2023-03-01 657 瀏覽
之前去澳門,朋友介紹咗一間美式餐廳比我,佢話餐廳啲芝士蛋糕好出名,叫我去試吓,所以,我哋一早就已經book咗位,餐廳環境好有懷舊感,燈光柔和,每張檯都會有一個侍應全程跟進我哋嘅需要。食物份量好大份,大部分都好好食。❤️芝士意式烤餅(for kids) $88芝士拉絲,好香芝士味,厚薄適中,仲要好Juice, 超推👍❤️卡邦尼意大利粉$188侍應細心提醒意粉有青豆,問我哋需唔需要走青豆👍。意粉送上檯後,會有廚師出來,刨芝士碎在意粉上。意粉軟硬適中,口感creamy,食咗都唔覺漏。👍❤雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵$208味道特別有層次,重檸檬味,口感清新。❤️烤三文魚$288三文魚嫩滑,烤得剛剛好,不過份量較少,配搭薯蓉,薯蓉好滑好好味。💛芝樂坊馳名美式肉餅$258朋友話出名,係招牌菜,但係我就覺得肉餅比較臊,我唔太喜歡。❤️是日精選餐湯$78/碗當日好似係薯仔雜菜湯,唔係好記得,但唔係講笑,真係超好飲,好飲到難以筆墨形容,好足料,完全唔係出面街外勁用麵撈嘅湯,超推。❤️送-麵包麵包係有啲韌,但點湯就ok,塗抹牛油係麵包上,巧巧食。❤️鹹焦糖芝士蛋糕$88芝士蛋糕起家,真係唔同啲,微鹹配焦糖味好夾,好好食

食物份量好大份,大部分都好好食。

❤️芝士意式烤餅(for kids) $88
芝士拉絲,好香芝士味,厚薄適中,仲要好Juice, 超推👍

❤️卡邦尼意大利粉$188

❤雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵$208
味道特別有層次,重檸檬味,口感清新。

❤️烤三文魚$288

💛芝樂坊馳名美式肉餅$258
朋友話出名,係招牌菜,但係我就覺得肉餅比較臊,我唔太喜歡。

❤️是日精選餐湯$78/碗

❤️送-麵包
麵包係有啲韌,但點湯就ok,塗抹牛油係麵包上,巧巧食。

❤️鹹焦糖芝士蛋糕$88
芝士蛋糕起家,真係唔同啲,微鹹配焦糖味好夾,好好食,但有點偏甜。

💛Linda’s琳達特濃朱古力蛋糕$88
朱古力非常香濃,但呢款真係好食得甜先叫,因為實在太甜😂,我哋食唔到。

由於主餐份量都偏多,所以建議大家唔好叫太多,蛋糕好大件,可以大家share食,侍應都好好,有提醒,因為本來我哋5個人,每人叫一件蛋糕,但最後,只叫兩件都食唔晒🫢。生日仲可以請廚師喺碟上寫生日快樂,送上甜品時,仲會有數位侍應一齊唱生日歌。

整體嚟講,食物、質素、服務、環境都滿分。