唔知大家有幾常到澳門搵食?係大家熟悉既手信街,氹仔舊城區附近,有一間美觀又充滿越式風格既cafe,非常值得一試 ☺️𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 上等生牛肉河粉 92 Mop食粉前先飲淡湯,香濃又唔鹹牛肉完全係生,非常靚既顏色,一浸落湯輕輕變熟,滑嫩既口感留係口入面好耐~河粉係湯粉既靈魂,口感有彈性而且帶點脆身,非常好食既河粉! 每個細節都係咁出色既就係上河內咖啡既生牛肉河 ✌🏻✨ 香茅烤雞扒大蝦檬粉 75 Mop香茅雞烤滑到好似慢煮一樣既口感,選料非常好,雞扒無多餘既肥膏 ☺️檬粉清爽既口感同係香港食到既檬粉感覺相差好遠,檬粉汁一d都唔會過酸,非常開胃✨ 越式炸春卷 42 Mop越式炸春卷可能係食越南菜必點小食黎春卷做得好唔好都好容易反映到廚師既質素鬆脆既春卷皮,溫熱既餡料,非常好食✨ 是拉差牛油雞翼 42 Mop辣中帶甜既雞翼,感覺有d似韓國既甜辣,但又唔一樣😏是拉差辣醬既味道開胃,好好食既辣醬🍹椰子咖啡沙冰 50 Mop飲品黎講真係大推呢個椰子咖啡沙冰椰子同咖啡本身雖然夾,但係就唔係間間cafe都做得好好😭上河內既椰子咖啡味道合適,而且佢地再上一層嘗試將佢做成沙冰,帶黎唔一樣既感覺🍹

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 上等生牛肉河粉 92 Mop

食粉前先飲淡湯,香濃又唔鹹

✨ 香茅烤雞扒大蝦檬粉 75 Mop

✨ 越式炸春卷 42 Mop

越式炸春卷可能係食越南菜必點小食黎
春卷做得好唔好都好容易反映到廚師既質素
鬆脆既春卷皮,溫熱既餡料,非常好食

✨ 是拉差牛油雞翼 42 Mop
辣中帶甜既雞翼,感覺有d似韓國既甜辣,
但又唔一樣😏
是拉差辣醬既味道開胃,好好食既辣醬

🍹椰子咖啡沙冰 50 Mop

飲品黎講真係大推呢個椰子咖啡沙冰
椰子同咖啡本身雖然夾,但係就唔係間間cafe都做得好好😭

🍹 香茅香水檸檬茶 30 Mop

香味特別既香茅香水檸檬茶