餐廳: 帝樂 - 德國餐廳 (Fashion Walk)
資訊:

2024-04-11 32 瀏覽
星期六下午好遲起身,所以去食左Brunch😂(真心分享,以下包括咗其中一個我冇特別喜歡嘅菜式就係德國豬手,但係我真心覺得佢做得很好,所以介紹一下!)Fashion walk個邊有d餐廳,行左去一間德國餐廳,呢度有戶外位置,我見啲客人飲住啤酒食pizza好似好chill 🤍 鬧市區難得有戶外的餐廳👍🏻餐廳入面位置都算係落,唔係迫迫咁,幾好👍🏻BrunchMenu選擇都幾多下睇落去都幾吸引,性價比都幾高👍🏻嗌咗個主菜之後係可以有沙律bar同啡/茶。沙律bar,出邊仲有冷盤,熱盤,甜品同湯:有青口,蝦,他媽,蘋果沙律,醋蕃茄,火箭菜Pizza。另外,包咗啡/茶!🍹🥤❤️佢嘅德國腸喺沙律吧都有得夾係好食嘅!🍴脆皮燒豬踭配酸椰菜及薯角(二人份)$488豬踭等一等10分鐘左右,就用鐵鑊上,隻豬手其實都幾大隻,店員會幫你切開。切開之後,見到皮脆肉嫩!皮咬落去撲撲聲!好似薯片咁脆!肉仍然係保持有汁嘔落去係彈牙唔係死實實,豬肉味好香濃,鍾意食豬肉嘅一定要試!調味剛剛好唔會過鹹,但又剛好入味!我哋兩個人食都食唔晒係比平時嘅豬手大隻!味道性價比都係非常之高!重點係佢嘅豬皮放咗一陣都仍然係非常之脆,真心讚!其實

星期六下午好遲起身,所以去食左Brunch😂

餐廳入面位置都算係落,唔係迫迫咁,幾好👍🏻

❤️佢嘅德國腸喺沙律吧都有得夾係好食嘅!

🍴脆皮燒豬踭配酸椰菜及薯角(二人份)$488

其實我最想讚佢嘅薯角,新鮮有薯味,外面包住一層調味嚟炸,脆卜卜,調味係好似X記入邊嗰種特別版薯角!

2024-04-06