2024-03-02 27 瀏覽
早前臨近過新年,出街辦年貨後,就同老公係銅鑼灣搵左一間泰國菜食,當做兩口子的團年飯✌🏻餐廳是由泰國人主理,菜式味道充滿泰國風味👍🏻最特別係一坐低就會有一盤蝦片,好好食😋餐廳位於頂樓位置,環境非常有氣氛,而且環境亦很Chill,打卡超一流👍🏻💛馬拉盞炒通菜:炒通菜風常野味,而且通菜炒爽脆,傳統的泰國菜必食之一👍🏻💛沙嗲串燒:串燒有6串,雞肉、豬肉、牛肉每款有2串,款款也燒烤得很香口,配上沙嗲醬食非常出色👍🏻而且配上一口多士,沾上沙嗲醬口感勁滿足👍🏻😋💛皇宮大蝦蛋網炒金邊粉:傳統的炒金邊粉味道,酸酸甜甜,加上香口的花生碎😋👍🏻 好食呀😆💛椰汁雞湯:濃濃的椰汁味,配上大蝦及雞肉,每喝一口非常滑溜的感覺,好正☺️💛相思飄香:椰汁加紅豆,甜甜的紅豆🫘加上濃濃的椰汁,再配上碎冰,非常清涼👍🏻💛漫天飛花:新鮮火龍果及橙榨汁,每喝一口非常清新,而且兩者混合也非常配搭,好爽👍🏻

2024-02-04