2022-10-11 338 瀏覽
新公司搬左去鰂魚涌,第一日收工諗住行吓附近有咩好食,發現一間排晒長龍嘅美式漢堡店,店名叫Villa Villa Burger,原來只限外賣不設堂食,咁我哋兩個人就order左兩個burgers同小食。 我哋order左佢既signature burger 雙層牛肉漢堡,另外叫咗特選美國牛肉漢堡,全部都係即叫即製,我地兩個都好鍾意食牛肉。雙層牛肉漢堡VILLA VILLA BURGER 佢用咗兩塊安格斯牛肉,兩邊煎到微微焦脆,令到層次感豐富所以先咁juicy,而且牛味香濃,加埋車打芝士,芝味十足。另外topping仲有特製焦糖洋蔥配芥末醬,仲有牛油生菜同蕃茄,成個burger好豐富。麵包亦都有烘過底,香脆得來內面軟熟。特選美國牛肉漢堡 US BEEF BURGER呢個係單層牛肉漢堡,亦都係選用左美國安格斯牛肉,做法同樣兩邊煎香兩邊帶香脆,令到牛肉層次感豐富,牛肉汁juicy,加埋車打芝士令成個漢堡層次昇華。Topping都係配上特製焦糖洋蔥配芥末醬,仲有牛油生菜同蕃茄。套餐 +$20可以配薯條同飲品French Fries 薯條即叫即炸熱辣辣,香脆得來唔會太油,食得出係新鮮薯仔,薯條配漢

雙層牛肉漢堡VILLA VILLA BURGER

麵包亦都有烘過底,香脆得來內面軟熟。

特選美國牛肉漢堡 US BEEF BURGER

套餐 +$20可以配薯條同飲品
French Fries

薯條即叫即炸熱辣辣,香脆得來唔會太油,食得出係新鮮薯仔,薯條配漢堡包簡直係perfect

蒜香炸雞
我哋另外再加咗個雞翼,炸得非常之香脆,香脆之餘肉汁亦都保留住juicy,非常推薦

田園沙律
除咗Burger同炸野外,我地都叫左一份沙律,全部新鮮蔬菜配上特製沙律醬,令到呢份沙律特別好食,好適合食完太多肉之後食返啲蔬菜中和返

總結一下,如果喺鰂魚涌想食漢堡包,VILLA VILLA絕對係首選,尤其是鍾意食牛肉漢堡,佢哋將安格斯牛肉煎得非常之香口,完全發揮到安格斯牛肉嗰種肉質豐富既特色!
2022-08-25