2024-01-05 51 瀏覽
今日同班朋友嚟到觀塘食飯,觀塘偉業街出名好多野食。呢間餐牌都幾多選擇,呢間系任食,所有食物野飲自取,食完酸菜魚鍋中可以打邊爐。🤗其中,最讓我印象深刻的----酸菜魚鍋。以新鮮的魚為主料,配以酸菜和多種香料,烹製而成。魚肉鮮嫩多汁,酸菜的酸味與魚肉的鮮美相互融合,口感極佳。另一道-----麻辣小龍蝦。麻辣小龍蝦係重口味食客嘅至愛,其中嗰種刺激嘅麻辣滋味令人垂涎三尺。小龍蝦本身鮮美嘅肉質配上獨特嘅香料同辣椒醬,真係將佢嘅味道提升到另一個層次。啲小龍蝦煮得啱啱好,殼易剝而肉感紮實,每一口都充滿咗海鮮嘅甘甜同埋麻辣醬料嘅豐富層次。更加厲害嘅係,呢道菜嘅辣度可以根據自己嘅口味去調整,由微辣到超辣都有,所以無論你鍾意辣到出汗定係輕輕地帶辣,都可以享受到小龍蝦帶嚟嘅滿足感。除咗辣味,啲花椒仲提供咗一種特別嘅麻感,食咗之後有種舌頭發麻嘅刺激感,真係太過癮啦!好多時食小龍蝦都會配啲啤酒,有助消除辣味,亦令啲蝦肉嘅鮮味更加突出。麻辣小龍蝦絕對係一個社交場合嘅好選擇,一邊傾計一邊剝蝦,夾雜住酒香嘅辣香真係令人心情大好。如果你鍾意挑戰味蕾,麻辣小龍蝦絕對唔會令你失望。而------澳洲M5和牛,這種和牛肉質細
而------澳洲M5和牛,這種和牛肉質細膩,口感豐富,入口即化。

酸菜魚鍋、麻辣小龍蝦和澳洲M5和牛都展現了高超的烹飪技巧和豐富的口味。所有既食物分量都幾多,整體嚟講都係出色咁嘅。呢度飲品都系任飲,都幾推介朋友嚟試下。

味道:8/10 質感:7/10回頭率:7.6/10