2018-06-17 1656 瀏覽
2018年轉眼就快過左一半,係時候約朋友食餐便飯聚一聚。 見到觀塘呢間餐廳咁多好評又近 MTR, 就訂左枱啦!我地4個人係啲 set 入面每人揀左個主菜 "些牙",加左任食沙律吧...... Well, 落單後先識驚會食唔晒 😵 。首先去沙律吧攞野食先,沙律吧當然有沙律啦,醬汁有3款,仲有啲日式小食,水果,啫喱等。 每樣夾少少已經一大碟😌食完沙律,上菜啦!餐湯 (有雜菜湯和周打硯湯)我飲雜菜湯,唔係辣個種雜菜湯,係我嘅口味😎 飲周打硯湯嘅朋友都話個湯好味,真材實料喎 👍小食:跟餐有小食,分別是茄汁西西里青口 & 法式焗釀田螺 😋主菜 1: 德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁豬手已經去左骨,方便食,唔係好咸,肉質仲好 juicy 😋😋😋 薯角好好味主菜 2: 極上和牛漢堡配薯角值得一讚餐廳肯幫我地切開4份,仲要切得咁靚👏👏👏👏👏 牛肉煮得剛好 & 要再講:薯角好好味😀主菜 3: 扒大虎配蝦龍蝦汁扁意粉扁意粉和蝦都彈牙爽口,唔油膩,好快就清左😈主菜 4: 蒜辣忌廉燴聖子王意粉微微辣,如有多少少聖子就好啦😬😬😬飲品:我點左凍玫瑰蜜花茶,係清甜+花香味道,鍾意玫瑰的朋友可以一試。 甜品: 檸檬蛋糕絕

食完沙律,上菜啦!

餐湯 (有雜菜湯和周打硯湯)

小食:
跟餐有小食,分別是茄汁西西里青口 & 法式焗釀田螺 😋

主菜 1: 德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁

主菜 2: 極上和牛漢堡配薯角

主菜 3: 扒大虎配蝦龍蝦汁扁意粉
扁意粉和蝦都彈牙爽口,唔油膩,好快就清左😈

主菜 4: 蒜辣忌廉燴聖子王意粉
微微辣,如有多少少聖子就好啦😬😬😬

飲品:

甜品: 檸檬蛋糕
絕對係呃 like 嘅造型 😱 ❤! 件 cake 質感輕型,檸檬味令味蕾 refresh 左 👍

餐廳係工廈入面,地方好闊落,坐得舒服。 食完行過隔離就是 apm, 可以行下街消化下先返屋企呀😂😂😂
2018-06-14