<爆爆鍋> 📍銅鑼灣🔸中價位火鍋 🥘 食材新鮮🔸烏雞湯底有睇頭 🔥🔥🔥大熱天時,銅鑼灣唔知食乜好 🤓❔❔❔ 唔洗等位Walk-in即位,餐廳夠晒冷氣 🌬️ 一入餐廳暑氣全消 ☃️落Order程序:第一步:揀主食主食有豬、牛、雞、海鮮 🦐 海鮮拼盤如Menu一般豐富,魚片、魷魚、蝦、蜆 😋😋😋 海鮮鮮味十足,食落口唔似冰鮮貨。第二步: 揀碳水化合物我同朋友仔都推薦新竹米粉 🩵💙🩵 So authentic made in Taiwan 🇹🇼 食落爽口,唔Un胃。第三步:揀鍋底冷氣咁大就自動要食晒啲夠火氣嘅鍋啦 🥘🔥 我揀左爆炒燒酒烏雞鍋 🔥 侍應會係客人面前落酒爆炒烏雞,然後倒入上湯滾起。湯低薑味濃郁 🫚🫚🫚 十分驅風第四步:自行決定追加小食/飲品我加$28左個辣味凉拌牛肚 🙃 無奈地覺得真心細碟。隔籬飯香,朋友仔叫果份夜市炸魷魚好似抵食啲。餐廳仲有offer蔬菜 & 調味Refill 😌 臨尾仲有雪條,開心大滿足 🩵🩵🩵晚市埋單二人唔洗$500 😎
<爆爆鍋> 📍銅鑼灣
🔸中價位火鍋 🥘 食材新鮮