朋友話搵間就腳近站既日本串燒餐廳,點知喺銅鑼灣咁靚嘅地方竟然六百幾蚊 有Omakase 質素,但係普通壽司價錢 再加埋串燒嘅套餐😳😳帶子超級鮮甜,師傅已經調好晒味道完全唔使落豉油,個海膽嘅質素明顯非常新鮮,而且鮮甜🤭🤭講起佢哋嘅串燒係用日本碳,每一個串燒都有種獨特香味作為一個開Account淨係諗住睇吓有咩好嘢食,今日竟然特登為咗呢餐留評價😊真係好想讚揚一下佢哋嘅性價比真係好高原來因為樓上經營緊Omakase樓下串燒店就可以用到優惠嘅價格食埋樓上質素嘅嘢😙😙佢哋仲話樓上都好抵食,已經約埋下次去食啦😂😂

講起佢哋嘅串燒係用日本碳,每一個串燒都有種獨特香味

真係好想讚揚一下佢哋嘅性價比真係好高

佢哋仲話樓上都好抵食,已經約埋下次去食啦😂😂
2023-02-27 233 瀏覽
五花腩本菇五花腩肥瘦適中,中間包住本菇,中和左油膩感五花腩芫茜鍾意芫荽嘅一定唔可以錯過,五花腩極肥美,滿口油脂香,配上大量芫茜;非常足料!海膽飯團湯漬估唔到海膽都幾足,入口甘香軟綿,飯團加入湯食,味道層次豐富,朋友們都好鍾意!燒粟米粟米好香甜,表面加上蜜糖同埋牛油,令味道更加豐富燒芝士年糕表面燒至微焦,年糕口感煙韌,咬開熱辣辣嘅芝士即刻流晒出嚟,非常邪惡!即刻叫多咗幾串一杯屋 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心8樓
五花腩本菇
五花腩肥瘦適中,中間包住本菇,中和左油膩感

五花腩芫茜

海膽飯團湯漬

燒粟米
粟米好香甜,表面加上蜜糖同埋牛油,令味道更加豐富

燒芝士年糕

一杯屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心8樓
2023-02-25 160 瀏覽
次次行經過銅鑼灣都聞到好好既燒烤味~一望原來係日式居酒屋🏮一杯屋。今日收工同同事即刻坐入去chill chill。大愛鹽燒開邊喜之次,魚味好香濃又滑,完全唔乾,好考廚師功夫!雞肉串係standard 野,決定以後繼續食唔食呢間,非常合格!之後仲try左五花腩燒秋葵,老實說,好特別!我更愛燒荔枝,不過秋葵會更健康。仲有其他燒蔬菜例如南瓜,好味之餘都可以保持腸道健康呀嘛🤣 之後仲有魚類壽司🍣 好新鮮同爽口!
2023-02-25 156 瀏覽
就快可以出發去旅行了!去旅行之前都係要繼續食日本野😝 今次揀左串燒類,去左銅鑼灣食一杯屋。價錢非常合理!有刺身,炸物同串燒類比你選擇🙏🏻 我自己次次去親都會點最愛既燒左口群邊,最喜歡佢既油花感,次次都入口即溶但唔算好膩。之後佢既五花腩荔枝都好好食,好夾。有肉又夾到小小甜味,很推薦!屋企人特別喜歡食煙肉蠔卷🙏🏻 而重頭戲係佢有個雞皮燴飯,細食既我覺得呢個飯可以分4人份,我係食唔哂的,提提大家呢個飯需要預訂的呀!但真係好值得食一次。
2023-02-17 191 瀏覽
今次唔好彩同場有張17人嘅大單生意雖然店員一開始有表明可以食物要等耐少少 冇咁多人手etc…我地都表示明白 但始終我一早book咗枱 就係想嚟試下 諗住等耐少少冇問題 點知呢個成為咗一個錯誤嘅決定…我地係19:57嘅時候落咗一個甲羅炊飯同雞皮餃子 佢21:43先到…第一樣上嘅食物係燒白鱔(兩串)都足足等咗九個字之後啲食物當然都以龜速上菜 好似施捨俾我地咁 但係人地隔離枱就一碟碟十幾串串燒咁出(平均10分鐘就有一碟菜上)就算我地冇人地咁多人一齊幫襯 差別待遇都太明顯啦掛?食餐飯食到好似等人地捐野俾我地食咁 人地有嗌所以先順便燒多串俾我地食?然後等到九點半終於頂唔順 問佢幾時可以出埋嗰飯俾我 店員見我地有啲不滿 即刻催促廚房 再答我3分鐘後會出到菜我更加不解 原來咁快就可以出到菜 如果我一直冇催單 咁係咪要等到收鋪?本身仲想嗌多啲嘢食 但係發現等到成肚氣 唔想再食了總結:食物味道雖然不錯 但冇諗過係咁嘅服務質素 客人之間嘅差別待遇咁明顯 下次都唔會再幫襯了
今次唔好彩同場有張17人嘅大單生意
雖然店員一開始有表明可以食物要等耐少少 冇咁多人手etc…
第一樣上嘅食物係燒白鱔(兩串)都足足等咗九個字
就算我地冇人地咁多人一齊幫襯 差別待遇都太明顯啦掛?
本身仲想嗌多啲嘢食 但係發現等到成肚氣 唔想再食了

