2019-03-24 295 瀏覽
今晚公司請食飯😆慰勞一下工作勞心勞力既員工,即係其中一個係我啦😂雖然我地8個人叫左7個小菜!都已經食到滿載而歸,肚飽飽啦🤪第一道係宮廷御用鮮螺頭燉雞湯,真係好飲呢😆👍🏻清而不油膩,又好足料,哇,正呀👍🏻又食左第二道菜,千島大蝦球😊我好鍾意呢個菜,大蝦上碟做到外脆內爽口彈牙既大蝦,又有新鮮嘅水果沙律撈勻,好清新又健康👍🏻😆忍唔到口食左好多🤦🏼‍♀️真係好味架🤤最值得推介嘅係第三道菜,太子成名脆皮咕嚕肉,真係食落口外脆內軟,肉質柔嫩,唔使一陣公司成班友仔已經清左大半碟😅值得推介👍🏻接着係第四道菜係蒜子生扣珠江花錦鱔皇,真係肥美多肉又嫩又滑.....🤤👍🏻值得推介嘅菜式,雖然有少少油膩,難得一食再食也可以😆今晚注定要做肥妹啦!來都第五道菜真係有啲飽飽地啦🤪充滿骨膠原的菜色🤗成為女士最鍾意食既魚卜,又爽又重膠質,真係諗起都變靚靚啦😆👍🏻有西芹嘅配搭真係好夾,食落一啲都唔油膩👍🏻第六道菜更唔少得係食雞啦😆得獎銅盤蒸污糟雞🤪雖然唔明白點解改污糟雞甘既名😂覺得好好笑,一啲都唔污糟喎,仲好鬼好食添,又嫩滑又好味😆👍🏻最後一碟菜式係特色梅菜蒸菜遠😂唔知點解蔬菜會最後先上,我鍾意食咗清淡先再食濃味既野,但係
宮廷御用鮮螺頭燉雞湯

千島大蝦球

太子成名脆皮咕嚕肉
蒜子生扣珠光花錦鱔王
啫啫西芹焗魚卜
得獎銅盤污糟雞
特色籠仔梅菜蒸菜遠
最後一碟菜式係特色梅菜蒸菜遠😂唔知點解蔬菜會最後先上,我鍾意食咗清淡先再食濃味既野,但係呢個菜都好快手俾我地食清光了😂可能啱大家口味,真係好清甜又嫩又有梅菜口味😆👍🏻我飽住肚都食左幾條,唔執輸呀🤗
食左一餐好野,呢間酒家有料到🤪哇....連法國🇫🇷藍帶,騎士勛章都有👏🏻👏🏻👏🏻西利西利.....我最中意呢間酒家特色係有一個大魚缸近入口附近,見識到特別大條既啜魚😜真係有口福又有眼福👍🏻😆老細話下次又來食多次😆👍🏻我諗起都開心....🤤
宮廷御用鮮螺頭燉雞湯
千島大蝦球