2018-09-03 192 瀏覽
自己本身好鍾意食烏冬。不過好食烏冬嘅地方唔多。所以變咗都唔常會食到。今日出銅鑼灣。經過呢間八沢。感覺係食日本野。但其實只不過係食烏冬。就入去試試啦。 侍應都介紹呢一間餐廳推薦係食烏冬。所以我哋都跟住餐牌傻推介嘅 烏冬選擇去揀。一。廣島蠔肉碎烏冬自己本身鍾意食蠔,所以一揀就揀左廣島蠔肉碎烏冬。蠔配烏冬。感覺應該會怪怪地, 只係潮州粥多啲,但係又想試喎。好味。個湯非常之甜。蠔亦都非常鮮味。不過我個人比較大食。如果入面再加其他配料就更好。二、黑松露忌廉三文魚腩帶子烏冬呢個應該係鎮店之寶喇掛。 侍應一放低。我差啲嘩一聲。 賣相好吸引。亦都好足料。 先試咗一啖湯。好香嘅忌廉味。但又唔會太稠。岩岩好。唔會太膩。三文魚腩好新鮮。帶子又大大隻。真係估佢唔到。おいしい 餐廳環境都算寬敞。服務都唔錯。整體上用餐經驗都好滿意。介紹咗朋友嚟食。朋友第二日就食咗。佢哋試咗冷烏冬, 話覺得都好食。大家都講咗同一句---如果在大碗啲就完美喇。大家要試。Tips:今次諗唔到有咩貼士。不如就呢個啦----諗住嚟呢間餐廳食嘢嘅朋友。可以計劃埋用餐之後去邊度食甜品。提議:希慎間smile 開番喇。仲有位坐添。我都準備要去再
自己本身好鍾意食烏冬。
不過好食烏冬嘅地方唔多。所以變咗都唔常會食到。
今日出銅鑼灣。經過呢間八沢。
感覺係食日本野。但其實只不過係食烏冬。
就入去試試啦。

一。廣島蠔肉碎烏冬
好味。個湯非常之甜。蠔亦都非常鮮味。

不過我個人比較大食。如果入面再加其他配料就更好。

二、黑松露忌廉三文魚腩帶子烏冬
呢個應該係鎮店之寶喇掛。
侍應一放低。我差啲嘩一聲。 賣相好吸引。亦都好足料。
三文魚腩好新鮮。帶子又大大隻。真係估佢唔到。おいしい

餐廳環境都算寬敞。服務都唔錯。
整體上用餐經驗都好滿意。
大家都講咗同一句---如果在大碗啲就完美喇。
大家要試。

Tips:
今次諗唔到有咩貼士。
提議:希慎間smile 開番喇。仲有位坐添。我都準備要去再次捧場喇

黑松露忌廉三文魚腩帶子烏冬
廣島蠔肉碎烏冬