2023-09-05 139 瀏覽
本人已去銅鑼灣分店兩次,都冇開門,但個營業時間位置到仲顯示係營業中,咁係咪即係呢間分店已經冇咗啦?個電話又打唔到,whatsapp又冇人覆,想點呀😡😡😡😡😡有冇個電話號碼係可以聯絡呀😡😡😡😡😡😡😡
2023-09-01 91 瀏覽
呢間外賣餐廳位於銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號鋪,呢度好近街市附近,買送加料呢間餐廳岩晒,呢度只做外賣既,有好多款滷水,滷肉,燒味等等,除左就咁外賣豬手之外,仲有其他午餐碟頭飯賣,價錢好便宜,唔會好貴咁,我地買左一份雙拼黑椒豬手,原隻買都唔係好貴,但想食其他野,所以就買左一盒雙拼,豬手肉質唔會好硬,食落岩岩好,另外,仲有大阪燒肉卷,香脆外皮食落岩岩好,好有層次同口感,下次加送又多一個選擇。
2023-08-30 67 瀏覽
星期五放工突然想加餸,就搵到附近呢間豬手外賣專門店,門口見到大大份既豬手已故好想食🤤除咗廚窗既熟食之外,櫃上面仲有啲乾貨選擇😌睇左一輪之後再加埋店員既細心推薦之下,就試吓佢哋既招牌菜式:🌟大阪燒脆腩 $69/半磅🌟外脆內嫩既燒脆腩🤤店員溫馨提示我哋要盡快食,襯住仲係熱辣辣先好食,口感脆卜卜,似食緊中式燒肉咁,咸香味俱全😍🌟韓式滷水豬手 $108/隻🌟店員會用火槍燒香外皮,燒完之後更能帶出豬手既香氣同口感再特別脆左,豬手原隻上,店員好細心去骨,可以方便進食👍🏻

🌟大阪燒脆腩 $69/半磅🌟

🌟韓式滷水豬手 $108/隻🌟

• 招牌黑椒豬手
  • 大阪燒脆腩
2023-08-27 37 瀏覽
我最近去了一家位於銅鑼灣的燒味外賣店,真心推薦給大家!我點了他們家的招牌菜,大阪脆腩卷和滷水豬,真是美味到讓我驚艷!大阪脆腩卷是他們的招牌菜之一,脆腩卷裹上酥脆的外皮,每一口都咬下去都能感受到肉汁的鮮美。配上店家特製的醬汁,更是絕配!滷水豬也是他們家的招牌菜之一,豬肉滷得入味,肉質鮮嫩多汁,搭配上滷水的湯汁,一口下去就能感受到豐富的滋味。除了美味的食物,這家店的價格也非常親民。一個飯盒只需三十幾蚊,真是超級抵食平價!無論是工作日的午餐還是晚餐,這裡都是一個不錯的選擇。
我最近去了一家位於銅鑼灣的燒味外賣店,真心推薦給大家!

2023-08-23 40 瀏覽
最近我在銅鑼灣發現了一家專門賣豬手的店,名為「一豚豬手專門店」。他們的黑椒豬手外賣真是令人驚艷!首先,黑椒豬手的味道非常濃郁,每一口都能感受到濃郁的黑椒香氣和豬肉的鮮美。豬手的肉質非常嫩滑,入口即化,配合著豐富的黑椒醬汁,讓人回味無窮。平時我唔食豬手,但呢個豬手幾好味,肥瘦適中,豬手表面煙靭。總結來說,「一豚豬手專門店」的黑椒豬手外賣給我留下了極好的印象。如果你喜歡豬手,我強烈推薦你嘗試他們家的黑椒豬手。我相信你也會和我一樣愛上它!

平時我唔食豬手,但呢個豬手幾好味,肥瘦適中,豬手表面煙靭。

2023-08-23 29 瀏覽
一豚豬手專門店(銅鑼灣) 今日同老公去銅鑼灣行街,見到呢間店舖,陣陣香味撲鼻而來, 忍不住買了外賣回家品嚐。 店舖位於銅鑼灣地點交通方便, 而且店舖全部港九。1.大阪燒脆腩$69半磅燒腩仔皮脆肉多,外皮薄薄一層,非常香口美味。而且外皮穌脆,咬下去脆卜卜,肉嘅部份就好軟淋,有肥肉,有瘦肉,食落口感豐富,非常滋味。2.招牌黑椒豬手$108半隻平時啲豬手一隻咁賣,食起上嚟會有啲麻煩。而家餐廳幫忙切開曬,食落好方面。豬手表面有黑椒作調味,幾惹味。豬手肉好話,有鹹香味。而皮就好脆,口感啱啱好,唔會因太厚而變得好硬,而且有滿滿的骨膠原,肉質鮮嫩多汁。
一豚豬手專門店(銅鑼灣)

