2024-04-02 62 瀏覽
之前試過尖沙咀「牛駅」後道念念不忘,今晚喺銅鑼灣食飯發現咗新分店,二話不說即刻上去打返個邊爐先🤭🤭「牛駅」收費按時段分牛肉等級種類數量收費,未講食物種類,淨係湯底都有10款,經典嘅蕃茄豬骨到美顏水魚雞鍋都有齊。除咗牛肉高質之外,任飲任食仲包括自取區數十款前菜、小食、甜品、蔬菜🥬等😚😚唔怕你唔夠食,只怕你食唔哂,一個價錢仲包齊飲品連酒水😆🤩性價比極高❤️我哋今次就揀咗下火之選冬瓜瑤柱豬骨湯底,淨係計湯底都值回票價,真材實料粒粒瑤柱👍🏻👍🏻有杞子,鮮冬菇等,滋補養顏之選牛肉方面大推美國安格斯牛板腱同同肩胛肉❤️❤️帶微微雪花紋偏瘦而肉味重,讚讚讚海鮮類都有唔少選擇,鮮蝦、大蜆、魷魚、帆立貝等應有盡有,食多兩round 都回本啦🤭蔬菜選擇都有超過10幾款,連貴價嘅紫羽衣甘藍、少見嘅冰菜、翡翠苗等都有👍🏻👍🏻台式火鍋又點會少得台式特色丸類,少見嘅龍蝦角、魚卵丸、連可愛嘅企鵝造型🐧嘅包心丸都有🤩😍連麻辣火鍋🍲鐵膽豬血糕都可以任食👏🏻👏🏻飲品就推介大家試吓自家製珍珠奶茶🧋,足料之餘,黑糖珍珠仲煙煙韌韌好有嚼口😆甜品就梗係要食返杯Häagen-Dazs雪糕啦,另外仲有好多唔同款式嘅雪條甜品等🤩🤩記得最後要

甜品就梗係要食返杯Häagen-Dazs雪糕啦,另外仲有好多唔同款式嘅雪條甜品等🤩🤩記得最後要留肚食啊🤭