2024-04-23 97 瀏覽
壽司不嬲都係我至愛,有時唔一定要食貴嘢嘅!食吓啲平平哋嘅迴轉壽司都得啫!呢間壽司店令我超驚喜,呢個價錢竟然食到咁高質嘅壽司!我以後唔去我媽卡些😙😝炙燒碟魚裙邊壽司$12 ,係正呀!釣魚裙邊輕輕腰果,零舍充滿油份!一食落口陣陣魚油香佈滿個口!回家味十足😝Perfect !👍🫰🏼 三文魚子軍艦$17! 真心正,超多魚子!大大滿足!紫菜唔會腍啤啤超爽脆!🔴 香辣京蔥長鯕吞拿魚$12 ,喂,係$12咋!呢個吞拿魚超正,超大嚿油脂分布平均!如油香超滿足,吞拿魚亦都唔會好多根!配埋上面香辣嘅京蔥絲,簡直一流令人10分驚喜😗😌油甘魚$17 油甘魚不嬲都係我嘅至愛!因為我鍾意佢個口感,佢個口感係超彈牙!唔同其他魚咁樣會腍嘅!呢個油甘魚都好好食,魚油味十足同埋超大呀!令人一試難忘😙😙😝日本鯛魚 $17 釣魚就仲正,釣魚係日本嘅國寶我覺得!因為釣魚都好彈牙同埋充滿魚嘅鮮味!點少少壽司豉油再加Wasabi真係好好食 最後最後,整咗個北海道千層蛋糕 $22 做甜品!真係千層㗎個蛋糕,每層都好鬆化好鬆軟,充滿着啲cream !好正,令我呢一餐晚餐更為豐富
2024-04-19 72 瀏覽
第一次食。 感覺同Sushiro無分別。 都係唔好祈望太多。 食物質素極之一般。 60 分鐘限時。 唔怪之得唔使等好耐就有位。 個人意見廣島蠔就最好唔叫嚟好食。 講真真係幾難食添。 唔收Credit卡只可以八達通咁點做生意啊!
2024-04-15 90 瀏覽
炸雞胸軟骨 $12去壽司朗一定會食所以就實測一下Hama 雞軟骨是否一樣好食!同樣附上了檸檬🍋雞軟骨炸得好脆,都頗不粒,記得要附上檸檬先最好。海膽軍艦 $2222蛟海膽真的沒有太大要求,雖然都有少少腥但是可接受的範圍,配上豉油可以中和返😜吞拿魚三味 $1717蛟3件吞拿魚真的好抵食,3件吞拿魚的款式都是不同的,魚味偏重會有少少腥🤭個人覺得可以再encore!炙燒鰈魚裙邊 $12鰈魚有燒過會更香的,個人很愛!香辣京蔥絲長鰭吞拿魚 $12雖然食咗3件吞拿魚但還是未滿足,加咗香蒽後係更加夾的説仲要有埋醬汁🥰
炸雞胸軟骨 $12

海膽軍艦 $22

吞拿魚三味 $17

炙燒鰈魚裙邊 $12
鰈魚有燒過會更香的,個人很愛!

香辣京蔥絲長鰭吞拿魚 $12
2024-04-15 60 瀏覽
餐廳:はま壽司地址:佐敦彌敦道238號1樓1號舖特色:各種高質壽司同埋日式小食,環境舒服,性價比極高!👍北海道三文魚籽軍艦👍搭配了新鮮的三文魚籽,它們的鮮美和爽脆的口感完美結合。三文魚籽的鮮味爆發。👍日本鯛魚👍肉質鮮嫩多汁,入口即化。它的味道清甜,帶有淡淡的海洋香氣。🐮大松葉蟹腳🐮蟹腳的肉質鮮嫩,口感豐富。每一口都散發著濃鬱的海鮮香氣,令人垂涎欲滴。🐮三文魚富士山軍艦🐮外觀猶如一座富士山,令人印象深刻。搭配了鮮美的三文魚,每一口都充滿了濃郁的海洋味道。🐮北海道芝士薯餅🐮結合了芝士和薯餅的美味。薯餅炸得金黃酥脆,內部鬆軟,芝士融化在口中。👍鴨肉蕎麥麵👍以其豐富的口感和獨特的風味而受到讚賞。鴨肉的肉質鮮嫩,與蕎麥麵的嚼勁完美結合。呢度環境舒適食物質素高,✌️✌️怪不多咁多人幫襯。你都快D 食喇。
餐廳:はま壽司
地址:佐敦彌敦道238號1樓1號舖
特色:各種高質壽司同埋日式小食,環境舒服,性價比極高!

