2015-08-18 1288 瀏覽
今晚約左朋友食飯,襯佢未到先去定幾間餐廳拎飛仔,最後揀左間最少人既Green Waffle Diner。2個人唔嗌得多野,但鑊仔薯每次都係必點既菜式,今次揀左多寶鑊仔薯粒,意粉類就要芝士白汁長通粉,最後就以窩夫作甜品收尾。Meat Lover Skillet超愛呢度既鑊仔薯,好香好濃,薯仔切粒煎香,外皮帶點脆口,內裡就軟棉棉,配搭各種既配料,包括香腸、煙肉、牛扒粒、磨菇、炸薯粒、洋蔥,令單一既薯仔添上不同既味道,精華所在,當然係濃郁既車打芝士,熱力令芝士半溶依附係薯粒配料之上,拉起仲有一絲絲既芝士,呢件事實在太過邪惡,最後加上溫泉蛋2隻,厲害既係半熟蛋係熱辣辣既煎Pan上,仍然有蛋黃流出,令味道添再上一個層次,完全係畫龍點睛。Carbonara除左獲仔薯,我地仲嗌多個主食,雖然Carbonara係相當大路既選擇,但都唔係間間餐廳整得好味,Green Waffle算做得唔錯,卡邦尼汁既稀杰程度啱啱好,每一條通粉都可以沾上醬汁,食完都唔見有太多汁剩係碟面,而味道亦算唔錯,蛋黃忌廉汁都好香,Overall都幾好。Mango Strawberry Fresh Waffle食完2道主菜,我地就嗌

Meat Lover Skillet
Meat Lovers Skillet
Carbonara
Carbonara
Mango Strawberry Fresh Waffle
食完2道主菜,我地就嗌左個窩夫做甜品,但呢個就令我有點失望,店名以Waffle作招徠,質素當然不能太差,但今次件窩夫真係唔太掂,好似仲未整熟咁,窩夫既基本外脆內軟完全做唔到,質感完全敗筆,唔太食到蛋香,生果味道亦都麻麻,可能唔係當做期,士多啤梨冇乜味,芒果都唔得甜,只有朱古力雪糕比較可取,唯一甜味所在。
Mango Strawberry Fresh Waffle
估唔到窩夫居然係最差既一環,可能係偶有失手,還好我唔太好甜食,而最緊要Skillet依然係咁好味,下次黎都會繼續嗌
2015-08-14