2022-07-05 74 瀏覽
星期六入咗荃灣陪朋友行街,因為較少入呢區所以都專登搵左間Cafe去下,體驗下荃灣區嘅慢活生活。鍾意去Cafe影相嘅我,揀咗呢間AL Coffee見佢係新餐廳 應該人流比較少, 可以方便打卡影相!去到估唔到個環境又幾舒適,咁岩窗口邊張梳化有位,勁開心,因為見呢個位影相最靚。陽光+落地玻璃,透出自然日光,真係好靚!食物方面我地叫左Pancake同埋Waffles 飲品就叫咗Espresso Tonic 同Latte。Pancake 賣相非常精美,附上一杯健康乳酪,我地揀咗楓糖醬。Pancake蛋香十足,面頭仲鋪上好多生果,有齊士多啤梨、藍莓、香蕉,加埋楓糖漿,好豐富,見到都開心!仲有Waffle我地揀左朱古力醬,同樣有多款生果鋪面,配埋旁邊嘅忌廉食,邪惡得嚟又令人好滿足!食埋佢嘅乳酪,balance 返個甜度,真心唔錯架。飲品方面我嘅Latte奶味幾香,又飲到咖啡嘅濃郁,坐喺梳化望住玻璃,再飲啖咖啡,好休閒的感覺。朋友嘅Expresso Tonic都唔錯,夏天飲好正,啖啖咖啡香,一試難忘!

鍾意去Cafe影相嘅我,揀咗呢間AL Coffee
見佢係新餐廳 應該人流比較少, 可以方便打卡影相!

食物方面我地叫左Pancake同埋Waffles
飲品就叫咗Espresso Tonic 同Latte。

飲品方面

朋友嘅Expresso Tonic都唔錯,
夏天飲好正,啖啖咖啡香,一試難忘!