2021-08-25 46 瀏覽
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻今次黎到主打美人系列食品嘅塚田農場🌟見menu上嘅食物賣相唔錯,就按住吸睛嘅程度揀咗幾款食物share😎唔知食完有冇真係變到美人呢🤪✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 口渴又或者鍾意咩都試下嘅朋友仔,可以加HK$38享用佢地嘅飲品吧🤪有佢哋特調嘅飲品之外仲有盒裝罐裝野飲選擇!👧🏻就覺得特調嘅嘢飲味道較淡,會偏向commercial嘅野飲多啲🤣1)美人卷盛合 HK$118美人卷盛合就包括三款唔同味道嘅美人卷😋分別就係海老牛油果美人卷、鰻魚忌廉芝士美人卷同埋三文魚牛油果美人卷😎三款美人卷有啲似fusion咗嘅米紙卷咁,新奇得黎又幾好食😋當中特別推介鰻魚忌廉芝士味!😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌗😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑2)框飯 HK$45 @一碗今次叫咗三款框飯,分別係照燒雞框飯、蟹肉三文魚籽框飯同埋三文魚框飯😋份量比較細,食幾啖就食完🤣值得一提嘅係啲飯選用咗預先撈咗汁嘅糯米而唔係就咁白飯,甜甜地又煙煙韌韌,令到口感更加豐富😎😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌑😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑3)焙菜餡蜜芭菲 HK$68睇賣相就覺得好豐富😍香濃焙茶雪糕配上紅豆、餅乾同蕨餅,再淋上糖漿,啱晒一眾甜品控!食完心情都好啲呀😚
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑

3)焙菜餡蜜芭菲 HK$68

😍賣相:🌕🌕🌕🌑🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌑🌑

總括黎講,雖然今次冇試到佢嘅美人鍋,但美人系列料理嘅其他食物都幾創新、幾有諗頭👍🏼睇得唔使講啦,味道都唔錯,有興趣都可以一試㗎🤤

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌗🌑
🤵🏻服務:🌕🌕🌕🌑🌑
💲抵食:🌕🌕🌕🌗🌑
💯總分:🌕🌕🌕🌗🌑

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🍽 塚田農場 🍽
📍觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)3樓L3-L13號舖
☎️ 3596 3909
2021-08-22