2024-04-12 78 瀏覽
同呀妹去揾新餐廳食好西,網上推介哩間壽司店又靚又好食,就去食下先,環境燈光柔和,打卡一流📸店員好快手咁上菜,大切生三文魚🐟只係HKD17就可以食到咁大份嘅新鮮三文魚,真係抵到爆🤯食落去,個魚肉鮮嫩多汁又滑溜,一口咬落去,味道融入口腔,令我留連忘返!💦然後係HAMA 天婦羅拼盤HKD27入面有蔬菜、蝦仁同魚片,全部都炸得金黃香脆🍤蝦仁咬落去,外脆內嫩,加上特製醬汁,真係一絕!再配上那個酥脆的魚片,吃起來真係好過癮!😋北海道大生帆立貝HKD22🍥鮮甜彈牙嘅帆立貝,每一口都令我感受到海的鮮味,簡直就是幸福的味道🌊炙燒鰈魚裙邊HKD12鰈魚肉質鮮嫩,魚皮炙燒得酥脆,入口即化!帶出了鰈魚的鮮味和香氣,簡直是美味的絕配🔥仲有特選藍鰭吞拿魚大拖羅HKD22大塊的吞拿魚拖羅,內裡卻保持著鮮嫩的口感,入口即化!每一口都散發著魚肉的鮮味✨讓我一次過滿足了對吞拿魚的渴望👅再追加個W扇貝茶碗蒸HKD22裡面滿滿的扇貝!每一口都是鮮嫩多汁的扇貝肉,加上滑嫩的蛋液一絕🍲
2024-04-11 63 瀏覽
Hama Sushi位於佐敦華潤斜對面,就在另一間著名日本迴轉壽司連鎖店正對面(想當初Hama開店,對面還特意做了個特價活動😂)來過幾次,基本上平日的話很少要排隊,不過剛好假期就排了30分鐘左右。🤣在壽司店第一個推薦的是壽喜燒,$40完不到的價格還附個溫泉蛋🥚份量不少,有肥牛、粉絲卷、蔬菜和豆腐,而且還有一次性的小石燭台加熱!季度性新品Double三文魚,魚肉解凍夠,加分 可以試出不同風味的呑拿魚三吃,賣相過關,性價比高油甘魚也是油香撲鼻的必食之選這一間特長我覺得是一魚多吃,特別對喜歡熟食的人很友好,選擇很多。不同的特色甜點也看得出很好用,而且成品和實物相差不遠。除了桌上多種不同醬油選擇,平板上還可以選減鹽醬油。不過這店沒有迴旋,旁邊的輸送帶只用來送平板上的點餐。雖然沒了以往去日本連鎖壽司店眼花撩亂的感覺,但自從疫情後,大家都關注衛生問題,這種超快速又專門的送餐可能才是新潮流?!

