2024-02-20 259 瀏覽
最近經過屋企附近有間幾靚嘅放題餐廳👍🏻所以叫埋屋企人一齊去試吓🎉我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,感覺好簡潔,同乾淨企理🚩小盆菜推介指數🔥🔥🔥🔥🔥我地4個人去,所以送嘅,好足料,有花膠,帶子,蘿蔔,大蝦,芋頭,蠔豉,魚旦,送嘅都有咁多材料,抵食!小盆菜真係香港嘅傳統美食之一🍲,每一啖都啖啖精華,食材新鮮匠心獨運,絕對係一大享受😋。首先提到嗰個花膠,食落去彈牙又滋潤,味道鮮美得嚟又有豐富嘅膠質,真係滋補養顏🐟。而啲帶子就更加唔洗講,鮮味十足,每一粒都咁大咁飽滿,係碟菜之中嘅明珠🌟。再來講講嗰個蘿蔔,絕妙嘅軟熟同甜味,佢吸晒啲湯汁嘅精髓,令人欲罷不能🌽。的確,大蝦更加促使小盆菜變得無可抵擋,那種彈口感覺配上天然的鹹甜,幾乎係完美嘅組合 蝦 每次咬落去都似乎聽到佢哋鮮美嘅呢喃🍤。芋頭嘅香滑同濃郁又點綴其中,加咗份家常又貼心嘅氣息🥔。至於蠔豉同魚旦,就更加係小盆菜嘅靈魂食材🌊。蠔豉嗰份獨有嘅海鮮與土地嘅味道,夾雜著微妙嘅甘甜,簡直係層次豐富。魚旦彈牙滑口,又加入咗菜式嘅鮮嫩,令人回味無窮🐠。🚩羊腩煲推介指數🔥🔥🔥🔥🔥加$30就有,賣相吸引,而且有好多羊腩,真係好有驚喜!🚩冷盤小食推介指數🔥🔥🔥🔥
最近經過屋企附近有間幾靚嘅放題餐廳👍🏻
所以叫埋屋企人一齊去試吓🎉
我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,感覺好簡潔,同乾淨企理
🚩小盆菜
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
🚩羊腩煲
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
加$30就有,賣相吸引,而且有好多羊腩,真係好有驚喜!
🚩冷盤小食
推介指數🔥🔥🔥🔥
特別推介大家試酸辣鳳爪同青瓜,仲要免費任攞添!
🚩串燒
推介指數🔥🔥🔥🔥
任食串燒有好多款揀,我覺得最好食係蕃茄仔同粟米,食完好多肉類,有返啲蔬菜類食真係唔錯,墨魚丸係咁多丸類中最好食嘅!