上油爆香蒜頭🧄、酸菜調味~真係好好味除左烤魚之外~佢地多款串燒燒烤🩷味道真係唔錯👍🏻最正係有個暖熱住😎上碟後為食物保熱好貼心。蒜蓉燒生蠔2隻。燒荷蘭豬五花腩。燒豆皮燒韭菜。燒魚豆腐飲品爆珠百香果茉莉綠茶爆珠草莓番石榴乳酸蘇打
七月烤魚

今晚來左食烤魚~二人套餐 $439

套餐會包一款絕品烤魚🐟同串燒
🐟有清江魚、海鱸魚同江團魚 3款魚選擇
🐟烤魚湯底都好多款式~有辣有唔辣湯底

我簡左清江魚跟蒜香酸菜口味

清江肉肉質幼嫩唔多骨~啖啖肉👍🏻魚皮Q彈
配上油爆香蒜頭🧄、酸菜調味~真係好好味

除左烤魚之外~佢地多款串燒燒烤🩷

飲品
爆珠百香果茉莉綠茶
爆珠草莓番石榴乳酸蘇打

2023-09-12 70 瀏覽
#七月烤魚放工啦終於🤭一於就同平時好少一齊出街既媽咪食番餐好野啦😎今次黎到將軍澳依邊😎啲人成日話將軍澳係美食沙漠😮‍💨唸起食啲乜就真係頭到痛埋🫨但今次比埋媽咪選擇就唔使煩啦🤤媽咪話想食烤魚🐟當然就緊係滿足佢啦😎所以就揀左黎到寶琳新都城依間隱世但裝修非常之咁靚爆鏡既「七月烤魚」啦🐟🥳二人餐($439 88折後)今次我同媽咪二人世界👩‍👦所以就叫左二人烤魚餐🐟🐟今次餐廳主要幫我地叫左三種魚(清江魚🐟海鱸魚🐟江團魚)入面比較鮮味同溫和既海鱸魚😎+海鱸魚+藤椒青椒口味(必食)(小辣)想講依條魚絕對真係食到停唔到口🤤點解❓因為佢個藤椒湯真係好惹味🫨佢地用左差不多半盤既辣椒加足料既花椒八角😎一上菜既時候餐廳幫手將條魚一分為二 方便將所有湯汁索曬入去啲魚肉到🤤一開始食既時候啲湯未索入去可以好好咁品嘗到個種實在既魚鮮味😎食到半路個湯既精華🍲越索越入味又可以食到麻香+軟熟既魚肉🤤絕對係一次過滿足曬兩種享受😎除左烤魚主菜之外😎兩人餐仲有包括埋以下既燒烤小串🤪老細仲會有個好似爐端燒既爐頭比你去保持住佢燒出黎既溫度😎超級貼心 😙+蒜蓉燒扇貝2隻(小辣)扇貝肉超大隻😘蒜蓉都比得十分足料😚咬落去超級彈牙同咸香十足
#七月烤魚

二人餐($439 88折後)
配料

+海鱸魚
+藤椒青椒口味(必食)(小辣)
海鱸魚 藤椒青椒口味

海鱸魚 藤椒青椒口味(小辣)

蒜蓉燒扇貝2隻(小辣)

+蒜蓉燒扇貝2隻(小辣)
扇貝肉超大隻😘蒜蓉都比得十分足料😚咬落去超級彈牙同咸香十足😙鍾意食海鮮既朋友一定要揀😜
+燒羊肉串(小辣)
羊肉串唔會好蘇😎燒到岩岩好連埋孜然粉一啖咬落口勁juicy😙
+厚燒牛舌串(小辣)
原本以為厚燒會比較大粒難啲食到牛味😅但咬落去牛舌超嫩滑😍牛味唔會比孜然粉搶曬🤪粉同肉都岩岩好🤪超香口🤤
+燒韭菜(小辣)
成條菜原條上😎韮菜燒到勁軟腍腍😎食得去實在咁食到曬但又唔會將住住個口😎掂🤤
+燒雞中翼(小辣)
雞翼超大隻🥳雞皮燒到啲肉閃令令🥳咬落去肉汁爆落個口到🫨最後連埋皮食埋個孜然香味😎perfect💯
+配料