1.大阪燒脆腩$69半磅

2.招牌黑椒豬手$108半隻
2023-08-17 33 瀏覽
間唔中都會斬下料返屋企加餸,但又唔想下下食叉燒/切雞呢啲大路嘢,呢日就試下新嘢😎嚟到銅鑼灣時代廣場附近嘅一豚豬手專門店🐷斬返隻招牌黑超豬手返屋企先。作為豬手專門店,除咗黑椒豬手係招牌,另外仲有脆卜卜嘅脆豬手,以及大阪燒脆腩卷、豬頸肉、雞髀、鴨胸等等,斬料返屋企都可以有啲新鮮感😆除咗原隻咁買,呢度仲有三十幾蚊嘅飯餐,直頭係糧尾救星🤑🤑係附近返工嘅人都可以試下。招牌黑椒豬手第一次嚟梗係試咗招牌先😛豬手好厚肉,肉質好滑好彈,豬皮厚厚一層,充滿膠質,真係有骨膠原嘅感覺😍😍食落好香黑椒味,店員斬豬手嘅時候最後會淋上醬汁,撈飯一流👍🏻人均消費:$100推介指數(10分為滿分):7.5分

人均消費:$100
推介指數(10分為滿分):7.5分
2023-08-16
2023-08-16 22 瀏覽
是咁的,有個肥仔同事要減肥。Me:咁你lunch食咩?阿肥:唔食澱粉質,去買啲豬手同鴨胸。Me:吓😦咁你減乜鬼肥。阿肥:呢期興生酮keto呀,食肉食脂肪戒糖減肥法,食住瘦,你識條鐵咩!啲靚女,瘦到成碌熊貓見到都無胃口嘅竹咁,食嘢前都要啪粒丸仔話阻隔油脂。個肥仔,反其道而行,米芝蓮人咁款反而話食肉食脂肪。我睇唔透,所以去透視一下佢邊到買豬手、鴨胸。鵝頸橋底條街有間肉檔叫《一豚豬手專門店》,黑椒、滷水豬手$108隻,德式焗鴨胸$25件,韓式焗春雞$88隻,韓燒豬頸肉$79半磅,滷水豬肚$108一個⋯⋯ 真係冚嘭唥都係肉,仲要好香,我極度懷疑個肥仔所謂減肥只係口號,食好西先係真諦。Any肥,買完外賣返到公司, 趁個肥仔去pantry拎coke Zero,我好人做到底,偷偷地幫佢分擔少少滷水豬手同埋德式焗鴨胸。唔試猶自可,一試幾把慾火,I mean食慾之火。啲鴨胸嘅油脂聞落香噴噴、食落軟稔稔。正所謂送佛送到西,為佢減肥大計着想,我決定捱義氣,幫佢食多兩嚿。至於招牌滷水豬手,有𡁻頭但又唔嘥牙力,嫩滑到起晒膠,四字以蔽之:齒頰留香。本來想再幫輕下個肥仔,夾多兩嚿,但逐漸感受到地板傳嚟黎克特制級嘅震

是咁的,有個肥仔同事要減肥。
Me:咁你lunch食咩?
阿肥:唔食澱粉質,去買啲豬手同鴨胸。
Me:吓😦咁你減乜鬼肥。

我睇唔透,所以去透視一下佢邊到買豬手、鴨胸。

至於招牌滷水豬手,有𡁻頭但又唔嘥牙力,嫩滑到起晒膠,四字以蔽之:齒頰留香。本來想再幫輕下個肥仔,夾多兩嚿,但逐漸感受到地板傳嚟黎克特制級嘅震動,腳步聲亦由隱約聽到變成震耳欲聾,我就知道好人始終難做。

