2018-10-07 90 瀏覽
今晚一支公, 悶悶的, 唔知去邊度食。見到 The Butchers Club, 今晚就一個人來個 Burger 的浪漫吧!第一次來, 找了侍應幫忙, 侍應 Justin 好有耐性又親切, 他逐一介紹個餐牌, 還告之Lunch 時 set order 如何。最後我點了一個The Burger $100. 這同The Classic $120 分別就係少了Bacon & Cheese, Good! 我就係想唔要 Bacon, 故叫了The Burger 加返一塊車打Cheese$10 : P (haha 我係未好無聊呢)埋單時, Justin 知道我是第一次來, 還給了我一個Suprise, 請了我一杯 drink, unexcpected! 餐廳播著一些輕快音樂, 電視放著Now, 喜歡睇波應是一個不錯地方選擇。等了一陣, 已見Justin 盤著我的餐來, 他說:「oh I give you another suprise~」嘩~ 精緻小木板上放著了一小盒熱辣辣、香噴噴的薯條, 真的是好貼心喔~ 真是完全估不到, 很開心喔。我忍不住先嚐小薯條, 每一條都是粗粗的, 入面薯肉粒還可咀嚼

今晚一支公, 悶悶的, 唔知去邊度食。

我忍不住先嚐小薯條, 每一條都是粗粗的, 入面薯肉粒還可咀嚼著, 我食了差不多半盒才願意轉移視線去我正餐 - The Burger! 好大份喔~ 而且好Juicy! 好香好好味! 咬下去D汁也忍不住湧了出來! 猜個包因煎過, 很香口! 配埋個超好味的burger肉和配料, 真是不得了!

Justin, thanks for your kind favour very much!
原本一個人悶悶的, 無意中來了這窩心餐廳, 人也精神開心來! Thank you. : )
2018-10-07
  • The  Burger