2018-08-28 89 瀏覽
尋晚瞓唔著。上openrice 揾下今日食咩好。揾到呢間碗碗香。食貴州牛肉麵。哈。啱晒我。嚟到舖位細細。冇乜嘢期望。即管入去試一試啦。一心諗住食牛肉麵。但係見到餐牌上有麵亦有粉。一於問吓老細乜嘢好食。 老細諗都唔使諗。就得如果食牛肉就食粉啦粉真係好食。估唔到。因為原本真係諗住食麵老細紅燒好定紅油好。佢話食到辣就食紅油啦。信晒老細啦所以就叫左紅油牛肉粉少辣。來到。都幾出乎意料。個碗咁鬼大。味道唔錯。佢個份形狀似烏冬。但有後會比較煙un。幾特別喎。不過個紅油小辣,都仲係好辣。所以邊食邊飲杯檸茶。佢有個唔知叫咩苦丁茶。聽聞都OK嘅。會解辣。不過聽到個苦字我都唔係好敢試。粉份量正常,牛肉都算幾多。個牛肉幾好食喎都幾林。總括嚟講呢間小店都算係唔錯。都可以一試嘅。同老細傾開計。佢話你試吓喺銅鑼灣搵一碗麵有我哋咁平嘅嚟睇吓啦。我話係呀價錢都合理不過唔好加價喎。佢即刻話下個月就會加價啦。即係九月。起初我入嚟嘅時候剩係得一個客人。我仲以為佢生意會好了唔好。點知轉頭就有幾枱人入咗嚟啦。後面有四個師奶入咗嚟。老細都好老實佢話你哋不如叫兩碗麵啦。留返個肚試吓我哋最有名嘅口水雞同埋豬耳啦。唔知係咪真係好食呢。交
尋晚瞓唔著。
上openrice 揾下今日食咩好。
揾到呢間碗碗香。
食貴州牛肉麵。
哈。啱晒我。

嚟到舖位細細。冇乜嘢期望。
即管入去試一試啦。
一心諗住食牛肉麵。但係見到餐牌上有麵亦有粉。
一於問吓老細乜嘢好食。
老細諗都唔使諗。
就得如果食牛肉就食粉啦粉真係好食。
估唔到。因為原本真係諗住食麵

老細紅燒好定紅油好。
佢話食到辣就食紅油啦。
信晒老細啦所以就叫左紅油牛肉粉少辣。

來到。都幾出乎意料。個碗咁鬼大。
味道唔錯。
佢個份形狀似烏冬。但有後會比較煙un。幾特別喎。

粉份量正常,牛肉都算幾多。個牛肉幾好食喎都幾林。

總括嚟講呢間小店都算係唔錯。都可以一試嘅。
同老細傾開計。
佢話你試吓喺銅鑼灣搵一碗麵有我哋咁平嘅嚟睇吓啦。
我話係呀價錢都合理不過唔好加價喎。
佢即刻話下個月就會加價啦。即係九月。

起初我入嚟嘅時候剩係得一個客人。

唔知係咪真係好食呢。交俾你地去試吓啦。
不過唔知加咗價之後會幾錢呢。

Tips: 如果老細冇講大話。九月會開始加價。所以大家趕緊係八月試吓食啦。