2019-10-14 595 瀏覽
蝦麵。🦐🍜係你嘅飛弗嗎?我。還可以啦。希慎廣場。Foodcourt 生意幾好掛。都一段時間冇轉過手。今次發現呢間新野。啱晒我。主打蝦麵。三種湯選擇。一、辣味蝦湯🦐🌶二、咖哩喇沙三、豬骨雞湯。🐷🐥 唔係唔揀辣味蝦湯下wa?🦐 麵可選擇:油麵,米粉,河,同檬近來努力操肌中。💪🏻所以揀米粉。(平時一定係油麵😢)加左杯青檸梳打。賣相唔錯。湯底我中意喎。辣辣地好開胃。蝦味勉強夠啦。可惜。🍄寒左少少。少少啦。一粒蝦薄切幾片散開放。靚就幾靚。不過呃唔到我地呢班食家嘅。另外。叫就叫做蝦肉肉骨麵。其實。。。。入面只有一舊肉骨。骨幾入味。幾林。不過呢個量就。。。。下午茶份量囉。米粉。正呀。索晒啲湯Conclusion :湯ok。男士可能要叫大碗先夠食。評分:味道:🤤🤤賣相 :📸📸抵食:🙈 $64細碗 +$13 Lime soda回頭度:🤫 叫做。唔介意份量少嘅話,可以試下。另外地方太新。location未有得tag。#蝦麵店 (hysan place 10/F)#hkfoodporn #hkfoodstagram #hkfoodie#hkfoodblog #hkgoodblogger #蝦麵 #🦐🐷🍜#🍄
蝦麵。🦐🍜
係你嘅飛弗嗎?
我。還可以啦。

希慎廣場。
Foodcourt 生意幾好掛。都一段時間冇轉過手。
今次發現呢間新野。啱晒我。
主打蝦麵。
三種湯選擇。
一、辣味蝦湯🦐🌶
二、咖哩喇沙

近來努力操肌中。💪🏻所以揀米粉。
(平時一定係油麵😢)
加左杯青檸梳打。

賣相唔錯。
湯底我中意喎。辣辣地好開胃。蝦味勉強夠啦。
可惜。
🍄寒左少少。少少啦。
一粒蝦薄切幾片散開放。靚就幾靚。不過呃唔到我地呢班食家嘅。
另外。叫就叫做蝦肉肉骨麵。
其實。。。。入面只有一舊肉骨。

骨幾入味。幾林。
不過呢個量就。。。。下午茶份量囉。
米粉。正呀。索晒啲湯

Conclusion :湯ok。
男士可能要叫大碗先夠食。

評分:
味道:🤤🤤
賣相 :📸📸
抵食:🙈 $64細碗 +$13 Lime soda
回頭度:🤫 叫做。唔介意份量少嘅話,可以試下。

另外地方太新。location未有得tag。
#蝦麵店 (hysan place 10/F)

#🍄❄️店 🤭
#foodsearcholick