後記:我google咗個肥仔所謂嘅食肉減肥法,原來真有其事,所以聽日我會照板煮碗買返一盒豬手同鴨胸俾佢。同時間,買多份俾自己重溫舊夢,但會加飯,滷水豬手拼豬大腸飯先$38,加多$8仲有鴨胸做小食,有肉有飯先至食得過癮!
2023-08-16
  • 德式焗鴨胸
  • 滷水豬手
2023-08-16 29 瀏覽
食完飯冇咩做同同事去行吓街突然經過一間舖頭有好大浸嘅燒烤味原來一邊係賣緊豬手同埋其他燒烤嘅產品俾佢嘅香味吸引住忍唔住同同事夾份買啲夜晚返屋企加餸問咗店員佢話比較出名係大阪燒豬腩同埋佢嘅豬手店員好好俾我哋分開兩盒等我哋每人都可以一齊試吓大阪燒豬腩 $69 (半磅)睇住店員將個燒豬腩切成一嚿嚿脆卜卜嘅聲音 好吸引原來大阪燒豬腩就即係脆皮燒腩仔不過佢整到好似一個豬腩卷咁個樣都幾特別本身是食咗一啖已經好好味 佢嘅調味好入味返到屋企再搵焗爐翻熱熱辣辣更加好食豬手有兩個味道有一個係韓式滷水另外一個係黑椒幾得意喎原來滷水都有韓式 不過我哋都係鍾意食啲香口嘢所以揀咗黑椒招牌黑椒豬手 $109 (一隻)豬手係大大隻又啖啖肉店員都會將豬手切成一片片豬手上邊佈滿左黑椒粉一樣都係好入味有滿滿嘅骨膠原返到屋企我就用咗微波爐翻熱咗少少但係都仍然保持到原汁原味啲肉都係好鮮嫩多汁見到店入邊仲有好多其他嘅選擇下次都可以再試吓其他款式😋😋😋
食完飯冇咩做

問咗店員
佢話比較出名係大阪燒豬腩同埋佢嘅豬手
店員好好俾我哋分開兩盒
等我哋每人都可以一齊試吓

大阪燒豬腩 $69 (半磅)
睇住店員將個燒豬腩切成一嚿嚿

豬手有兩個味道
有一個係韓式滷水另外一個係黑椒
幾得意喎原來滷水都有韓式
不過我哋都係鍾意食啲香口嘢所以揀咗黑椒

招牌黑椒豬手 $109 (一隻)
豬手係大大隻又啖啖肉
啲肉都係好鮮嫩多汁

見到店入邊仲有好多其他嘅選擇
下次都可以再試吓其他款式😋😋😋

2023-08-15 22 瀏覽
逢星期五都係阿媽有節目,我同老爸撐枱腳嘅日子,通常都係炒個粉麵,買啲小食就一餐。今次就係公司附近嘅「一豚豬手專門店 」斬啲料做餸🥡🥢吸引到我幫襯嘅,就係卷得好靚嘅大阪燒脆!好好彩比我買到當日最後一件🤩店員都話我行慢兩步都食唔到🤣大阪燒脆腩將原塊五花腩卷成長條型,再塗上秘製醬汁燒製。店員即場切成一件件好似中式燒肉咁。好鍾意佢皮脆鬆化,肥瘦相間,同埋味道唔會好咸👍🏻另外試埋招牌黑椒豬手🍖黑椒味好香,煙韌嘅豬皮上面重有少少蜜汁甜味,肉質比平時食開嘅咸豬手嫩滑👍🏻重點係豬皮嗰啲骨膠原,無油膩感,感覺重好養顔🤭🤭

2023-08-13 10 瀏覽
一豚豬手專門店今日屋企只係煮左兩個餸😂所以收工就決定試試依間一豚豬手專門店☺️已經有好多人話好好食所以試下😁所以就買左少少黑椒豬手同大板燒脆腩返屋企加餸🥰🥰仲要係即叫即切俾你😍黑椒豬手豬手黑椒味夠哂😍而且脂肪同肉質都好平均呀🥰豬手外皮好煙韌😙每件都好厚切多多肉😝味道都好入味😋😋而且d肉好嫩口五會乾柴柴😝好有咬口😎大板燒脆腩值得一讚燒腩仔d皮係脆卜卜😝而且仲要燒得岩岩好🤩🤩拎到返屋企依然好味道呀😋😝肉質都係好嫩肉🫶🏻😎又有適當即油脂🤤👍口感簡直一流☺️充滿肉汁jeng 😍😍🤤🤤🤤🙌📍 一豚豬手專門店 (永德大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖❤️‍🔥價錢:7/10❤️‍🔥味道:8.5/10❤️‍🔥服務:8/10#豬手 #燒腩仔 #銅鑼灣美食 #加餸 #hkig #hkfoodie
一豚豬手專門店

