2024-04-13 21 瀏覽
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 長沙灣 - 會長之家烤肉♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『懷舊風情配韓式烤肉』最近天氣又變凍又有藉口食熱氣野暖身今次嚟到長沙灣會長之家烤肉店內擺滿韓國舊式設備 例如舊電話、櫃、屏風等散發著懷舊的味道不過更濃的是肉類的香味今次揀咗會長招牌套餐(2人)$498超多款韓式前菜 另外仲有生菜同蒜片提供埋包住啲肉食一流啊🔹韓式醬汁牛五花肥瘦適中 燒到變色就可以食啦同埋加咗特制醬汁醃咗 超好味🤤🔹M6澳洲和牛小柳美國極佳牛頸脊店員教我哋可以將牛柳剪開燒令到牛柳不會韌 燒到焦焦地 食落脆身入面唔韌🔹西班牙黑毛豬肋條黑毛豬嘅豬味比較濃味一點🔹特級豬頸肉爽口又好味 好想再encore 🙀🔹阿根廷珍寶紅蝦 兩隻大大隻紅蝦 燒過後仲食到啲蝦膏啊😻🔹柑桔檸檬汁🔹葡萄梳打700ml額外再加咗個麻油紫菜飯 $28對於我呢啲飯桶 食燒肉點都要有碗飯麻油味香濃~ 每人半碗飯◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 會長之家烤肉 (長沙灣)長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaine

『懷舊風情配韓式烤肉』

最近天氣又變凍
又有藉口食熱氣野暖身
今次嚟到長沙灣會長之家烤肉
店內擺滿韓國舊式設備
例如舊電話、櫃、屏風等
散發著懷舊的味道

🔹葡萄梳打700ml

額外再加咗個麻油紫菜飯 $28
對於我呢啲飯桶 食燒肉點都要有碗飯
麻油味香濃~ 每人半碗飯

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 會長之家烤肉 (長沙灣)
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee長沙灣
🔎發掘同類美食:#ee烤肉

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #長沙灣美食