2021-11-12 172 瀏覽
今日放假,朋友在觀塘工作,見到有一間好靚好新好似好健康嘅餐廳,特意叫埋我一齊去試,諗住食完中午飯食埋甜品少啲人可以影幾張相’打卡’.我先去到拎位,約1:00多啲門口大概有五個人等緊,大約等咗四個字入去,因為面向裝修地盤有少少大塵,但入餐廳入邊還可以,環境非常精緻員工亦都好好服務,我先叫咗一杯mocha,奶打得好好亦都唔會太甜朱古力味好重.唔知係咪因為杯咖啡好飲,亦都見到餐牌上面有生酮選擇,並且帶有健康意識嘅餐牌,懷着一個高期望.朋友嚟到之後我哋揀咗一個店長推介和牛漢堡餐及一個普通選擇泰式酸辣炸雞飯 配珍珠米 ,最後揀咗一個甜品‘懦夫’ .雖然食評有好多好靚嘅相,有好多好嘅食評,但係我都見到有OK 同埋喊樣🥲本身有啲唔明一間咁靚咁新嘅色店都有返咁上下負評,但係幫襯完就會明,一來因為佢嘅外表令到人哋有較高嘅期望,二來性價比真係比較差.值得一讚佢嘅食物外表亦都係‘金玉其外’,餐廳食物都好靚.講一下食物和牛漢堡的確都好有牛味,但以$138唔包嘢飲薯條好難食(味精好重)喺觀塘黎講爭少少,但起碼你會飽個$88泰式酸辣炸雞真係…..朋友好失望,每一舊雞起碼有六七成都係粉,口感亦都唔好,係燒味舖食過雞

值得一讚佢嘅食物外表亦都係‘金玉其外’,餐廳食物都好靚.

個$88泰式酸辣炸雞真係…..朋友好失望,每一舊雞起碼有六七成都係粉,口感亦都唔好,係燒味舖食過雞髀飯仲好(當然啦如果你係諗住嚟影相可能你就會唔會放重點係食物度就會唔認同)

最尾個甜品店長推介$88 個窩夫有少少糯米成份,有椰子雪糕同埋有1/3芒果,不過不失唔稱得上特別極都唔稱得上好食(但係又係影得幾好睇)

呢間野如果我幫佢改名會叫做《金玉其外cafe 》佢做每樣野都好似為咗影相如果你想影相你會比一百分💯,食嘢就唔會所以睇你自己想點(而我比較着重食物質素)

回頭率:(俾唔到🥲但係我會帶隻狗去多一次咁多, 會叫一杯咖啡同埋影相📸️) *佢啲奶真係打得好好好滑

2021-11-12
  • Mocha