季度性新品Double三文魚,魚肉解凍夠,加分

可以試出不同風味的呑拿魚三吃,賣相過關,性價比高

油甘魚也是油香撲鼻的必食之選

不同的特色甜點也看得出很好用,而且成品和實物相差不遠。

除了桌上多種不同醬油選擇,平板上還可以選減鹽醬油。

2024-04-04
2024-04-10 99 瀏覽
行過路過,千奇唔好錯過美食!👫今次試下新野,特登BOOK 左呢間餐廳,主打高質日本餐,用料上剩。💕北海道大生帆立貝 $22💕超級大碟,肉質鮮嫩淋身,好入味👍🏻,而且有好多醬汁,仲有好多配料,所有野都好夾。❣️ 💕特盛牛肉烏冬$27💕🍜烏冬非常彈牙,而且吸收曬湯底既精華,非常正!牛肉有一點點焦香,增加惹味,另外辣汁有畫龍點睛作用,提升味道層次。值得推介!💕 💕材料好新鮮,淡淡肉。💞W扇貝茶碗蒸 $22 💕💞入口嫩滑,超級多配料,配合特製汁,滋味滿載。擺盤好似藝術品甘,超級滿足。總括而言,店員都好有禮貌,及時幫我地收拾同埋加水,值得加分。
💕北海道大生帆立貝 $22💕
💕特盛牛肉烏冬$27💕
💞W扇貝茶碗蒸 $22 💕
2024-04-09 94 瀏覽
呢間佐敦嘅壽司,令我非常驚喜!估唔到咁嘅價錢有咁嘅質素嘅壽司!🤪大蟹腳壽司$22! 係真係有隻大蟹腳,係大松葉蟹腳!個松葉蟹腳超大我諗有長過隻手指!蟹味超濃,口感非常好唔會林治治!係我今晚覺得都算係top three嘅壽司之一😚😚 (Rating: 😍😍😍😍😍)😗 吞拿魚三味$17 ,因為我有選擇困難症,叫呢個就啱晒我啦就可以一次滿足咗我食三款唔同吞拿魚嘅感覺!有👅普通吞拿魚啦,但亦都令我非常驚喜!亦都有大拖羅啦大拖羅魚油香十足,🎅超乎我想像!仲要冇筋🦸🏼‍♂️真係一個非常正嘅拖羅!另外仲有碎吞拿魚腩,超滿足 😌😳特盛松葉蟹肉軍艦$17 嘩,超多蟹肉!頭先食完一個大松葉蟹腳,唔夠喉再食松葉蟹肉軍艦!呢個係另外一種感覺嚟全部松葉蟹肉擺喺口度話超豐富超滿足!(rating : 😍😍😍😍😍)😎海膽軍艦$22 嘩,海膽超肥美,勁Creamy !一夜拍落口!大大滿足!回金味非常足,係一個好正嘅海膽軍艦😏炙燒碟魚,裙邊壽司$12!好食到不得了,入口即溶!碟魚唔會好聲,燒完之後份外滿足!再為壽司豉油,簡直一絕😀再嚟多個踢燒和牛壽司!和牛即係和牛,果然唔同啲!牛味極濃,一啲都唔韌!師傅燒得啱啱好,令我非

😀再嚟多個踢燒和牛壽司!和牛即係和牛,果然唔同啲!牛味極濃,一啲都唔韌!師傅燒得啱啱好,令我非常驚喜,真係好好食㗎 (rating:😍😍😍😍)

🤔朱古力芭菲 $29 我真係好鍾意食朱古力㗎 !呢個朱古力咖啡真係非常正!甜到比例啱啱好,唔會太甜太膩!食完一堆壽司之後🤫再食呢個感覺極都仲係好清真!呢個甜品簡直為今晚畫上一個完美嘅。
2024-04-02 198 瀏覽
🤤我地揀左呢間はま壽司食LUNCH。感覺霸氣好高級。廚師好有心思。🤭《炸雞胸軟骨 $12***(8.8/10)❀❀❀❀》🥐味道香脆美味,外層炸得金黃酥脆,油香滿口。《北海道芝士薯餅 $17***(9.6/10)❀❀❀❀》吃起來不算很膩,有點油香,肉質做得軟嫩。🐟 。😋《香辣三文魚沙律手卷 $17***(9.2/10)❀❀❀❀》結合了三文魚、辣椒和沙律的手卷菜品。打卡一流,超級好味又好睇。🍨🍰《特盛松葉蟹肉軍艦$17***(8.8/10)❀❀❀❀》🥐而且肉質鬆軟,葉蟹肉和海膽,它們富含蛋白質、礦物質和健康脂肪。《海膽軍艦$22***(9.6/10)❀❀❀❀》吃起來不算很膩,有點油香,肉質做得軟嫩。😋《炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉***(9.2/10)❀❀❀❀》牛肉質地嫩滑,口感豐富,搭配的檸檬提供了微妙的酸爽和鹽味調和牛肉的油膩感。。。🍨🍰我同朋友菜式都覺得菜式好正宗,👫總體滿意。
炸雞胸軟骨 $12***(8.8/10)❀❀❀❀》
🥐味道香脆美味,外層炸得金黃酥脆,油香滿口。
《北海道芝士薯餅 $17***(9.6/10)❀❀❀❀》
吃起來不算很膩,有點油香,肉質做得軟嫩。🐟 。😋
《特盛松葉蟹肉軍艦$17***(8.8/10)❀❀❀❀》
《海膽軍艦$22***(9.6/10)❀❀❀❀》
吃起來不算很膩,有點油香,肉質做得軟嫩。😋