2023-01-01 652 瀏覽
Eatigo book枱半價:每款串燒要order兩串及每位order一杯飲品。食物好食😋,飲品,環境,衛生服務一般。必選食物:燒菠蘿,羅甲燒,牛舌串燒(再煮熟啲)。
燒菠蘿,羅甲燒正
串燒好食😋牛舌夠厚再熟啲更加好。
2023-01-01
  • 炭燒上等牛舌
  • 炭燒極上牛舌
  • 甲羅燒
2022-12-26 478 瀏覽
上到去無咩service都算,吾知係咪吾夠人手,下單後等左1個半鐘都淨係上左一串蝦同杯野飲。。。隔離幾枱都話等左好耐最後忍吾住即刻埋單走人,吾再等😠趕時間一定吾可以去

最後忍吾住即刻埋單走人,吾再等😠
趕時間一定吾可以去
2022-09-21 1420 瀏覽
今日同朋友嚟銅鑼灣呢間日本餐廳,環境好有日本氣氛。Menu款式都幾多選擇✨池魚姿造🐟刺身好鮮甜,我地揀咗池魚,仲有造型,擺盆好靚呀✨吉列洋蔥圈🧅洋蔥圈熱辣辣.外層好脆口,好香洋蔥味✨海膽可樂🥤咬開裡面係海膽醬,外脆內軟嘅口感好Creamy✨串燒三點串🍢串燒三款都好味特別喜愛<五花腩> <雞皮>燒完好脆,無油膩感< 餃子 >keep到肉汁,唔會太乾身今餐好滿意,下次一定要試埋🦀<蟹肉海膽醬炒飯>