黑椒豬手

大板燒脆腩

📍 一豚豬手專門店 (永德大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖

❤️‍🔥價錢:7/10
❤️‍🔥味道:8.5/10
❤️‍🔥服務:8/10

2023-08-09 21 瀏覽
去朋友屋企打麻雀🤩冇理由兩手空空架?!見佢屋企隔離有間一豚豬手專門店😌就斬個料去帶上佢屋企啦睇個招牌都知佢最出名既就係豬手!!!🐷就緊係唔少得豬手啦🐽見佢隔離仲有個燒腩肉勁吸引喎緊係試埋啦~🔸招牌脆豬手Waaaaa豬手嫩滑彈牙外皮好好好Q彈 完全充滿左骨膠原😆😆豬肉肉質鮮嫩 充滿了烤肉既香氣🤩🤩🔸燒腩肉肥瘦相間 佢整到肉質可以鮮嫩多汁 入口即化☺️外皮烤得金黃酥脆 都唔止香脆簡單呀吃起來十分香口😍咬下去時發出chop chop聲😗大人細路都咁鐘意食呀🔸我地食之前放入蒸焗爐番熱用140-150度左右, 熱風模式去令到佢回復香脆真係好正架~❤️❤️❤️📍一豚豬手專門店📍銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖
去朋友屋企打麻雀🤩
冇理由兩手空空架?!
見佢屋企隔離有間一豚豬手專門店😌

真係好正架~❤️❤️❤️

📍一豚豬手專門店
📍銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖
2023-08-08 26 瀏覽
今日去開鵝頸橋果邊買餸,見到呢間連鎖「一豚豬手專門店 」嘅豬手同脆腩好吸引,咁就買左黎加餸!每款豬手都係逐隻售賣,有order後,店員先會即時起骨、切件,仲會用火槍火炙豬手表面👍招牌黑椒豬手 $108/隻豬手以黑椒同醃,豬手肉質嫩滑多汁,食落有皮脂膠質口感,好煙韌🤤入口微辛及帶黑椒香,好惹味!大阪燒脆腩 $69/半磅大阪燒脆腩將原塊五花腩卷成長條型,再塗上日式秘製醬汁燒製,燒得皮鬆化又脆卜卜,肉肥瘦相間,肉質軟嫩又juicy,味道啱啱好!

招牌黑椒豬手 $108/隻

大阪燒脆腩 $69/半磅

2023-08-06
2023-08-08 29 瀏覽
公事繁忙,午飯只可買外賣回公司邊做邊吃想起每次經過鵝頸橋附近都聞到一豬手專門店傳來的陣陣香氣,決定一試名牌自2018年創立至今已有十多間分店,主售西式餐的豬手憑著獨門基本調味配方,再混合不同口味變化快速發展貨架上還有飲品、包裝麵食、湯包、品牌零食等售賣豬手以自家焗製,每隻經十四天醃製,本土口味保留皮脂膠質口感大阪燒脆腩將原塊五花腩卷成長條型燒焗,有爆皮的效果招牌黑椒豬手外層煙韌Q彈,充滿骨膠原,肉質嫩滑
公事繁忙,午飯只可買外賣回公司邊做邊吃
名牌自2018年創立至今已有十多間分店,主售西式餐的豬手
憑著獨門基本調味配方,再混合不同口味變化快速發展
貨架上還有飲品、包裝麵食、湯包、品牌零食等售賣
豬手以自家焗製,每隻經十四天醃製,本土口味保留皮脂膠質口感
大阪燒脆腩
大阪燒脆腩將原塊五花腩卷成長條型燒焗,有爆皮的效果
招牌黑椒豬手
招牌黑椒豬手外層煙韌Q彈,充滿骨膠原,肉質嫩滑
2023-08-08
招牌黑椒豬手
餐廳:一豚豬手專門店地點:銅鑼灣堅拿道西,即鵝頸橋菜式:豬手外賣店餐牌:除左豬手,仲有牛脷,雞,鴨胸,豬,牛筋,豬肋排,豆腐,雞翼等等肉類。即叫即切。拎上手係暖暖地。兩款肉類用一個紙盒裝住,都好實淨。招牌黑椒豬手 $108 一隻服務員切好仲係面頭灑上黑椒。呢個係例牌份量。豬手皮好多,肉都唔錯,算嫩,整體黎講都淋。黑椒味唔重,入味好食易入口。大阪燒脆腩 $69 半磅呢個都係例牌份量,服務員切好一件件似係中式燒肉入口咁,方便食用。皮係非常厚身,都仲有少少脆,食完會痴牙。肉偏乾身,肥膏唔算多,所以要咬下。
餐廳:一豚豬手專門店
地點:銅鑼灣堅拿道西,即鵝頸橋
菜式:豬手外賣店
招牌黑椒豬手 $108 一隻
招牌黑椒豬手, 大阪燒脆腩
大阪燒脆腩 $69 半磅
2023-08-07
5 分鐘 (外賣自取)