我同朋友菜式都覺得菜式好正宗,👫總體滿意。
2024-03-29 254 瀏覽
食得太多次壽司郎,今次係佐敦就試下呢間新左一排既Hama Sushi,見佢唔使等好耐三十幾張枱半個鐘就入得。睇落好似好多款式,淨係三文魚已經好多選擇,試左個期間限定既三文魚富士山軍艦,果然成座山咁高,賣相同味道都一般。最欣賞係個壽喜燒牛肉,三十幾蚊幾高質又抵食,個汁又濃,仲有隻溫泉蛋👍🏻芝士薯條🍟啲薯條係幼身連薯皮,係新鮮薯仔切條,炸得剛剛好,但係個芝士醬就一般,可以唔洗叫芝士🧀整體而言個人覺得壽司郎好食啲,但係Hama sushi 就多選擇,佢既熟食係好食既,魚生就一般

2024-03-28 156 瀏覽
係喺濕左嘅波鞋噏左兩日嘅腳臭味。必食推薦👍🏻納豆是一道獨特的日本風味食品。它的口感滑嫩,微酸帶點豆腥味,絕對是豆腐愛好者的首選。納豆不僅營養豐富,蛋白質含量高,還含有豐富的纖維和維生素。吃納豆時可以搭配米飯或海苔一起享用,增添口感層次。雖然它的風味可能不適合每個人的口味,但對於喜歡冒險嘗試的人來說,納豆絕對值得一試。
係喺濕左嘅波鞋噏左兩日嘅腳臭味。必食推薦👍🏻

納豆軍艦
2024-03-17 247 瀏覽
The wood-themed environment is clean and neat, you can get a table easily if coming earlier, but the sushi is quite soso steamed egg is pretty soft and smooth, with a small piece of meats, not a bad choicefried chicken nuggets are so crispy and fresh Seared eel with cheese tasting nice, eel tastes good but cheese flavor not strong, and the rice shattered itself…seared tuna is pretty bad even having long tail, roots insides tuna and can’t even taste the tuna flavor sosad, it’s not seared at all l

Seared eel with cheese

seared tuna is pretty bad
even having long tail, roots insides tuna and can’t even taste the tuna flavor sosad, it’s not seared at all lol
seared tuna
seared scallop sushi is okay
, not so fresh but at least tasting good
steamed egg
seared salmon with cheese tasting good too
seared salmon with cheese
yellowfin tail sushi is not acceptable honestly lacking of flavor
yellowfin flavor and without fish sweetness at all sosad, the one much better
we eat ytd sosad not worth for price..one of my favorite sashimi sigh
yellowfin tail sushi
yellowfin tail sushi
crab meats with crab roes is tasting good
, always my must order
crab meats with crab roes
fried shrimp sushi tasting yummy and well cooked haa
fried shrimp sushi
three pieces of salmon slices are okay
three pieces of salmon slices
three pieces of salmon slices
salmon sushi
outsides:
insides:
menu:
the sushi quality not high, same price range with sushiro but seem later one got better quality even for their takeaway, one try is okay
Seared eel with cheese
fried shrimp sushi
salmon sushi
2024-03-14 251 瀏覽
知道佐敦開左間新的壽司連鎖店,一於今日去試下新野,睇下有幾好味。叫左4款壽司和一款甜品,味道不錯好新鮮。壽司🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣海道三文魚籽軍艦,充充橙紅色的三文魚,色彩鮮豔好吸引,搭配著酥脆的海苔和口感Q彈的壽司飯。三文魚籽的鮮味在口中爆開,帶來豐富的海鮮風味,非常美味。🍣吞拿魚壽司使用新鮮的吞拿魚片,肉質鮮嫩,帶有淡淡的海味。壽司飯的清淡米香與吞拿魚的濃郁鮮美完美搭配,相互補充好滋味。🍣特盛松葉蟹肉軍艦以松葉蟹肉為主要配料,爆多滿溢的松葉蟹肉非食已流口水🤤好吸引,配搭配著埋海苔和壽司飯,口感豐富好味更增倍。🍣炙燒鰈魚裙邊,鰈魚裙邊經過燒烤而成,帶有微微炸焦的表現,在雪白的鰈魚裙邊上帶上全黃色,非常誘人,食落去有陣焦香味,魚肉內裡肉質鮮嫩,口感和味道都極佳。甜品🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰北海道千層蛋糕 $22蛋糕的層次分明,一層班戟皮一層忌廉,班戟皮充滿蛋味有口感,忌廉口感幼滑細緻,每一層都帶著濃濃的奶香味,甜度適中,不會過於膩人。
壽司
🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣🍣

