2023-10-25 37 瀏覽
Tiramisu'lab by Ermanno Lelli-Sai Ying Pun甜品]連霆鋒都大推既tiramisu,如果要我用一句黎形容的話,我會話呢間係有藝術家性格既甜品店,Tiramisu Lab係由義大利名廚Ermanno Lelli開設,當日都係一位外籍男人企收銀位置、指點廚房工作同埋有同我地講解甜品細節,相信就係主廚本人,用上家傳秘方,100%義大利食材!📷🪟Classic Dripped Miso$68必試的新推出產品,除左打卡able之外係非常有姿勢有實際,海量棉滑忌廉,一條lady finger,上面佈滿咖啡粉,新鮮即製一shot espresso,比你自己倒,沿住lady finger流入,主廚強調係Best Italian Coffee!建議要三樣野全部一齊食,是但一樣單獨食都唔得,咖啡味非常非常濃郁較苦,但一旦加上香甜口味奶油🧁,加上手指餅,非常幸福!Pistachio Misu $88連開心果本身都是店家homemade自製,非常新鮮原味,開心果味香濃,上面有開心果同白朱古力,有口感甜而不膩。Thai Misu $78泰式椰香芒果味,芒果肉熟度剛好,加上清

[一粒肉丁/中環西營盤/甜品

Classic Dripped Miso$68

Pistachio Misu $88

Thai Misu $78
泰式椰香芒果味,芒果肉熟度剛好,加上清新椰子🥥喜歡不太甜的酸甜口適合,口感層次豐富

味道:🌟🌟🌟🌟🌟

地址:香港西營盤皇后大道西345號地鋪

#一粒肉丁_中環
#asiuyuk_central

🔎美食地區搜尋 #asiuyuk_地區
#hkfoodie #hkeat #hongkongfoodie

@tiramisulab_hk
同埋Location返 Tiramisu Lab
小紅書Hashtag: #提拉米蘇 #香港探店
#香港美食 #西營盤美食 #義式經典 #TiramisuLab