串燒

[跟餐]爆珠百香果茉莉綠茶
[跟餐]爆珠芒果乳釀茉莉
飲品勁消滯🥹酸酸甜甜個口飲飲下又可以再食下一輪😍
海鱸魚 藤椒青椒口味
海鱸魚 藤椒青椒口味(小辣)
蒜蓉燒扇貝2隻(小辣)
串燒
2023-09-12 60 瀏覽
上次同屋企人食完覺得好好味 今次同朋友再食🤫嗌咗個2人餐-2人套餐 $499-•藤椒青椒烤魚(清江魚)• [👅8/10]上次食海鱸魚 今次試另一款🐟魚肉同樣嫩滑 索晒啲湯底 好入味呢款與會比海鱸魚多少少骨 但都係大條嘅骨 唔使擔心🤣湯底超級濃郁 一上枱已經聞到好大浸青椒同花椒嘅味🌶️好啱撈飯 不過我最愛都係蒜蓉酸菜湯🫶🏻-•蒜蓉燒扇貝(2隻)• [👅7.8/10]扇貝鮮甜唔腥 頗彈牙 都幾大隻 但蒜蓉醬略為有少少鹹 如果加啲粉絲索下味會更正🐚 -•燒肥牛串• •燒羊肉串••燒荷蘭豬五花腩• •燒雞中翼•四款串燒都好入味 唔會燒得太老羊肉都唔會羶👍🏻-環境係食過入面最舒服 好闊落 食完個身都唔會好大浸味 可以約一大班朋友去食🤪
上次同屋企人食完覺得好好味 今次同朋友再食🤫嗌咗個2人餐
•燒荷蘭豬五花腩• •燒雞中翼•
四款串燒都好入味 唔會燒得太老
羊肉都唔會羶👍🏻
2023-09-06 63 瀏覽
七月烤魚 8月份推出左個感謝祭優惠 星期一至四套餐8折 見好抵食咁就入左去食😆 入到去見到都差吾多坐滿曬(星期一泥嘅)就覺得今次冇錯啦🤣🤣👫🏻二人餐 $499 (原價)都幾多野食 有原條烤魚 口味5選1 又有燒生蠔或者扇貝 仲有串燒17選4 連野飲 可以以半價轉特飲 🔸️海鱸魚~藤椒青椒口味 (小辣)好大條魚 開邊上 外皮煎得帶點焦香 口感煙韌魚肉質地結實 愈煮愈入味 好過引🔸️蒜蓉燒生蠔2隻脹卜卜 幾飽滿 面頭鋪滿蒜蓉 超級香 加埋啲辣椒粒真系一流🔸️串燒上菜時會放系一塊暖暖既鐵板上 keep著個溫度 咁幾時食都咁好味 簡左以下4款👇🏻🦴燒雞軟骨串🥬燒韭菜🐥燒雞腎🍢燒魚豆腐灑滿孜然粉 好惹味 火喉都好好 吾會over cook 乾真真 魚腐燒起黎原來都好好食🤪🐷午餐肉 +$20🥢金菇菜 +$20食烤魚當然要加下配菜先夠盡興啦🧊芥末涼拌秋葵 $42秋葵幾爽口 辣辣地 好醒胃🍨四川冰粉糖水 $42食完辣野整個冰粉真系爽 有提子乾 紅豆 唓喱 同松子撈埋一齊 吾太甜🍹爆珠草莓番石榴乳酸梳打 +$19🧋爆珠百香果茉莉綠茶 +$19💭套餐都幾多野食 而且每款串燒都有兩串 夠曬飽 坐位又寛落 幾舒適

👫🏻二人餐 $499 (原價)

🔸️海鱸魚~藤椒青椒口味 (小辣)
好大條魚 開邊上 外皮煎得帶點焦香 口感煙韌
魚肉質地結實 愈煮愈入味 好過引