2024-04-30 24 瀏覽
​今日去觀塘經過一間好靚既餐廳Be Leaf​佢好有心思整左好多位比人打卡,我地二話不説就入去試下,點完餐我地第一件事就係去影相打卡😂​​講番我地點左D咩先​特级豬梅扒配菠籮蜜桃醬​香前大蝦手拆蟹肉金沙咸蛋黄意大利麵​仲有個兒童套餐啱晒阿女​​先講個豬扒,一啲都唔鞋囗,煮到好冧,入晒味,另一個重點係個菠籮蜜桃醬,我就咁食都清晒D醬,裏面仲有粒粒既桃肉同翠肉瓜,好好味​​至於個金沙咸蛋黄意大利麵食落唔會好腻,慮理得剛剛好,食材新鲜好緊要,呃唔到人,鲜蝦彈牙爽口!​​至於阿女個兒童套餐,裏面有肉醬意粉+雞翼+Qoo ,見阿女一啖接一啖成碟食晒就知有水準😂(佢試過食完一啖,跟住成碟冇郁過😅)​​最後我地叫左個焦糖卡士達梳乎厘班戟,軟棉棉既梳乎厘沾上卡士達醬,淡淡既香味唔會太濃,好好味​​呢間Be Leaf 真係一間色香味俱全既餐廳,下次再帶埋媽咪黎打卡🤭​​​​
​今日去觀塘經過一間好靚既餐廳Be Leaf

​講番我地點左D咩先