今日同朋友嚟銅鑼灣呢間日本餐廳,
環境好有日本氣氛。

Menu款式都幾多選擇

✨池魚姿造🐟

刺身好鮮甜,我地揀咗池魚,
仲有造型,擺盆好靚呀

✨吉列洋蔥圈🧅

洋蔥圈熱辣辣.外層好脆口,好香洋蔥味

✨海膽可樂🥤

咬開裡面係海膽醬,外脆內軟嘅口感好Creamy

✨串燒三點串🍢

串燒三款都好味

特別喜愛<五花腩>
<雞皮>燒完好脆,無油膩感
< 餃子 >keep到肉汁,唔會太乾身

今餐好滿意,
下次一定要試埋🦀<蟹肉海膽醬炒飯>
  • 池魚姿造
  • 海膽可樂餅
2022-09-10 1154 瀏覽
前排同朋友去銅鑼灣行街,機緣巧合下見到呢間日式居酒屋,店內裝潢典雅優美,恍如置身日本!食住串燒嗌番杯啤酒傾吓計都唔錯!燒粟米表面搽上蜜糖,食落好香甜~ 烤香味突出燒生蠔生蠔肉質飽滿,食落質感creamy!味道非常新鮮🤩 意想不到的高質!值得一試~ 雞軟骨餃子餃子皮薄,外層香脆可口,中間餡料係雞軟骨~ 咬落口感十足😋 軟骨令成個餃子增添口感!小編都幾鍾意海膽可樂餅表層炸粉唔會好厚,入面有綿滑嘅海膽,食落都幾新鮮🥰超正!仙台風極尚牛舌盛牛舌爽口,一啲都唔會靭,表皮仲燒到有微微焦香,超鍾意!

燒粟米
表面搽上蜜糖,食落好香甜~ 烤香味突出

燒生蠔

雞軟骨餃子

海膽可樂餅
表層炸粉唔會好厚,入面有綿滑嘅海膽,食落都幾新鮮🥰超正!

仙台風極尚牛舌盛
牛舌爽口,一啲都唔會靭,表皮仲燒到有微微焦香,超鍾意!
2022-09-07 810 瀏覽
早幾日約咗朋友去銅鑼灣,睇吓附近有咩日本嘢食😋呢幢大廈有好多日本嘢,見呢間餐廳款式多價錢又唔貴所以決定試吓🤩日本生蠔6品啲生蠔隻隻都好大隻,加咗少少調味同啲生蠔好夾,兩個人好快就K.O.咗六隻😏美國金菇配肥牛比想像中大舊!而且d汁較得啱啱好,唔會太咸😋海膽可樂餅雖然好熱氣但係好新鮮啱啱炸起!入面好特別係海膽😍雞肝小弟就麻麻地內臟,不過朋友話幾多食,燒得唔係太乾👍🏻明太子飯團最後叫咗個明太子飯團,燒到兩邊有少少飯焦😍食完啱啱好超滿足😌

日本生蠔6品

美國金菇配肥牛
比想像中大舊!而且d汁較得啱啱好,唔會太咸😋

海膽可樂餅
雖然好熱氣但係好新鮮啱啱炸起!入面好特別係海膽😍

雞肝
小弟就麻麻地內臟,不過朋友話幾多食,燒得唔係太乾👍🏻

明太子飯團

2022-09-06 574 瀏覽
朋友同我都好鐘意食日本野,今日黎左銅鑼灣試吓呢間一杯屋食高質串燒🍻 飲下梅酒傾下計。 我自己最鐘意佢地既五花腩包蘆筍,有肉既油脂同香氣,又有蘆筍嘅清新,所以食落去並唔會覺得好膩同肥,扮健康之選😂 之後仲有五花腩荔枝好特別,肉味加上荔枝嘅清甜,兩樣嘢好夾!七味魚刺更加唔使講,配上蛋黃醬,一路傾偈成碟好快清晒。主菜叫咗一個炭燒豬頸肉,配上特製醬汁,非常可口🤣 其實除咗串燒之外呢度仲有壽司可以叫,朋友就叫咗一個深海池魚,不過不失吧👌總括而言銅鑼灣想搵一個舒適嘅環境同朋友飲酒傾偈食串燒,呢度都算係一個好選擇既!

之後仲有五花腩荔枝好特別,肉味加上荔枝嘅清甜,兩樣嘢好夾!
七味魚刺更加唔使講,配上蛋黃醬,一路傾偈成碟好快清晒。
主菜叫咗一個炭燒豬頸肉,配上特製醬汁,非常可口🤣
2022-08-19 752 瀏覽
打算Happy Friday,求其揾間日料店試下,呢間都已經夠多like啦…點知中伏…咁少嘢等咗兩個鐘…以為慢可能會好食啦,點知味道都係麻麻地,唔值呢個價位咯…無下次…點咗發辦壽司六貫×串燒三點盛日本提燈沖繩縣菠蘿chu-hi三點盛肉太薄啦,素菜嘅味道同口感完全遮曬肉味壽司六貫都系麻麻地…而且唔知點解要整2個鐘咁耐…chu-hi唔多評價,應該都係直接罐裝飲料倒落杯度…總體嚟講,上菜速度極慢,味道也沒有突出,真的不值得花兩個多小時和人均500+去食呢間店…未試過使錢使得咁唔開心😅另外廚師唔戴口罩噶……