甜品
🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰
🍰北海道千層蛋糕 $22
2024-03-14 205 瀏覽
🥰大切生三文魚$17 🥰呢個三文魚非常新鮮,切得好厚,口感鮮嫩,份量也相當大,搭配醬料後很美味,這個三文魚非常出色🥰北海道三文魚籽軍艦$17 🥰這個軍艦都是三文魚籽為主角,味道十分鮮美,三文魚籽很有口感,帶有微妙的鹹香,米飯與三文魚籽結合,讓人食慾大增的感覺🥰灸燒鰈魚群邊$12 🥰這個鰈魚燒得恰到好處,外層微焦,內裡新鮮多汁,同時散發出濃郁的魚香味道,非常好味🥰灸燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉$17 🥰這個壽司是用上過級WAGYU牛肉,烤出的牛肉極為嫩滑,牛肉的肉質非常細膩,入口即化,鹽味感夠為牛肉增添風味,值得推薦🥰香辣京蔥絲長鰭吞拿魚$12🥰這個壽司配搭與味道獨特,香辣的味道與京蔥絲互相交替,再有吞拿魚的魚味在一起,讓人覺得在吃一款高級壽司🥰吞拿魚三味$17 🥰三款不同口味的吞拿魚,肉質好鮮嫩也是入口即化,三種的質感會略帶不同,但也是有明顯的鮮味
🥰大切生三文魚$17 🥰
🥰北海道三文魚籽軍艦$17 🥰
🥰灸燒鰈魚群邊$12 🥰
🥰灸燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉$17 🥰
🥰香辣京蔥絲長鰭吞拿魚$12🥰
🥰吞拿魚三味$17 🥰
2024-03-14 121 瀏覽
今個星期突然好想食壽司,之前同事介紹過佐敦有間唔錯嘅日本菜,所以特別去試下。今次去呢間餐廳叫做はま寿司 🍱 餐廳裝修同擺設都好簡約潔淨💯🐟油甘魚$17:超肥美!刺身鮮嫩幼滑,仲入口即融,壽司飯香四溢,令人回味無窮😻🐠特選藍鰭吞拿魚大拖羅$22:拖羅既肉質令人愛不釋手,幼嫩之餘咬落仲大量香氣,個啲魚油簡直令人愛不釋手✅🔥炙燒焦糖三文魚腩$12:好香好惹味。啲三文魚腩令人越食越上癮,配焦糖簡直係一大享受,帶有甜甜地既味再點埋豉油,每一啖都令人陶醉其中😽🌶️香辣三文魚沙律手卷 $17:香辣味既三文魚令人味蕾覺得過癮,而且沙律味又香又開胃,絕對要試😼!🍋炙燒鹽味檸檬WAGYU烤牛肉$17 :呢個組合令人回味無窮,香口又惹味帶有牛油香氣既和牛,再加上咸咸地既鹽味加檸檬帶酸,多重口感係味覺爆發,簡單係好味到癲覆了我對世界既認知😚🍜北海道白味噌拉麵$29:呢個價錢再加呢個水準真係超抵,拉麵爽口彈牙,而且白味噌味道超級香濃,一個字正!食物超級好味,如果相飛日本,而短期又未能飛既,必試✔️真係包你用平既價錢,食到日本既味道🥴