2023-07-07 219 瀏覽
Bookmark咗一段時間嘅Hemma🍰今日特登黎試下~餐廳喺西營盤B2出口附近,平日11:00去到唔洗排隊直入,Minimum order為每人一杯飲品。入坐後要先去櫃枱落單同俾錢。1. Vanilla cheesecake ($62)選擇咗最basic嘅雲尼拿味試吓,蛋糕入面有雲尼拿籽,巴斯克蛋糕半生嘅質感分佈平均,如果試過自己整嘅話就知要焗到依個效果係好難~蛋糕唔會好甜剛剛好,食落帶淡淡cream cheese味~2.Lemonade ($58)梳打水加檸檬汁,飲品上面有嘅碎冰灑咗少少檸檬皮點綴🍋作為無茶不歡嘅人,本身想嗌茶飲但只有熱飲選擇,天氣熱所以揀咗依個~除咗食物質素,都好欣賞餐廳嘅songlist同環境!選用嘅餐具都好靚haha,隻蛋糕碟靚到想返屋企🤣🤍 但老實講食物同飲品定價偏進取,覺得飲品單價 ~ $40同蛋糕 ~$50 能令顧客易啲接受。主要係min. charge一杯飲品,加埋蛋糕overall價錢都幾令人卻步。希望餐廳收支平衡後可以回落食物同飲品嘅價錢啦~~
1. Vanilla cheesecake ($62)
Vanilla  burnt  cheesecake

2.Lemonade ($58)
Homemade  Lemonade

2023-07-07