點咗
發辦壽司六貫×串燒三點盛
日本提燈
沖繩縣菠蘿chu-hi

三點盛肉太薄啦,素菜嘅味道同口感完全遮曬肉味
壽司六貫都系麻麻地…而且唔知點解要整2個鐘咁耐…
chu-hi唔多評價,應該都係直接罐裝飲料倒落杯度…

串燒三盛
日本提燈
發辦壽司六貫
發辦壽司六貫
2022-08-19
2022-08-17 377 瀏覽
🍢 #銅鑼灣 #一杯屋我呢個為食鬼今次又去到銅鑼灣揾食😋 今次嚟到軒尼詩道嘅澳門逸園中心食好西😙 我揀咗呢間「一杯屋」食串燒試試佢😋 呢度裝修精緻,仿如置身日本🇯🇵!🐷 五花腩荔枝用一片五花腩包住一粒荔枝,一串共有三粒😚 清新嘅荔枝正好清解五花腩嘅油脂,香口惹味之餘略帶清甜🤤🐮 碳烤極上牛舌串牛舌好大塊!燒得超香,上枱時就已經聞到好大陣嘅牛香😚 牛舌煙煙韌韌而唔難咬,滿意!🐚 石垣貝石垣貝感覺好似帆立貝,不過食落感覺冇咁肥,而係比較fresh嘅感覺🤩🐥 雞隔膜呢串雞好正!除咗調味鹹辣適中、香氣四溢,肉質亦都好正,軟腍度適中😋
🍢 #銅鑼灣 #一杯屋

🐷 五花腩荔枝

🐮 碳烤極上牛舌串

🐚 石垣貝

🐥 雞隔膜
2022-08-15 340 瀏覽
今日出到銅鑼灣搵食。朋友介紹呢間居酒屋🏮,由於之後仲要繼續食野。所以唔叫太多。以免之後食唔落下一間餐廳😂😂煮蜆🦪🦪,鮮味勁濃,配埋麵豉湯🥣🥣嚟食我都係第一次試。估唔到我自己幾鍾意,可能本身佢麵豉湯😋😋個湯底夠濃郁。意青瓜🥒🥒,青瓜輕輕燒過🍢🍢。但亦都保留到青瓜🥒🥒本身嘅爽脆同清甜,而外表就燒到好香口。熟帶子,配上燒汁去燒,帶子本身都好大隻,食落啖啖肉😍😍鯛魚🐟🐟,無腥味而且魚肉好結實。真鯛,味道鮮甜,就算連塊魚皮都非常鮮美。值得一試。

熟帶子,配上燒汁去燒,帶子本身都好大隻,食落啖啖肉😍😍

鯛魚🐟🐟,無腥味而且魚肉好結實。

真鯛,味道鮮甜,就算連塊魚皮都非常鮮美。值得一試。
2022-08-15 259 瀏覽
同朋友一齊去銅鑼灣聽講座,聽完之後大家都覺得有d餓想食野,於是食埋野至返屋企。銅鑼灣出名多美食,我地睇到眼花撩瞭亂,揀咗一陣決定去居酒屋。身為刺身控既朋友,一嚟就點咗羽太同金線鯛刺身,我就揀咗燒物。金線鯛既魚皮紅黃相間,喺燈光照射下透出金黃色,賣相吸引。切成薄片後食落肉質鮮嫩無比,我都食咗好多塊😂羽太刺身顏色比較低調,但味道同樣鮮甜,非常新鮮!粟米超甜,其他串燒味道都唔錯。西京銀魚外面微焦,魚肉肉質嫩滑,讚👍🏻

羽太刺身顏色比較低調,但味道同樣鮮甜,非常新鮮!

粟米超甜,其他串燒味道都唔錯。

西京銀魚外面微焦,魚肉肉質嫩滑,讚👍🏻