2017-02-06 2038 瀏覽
食完午餐之後,我們就出發去搵大少嘅隱世小咖啡室,我地決定由新馬路行大概20分鐘去珍榮咖啡美食其實咖啡室係位於小巷入面,所以除非你一直都用google map領路,如果唔係,一定會錯過巷口嘅入口點瓦煲牛腩腸粉 - 坐低之前我們都已經決定咗要點咩食,就是呢間咖啡室最出名嘅“瓦煲牛腩腸粉”,呢個牛腩口感非常細嫩,可以知道一定係用咗好多時間嚟來燉,瓦煲入面有牛腩、牛筋,牛筋非常入味,另一個主角“港式腸粉”,腸粉好嫩滑,不過可能因為是後放,唔係一齊燉,所以唔夠入味,味道比較淡,不過,真係好值得一試落單後,店員阿姨問我地要唔要點啲飲品,當我地重諗緊嘅時候,阿姨俾咗一個提議,就是桑寄生圓肉蛋茶,阿姨話係自家製,所以大少決定一試味道不會太甜(因為喺香港,桑寄生蛋茶係甜品),桑寄生味不會太濃烈,熱辣辣,好好飲
2017-01-08
生日