📍西營盤/尖咀 養生燉湯暖身邊爐🍲臨近新年🧧我地決定割愛同大家分享我地打邊爐嘅pocket list🤫呢間餐廳我地由西營盤開張食到開埋尖咀分店🎉燉湯甘甜足料 打邊爐補而不燥😋加埋任食牛頸脊🐮真心無得輸👍🏻依家無左晚市堂食🥺邊爐店尤其難做 大家不妨支持下💛❤️劃一收費👫🏻成人$268/加一(星期五六日 另加$30)👩‍👧‍👦小童95cm以下免費/145cm以下半價🔖養生燉湯邊爐🏆(9.5/10)呢個唔洗講咁多🤤睇片都已經見到有幾足料😻烏雞蟲草花紅棗🥣啖湯甘甜又滋補用黎打邊爐一流🍲一啲都唔會覺得熱氣/唔健康🤙🏻打住邊爐養生‼️正🔖任食手切牛頸脊(9.0/10)出面一碟手切牛肉閒閒地都過百蚊啦🉐呢度竟然可以任你食🐮係超級回本位💰牛味濃郁 厚薄適中 有口感😋好味到我地唔記得影相📸️用住舖頭ig相補數先😝🔖招牌雞煲🔥🐔(7.5/10.0)個餐雖然咁多野食但係雞煲都唔係行嘢👏🏻即叫即炒🐔惹味又好味👅雞件仲keep住嫩滑添🔖招牌海鮮大亂鬥🦐🐟(8.0/10.0)呢個海鮮大亂鬥又係無得輸😚一大盤熱辣辣蒸起🌫超級鮮甜👻扇貝 蟶子 鮮蝦 鮑魚…數都數唔曬😻啲烏冬吸收埋荷葉香同海鮮精華😆係講唔出口咁好味🔖椰汁雪燕
📍西營盤/尖咀 養生燉湯暖身邊爐🍲

依家無左晚市堂食🥺邊爐店尤其難做 大家不妨支持下💛

👩‍👧‍👦小童95cm以下免費/145cm以下半價

🔖養生燉湯邊爐🏆(9.5/10)

🔖任食手切牛頸脊(9.0/10)

🔖招牌雞煲🔥🐔(7.5/10.0)

🔖招牌海鮮大亂鬥🦐🐟(8.0/10.0)

🔖椰汁雪燕🥥 (8.5/10.0)
以為咁樣就完❓斗滾臨走仲送翻碗椰汁雪燕🥣甜而不膩 好香椰汁味😋好味到同行朋友問老闆有無得encore🌟

#️⃣💡Hashtag Tips: 無限時任食啱曬成班friend一齊開心gathering😆但一定要記得book位☎️如果唔係好難等到位

_____________________
📌環境: 8.0/10.0
乾淨企理,西營盤店枱同枱之間近左D 🙈疫症期間可能會有少少擔心🤭但係尖沙咀分店更加企理 仲有露台位置

📌推薦: 9.0/10.0
用養生燉湯打邊爐🍲啱曬手凍腳凍既你🥶雞煲🐔海鮮🦞任食牛頸脊🐮一路食到落尾🤙🏻一路打邊爐 一路養生🍃

📌斗滾 (西營盤)
西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下

📌斗滾 (尖沙咀)
尖沙咀山林道38號銀座3812樓

訂座電話☎️5404 2994

#hashtag美食 #hashtag十八區 #hashtag尖沙咀 #hashtag西營盤 #hashtag邊爐 #hashtag任食 #hkfoodie #香港美食 #尖沙嘴美食 #尖沙咀美食 #香港邊爐 #尖沙咀邊爐 #西營盤美食 #西營盤邊爐 #hkhotpot #hkallyoucaneat #尖沙咀黃店 #西營盤黃店 #hkfoodies
雞煲
海鮮大雜燴🦞