2023-10-22 390 瀏覽
10月12日,我踏上澳門之旅的第一站Galaxy Macau 的Cha Bei,彷彿置身於粉紅泡泡的仙境!這裡的門口寬敞明亮,充滿著高雅的背景,左側懸掛著迷人的花朵和綠草的吊椅,右側則陳列著一個精緻的蛋糕櫃,裡面陳列著各式各樣精緻的蛋糕!這裡真是一個令人驚喜的地方!我會再來㗎記得等我🫶🏻🫶🏻我一定再來嘗試佢哋其他出名嘅食物,除咗雪芳蛋糕那裏的疏乎厘也非常好味同埋出名,我會再來食佢哋嘅afternoon tea的等我💰均消費$250✔️King Prawn 🍤 Homemade spinach Linguine大蝦手工菠菜扁麵櫻花蝦,櫻桃蕃,辣椒MOP158✔️泡菜炒飯非常好食,雖然剩係得泡菜同飯,但係非常惹味☺️☺️MOP128✔️炭燒三文魚🍣配綠茶湯飯三文魚柳烤至肉質細緻鮮美,糙米飯配合由昆布和木魚乾調製的綠茶湯這道菜是這裏Cha Bei 的signature真的好好食好特別,綠茶湯底再加三文魚,味道清新,值得讚👍🏼MOP138✔️Strawberry Chiffon cake草莓戚風蛋糕新鮮雜莓,棉花糖因為個Menu第一張相就是一個好大嘅棉花糖加了這嚿粉紅色嘅雪芳蛋糕非常𥄫晴,男侍應非常細心,
等我

💰均消費$250

大蝦手工菠菜扁麵
櫻花蝦,櫻桃蕃,辣椒
MOP158

✔️泡菜炒飯
非常好食,雖然剩係得泡菜同飯,但係非常惹味☺️☺️
MOP128

✔️炭燒三文魚🍣配綠茶湯飯
MOP138

✔️Strawberry Chiffon cake
草莓戚風蛋糕
新鮮雜莓,棉花糖
因為個Menu第一張相就是一個好大嘅棉花糖加了這嚿粉紅色嘅雪芳蛋糕非常𥄫晴,男侍應非常細心,佢話問我係咪生日🎂於是就為我點上一支蠟燭,據侍應所講,這個蛋糕非常受歡迎,食這個蛋糕🍰個cream好好食👍🏼其實佢的疏乎厘也好好食可惜真係食唔落,所以唯有等下次再嚟
MOP88

🩷粉紅魅力
Hemp seed, Honey
荔枝、草莓、米和藜麥牛奶、大麻籽、蜂蜜
MOP50 approximately
炭燒三文魚🍣配綠茶湯飯
泡菜炒飯
Strawberry Chiffon cake 草莓戚風蛋糕
🩷粉紅魅力 Lychee , strawberries, Rice & Quinoa Milk Hemp seed, Honey
炭燒三文魚🍣配綠茶湯飯
泡菜炒飯