2023-05-29 1774 瀏覽
荔枝角憶利工廈可以話係美食集中地🤤米紙同芫茜關注組都介紹過嘅泰國菜🤗真係性價比超高!🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊荔枝角🐠 —————————————————🔹泰式火山排骨(豬)$168嘩!實在太太太澎湃🌋比想像中仲大😛排骨肉軟嫩,一撕就可以輕鬆骨肉分離,肉份量多到😂食極都仲有,啖啖肉食肉獸表示好滿足🥩點上酸酸地醬汁,非常開胃,如果喜歡芫茜,不妨一齊食味道更豐富😛特別推薦成班人食!🔹泰式海南雞船粉 $62熱辣辣🍜海南雞係雞髀位,肉質嫩滑,湯底味道幾鮮濃,飲宗唔會覺得口渴,配上蔥、牙菜、芫茜等,爽口粉絲索滿牛骨湯汁精華🔹泰式肉碎生菜包 $68碗裝滿肉碎,辣度大約係小小辣,肉碎完全唔嚡口,充滿泰式香料香,包住生菜食不會太膩,非常惹味,送飯亦係一流🔹椰皇三重奏 $38呢個真係不得了🤩全晚最有驚喜!今日係特別版✨改用椰皇殻裝,表面係烘過的椰絲,椰奶布甸好creamy,底層椰青啫喱fresh又Q彈,仲可以刮埋啲椰肉食,係多重🥥享受,真係清甜解暑!我覺得餐廳可以考慮推出散水餅賣呢個😂❗️平日普通版係用碗裝❗️🔹青檸檬薏米水 $20 (原價$25)好清淡,無另外加糖,主要係青檸汁味

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

🔹泰式肉碎生菜包 $68

🔹椰皇三重奏 $38
我覺得餐廳可以考慮推出散水餅賣呢個😂
❗️平日普通版係用碗裝❗️

🔹青檸檬薏米水 $20 (原價$25)
好清淡,無另外加糖,主要係青檸汁味

🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗
🤑性價比:🌕🌕🌕🌕🌗
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌗🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗
♟Overall♟
雖然係工廈,但環境好企理,座位之間空間充足,食得好舒服😆份量好足料,味道惹味,最驚喜一定係🌋火山排骨同🥥椰子皇甜品🫶🏻絕對會再encore!
🏝 金亞淶泰國餐廳
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓102號舖