2017-01-20 2814 瀏覽
約朋友食午餐,又想食咸,又想食甜,偶然間係openrice搵到呢間,所以就book位嘗試一下,見到有網上訂位,實在太歡喜,方便快捷,點知仲有驚喜,原來網上訂位有9折優惠,實在一石二鳥,好開心!【煙肉忌廉蘑菇湯】食set lunch只要加$10,就可以選擇多一個湯飲,好滑、好香,我自己就好喜歡嘞。朋友話好重牛油味喎。【豬扒配蘆筍薯蓉蘑菇汁】呢個係是日廚師選午餐,最平的$58,開頭以為唔好食,點知食落有驚喜,豬扒好淋、好入味、好有咬口,蘑菇汁配得好,小蘆筍非常幼嫩好食,最平果道菜,確實唔hea,抵食好味,好抵讚。【香煎魚柳配蘆笋筍薯蓉香草忌廉芝士汁】魚柳反而普通,炸魚本應是脆身,但出到黎已經成塊淋pat pat了!唔係我想像之中既形狀和味道,忌廉芝士汁亦唔出色,冇香味,早知選第二個午餐啦!【宇治抹茶紅豆卷、字治抹茶雪糕、梳乎窩夫】朋友選了這3款【宇治抹茶窩夫、宇治抹茶紅豆卷、法式梳乎蛋多士】我就簡左呢3款,食套餐只要加$28就可以選3款甜品,我地當然用盡quota啦!最好食係抹茶雪糕,因為抹茶味都幾濃,香滑,其次是窩夫,紅豆卷較為迷你,味道麻麻地,至於梳乎蛋多士我見有食評家推薦咪諗住試下囉
煙肉忌廉蘑菇湯
豬扒蘑菇汁配薯菜
香煎魚柳配露笋,薯蓉,忌廉汁
宇治抹茶紅豆卷、字治抹茶雪糕、梳乎窩夫
【宇治抹茶紅豆卷、字治抹茶雪糕、梳乎窩夫】朋友選了這3款
宇治抹茶窩夫、宇治抹茶紅豆卷、法式梳乎蛋多士
【宇治抹茶窩夫、宇治抹茶紅豆卷、法式梳乎蛋多士】我就簡左呢3款,食套餐只要加$28就可以選3款甜品,我地當然用盡quota啦!最好食係抹茶雪糕,因為抹茶味都幾濃,香滑,其次是窩夫,紅豆卷較為迷你,味道麻麻地,至於梳乎蛋多士我見有食評家推薦咪諗住試下囉!但味道普通,好似平時食既麵包布甸既口感,我認為可以選擇其他甜品好啲!

總括黎講,食物味道都好食,甜品更加抵食,價錢大眾化,非常經濟,但希望甜品keep住呢個價錢唔好再加價,實在約$9一件小型蛋糕味道跟價錢成正比,只係為左飯後有些甜品過下口忍,如果再貴啲既話,我就未必會食囉!如果我有經過,而又冇其他選擇的話,我會再次幫襯架!大家未試過,推薦一試!

2個人食了$212
2017-01-19
煙肉忌廉蘑菇湯
豬扒蘑菇汁配薯菜
  • 豬扒配蘑菇汁、宇治抹茶雪糕