2024-01-01 35 瀏覽
之前黎過呢間餐廳天台飲野覺得不錯,今次帶屋企人黎慶祝生日~第一次坐室內座位,亦於訂座時講明是慶祝生日,所以一黎到就見到已經佈置好曬座位,啱曬打卡慶祝!室內座位幾特別,半圓台形,入坐起初覺得怪,但坐落係舒服,而且好方便影相。環境佈置相當吸晴,有一個輕氣球花花打卡位,可以自由影相。食物同飲品方便有好多選擇,真係花多眼亂*香烤加拿大豬鞍配伯爵茶汁*非常厚實,肉嫩多汁,完全唔會油膩,非常juice又入味,呢個我真係大推!上次係天台都食過,今次食第二次都無失準~*煙燻西班牙八爪魚配墨魚汁意大利麵 *勁大條八爪魚腳 ,八爪魚腳唔會韌,非常有口感,係意大利面少左D,但整體都好好味!*北海道仙鳳趾同長崎五島列島*如果鐘意生蠔的話,呢度都好岩大家~特別揀了最清及最濃的兩種口味,食落味道會感覺特出點!兩款都肉身肥厚,不過北海道的海水味適中,金屬味無咁重,相反長島的入口濃濃的海水味,但兩款食落都好Creamy,唔錯!*香煎澳洲和牛伴鵝肝醬*呢個真係幾有驚喜,medium和牛好粉嫩, 肉味濃郁入口食到焦香味,加上入口即溶的鵝肝醬,連唔多食牛的我都忍唔住食左兩舊!特別要講飲品方面,酒鬼們有好地方去啦,雖然唔記得
之前黎過呢間餐廳天台飲野覺得不錯,今次帶屋企人黎慶祝生日~
食物同飲品方便有好多選擇,真係花多眼亂

*香烤加拿大豬鞍配伯爵茶汁*

*煙燻西班牙八爪魚配墨魚汁意大利麵 *

*北海道仙鳳趾同長崎五島列島*

*香煎澳洲和牛伴鵝肝醬*

特別要講飲品方面,酒鬼們有好地方去啦,雖然唔記得影相,但鐘意飲Gin的話真係可以黎試試~我自己試左兩伎味,都好正!

呢度打卡同慶祝生日都係絕對好的選擇,無論係一家人定情侶如果想約會想聚會都可以諗諗~
2023-12-09
生日