2019-06-02 68 瀏覽
成日聽人講觀塘多好野食,但之前都中過唔小伏(不過個陣未開始寫食評),今次又膽粗粗試下新野,揀左呢個有好多讚既哈豆試下。 呢個就係好多人推薦既牛肉麵,果然啲牛肉夠哂腍又入味,個湯係飲得,夠哂香濃,令我有驚喜既係粒貢丸爽口彈牙仲有豬既香味,認真唔錯。唯一扣分位係蘿蔔唔甜仲要苦苦地,即使煮到入哂味都無補於是。但整體係一個好高分既麵。 作為一個撈麵我就覺得個麵腍左小小,但配麻醬就無得輸。鹹酥雞就好一般,唔會話好好食。 呢個香腸係今日VIP,岩岩炸起,個皮勁脆,入面啲肉汁好多,好香。我超鐘意呢個。 除左推薦香腸,其實杯哈豆鮮果茶好香果味,又唔會死甜,可惜無影到相。整體間餐廳我會俾幾高分,會再黎試下其他款。

豪華刀客牛肉麵

麻醬鹹酥雞乾拌麵

路邊攤小香腸

整體間餐廳我會俾幾高分,會再黎試下其他款。
豪華刀客牛肉麵
路邊攤小香腸