2018-08-21 533 瀏覽
星期五晚上, 特別想大吃特吃, 食肥膩, 重口味既野食! 於是在附近搵左間韓式燒烤, 上OPENRICE見倒都幾多好評, 門口又竟然冇人等位, 就入左去食.餐廳裡面其實同一般既韓燒/日式燒烤一樣, 枱凳都係細細窄窄, 每張枱都有長條形既抽油煙機. 可能我地比較早入去, 所以唔係好大陣油煙味, 感覺OK乾淨.首先要提既係, 佢泡菜係特別好食. 我本身唔喜歡食泡菜又霉又辣又酸, 但唔知點解呢度既泡菜味道特別清爽, 好好味! 身為食肉獸, 叫左特級蔥蒜牛五花餐, 油脂分佈平均, 而且個汁好入味, 煎完之後, 入口即溶, 味道岩岩好, 好味到我地特別叫多左碟, 超好味!!另外叫左五花腩, 一大片黎, 然後自己切, 肉汁鮮味冇雪味, 口感十足十半肥瘦燒肉咁肥瘦均稱, 入口有少少咬口又夠林, 又係特別叫多左碟, 超正! 另外叫左個牛仔骨, 肉質鬆軟唔鞋, 質素幾好! 蛋同沙律係送既, 蛋加左芝士同埋粟米好好味, 粟米粒唔覺有雪味, 沙律材料OK新鮮, 爽口, 顏色望落唔覺有瘀黑. 蛋我地特別REFILL左一次, 因為真係好好味!總結黎講, 我覺得呢度食物味道真係好唔錯, 而且個賣相/味道都幾用心,

總結黎講, 我覺得呢度食物味道真係好唔錯, 而且個賣相/味道都幾用心, 計埋餐廳環境既話價錢略貴, 因為都唔係話特別靚/坐得舒服, 但中意韓燒既朋友絕對可以黎試下.
五花腩
題外話/補充資料: 抽氣其實麻麻地, 我同朋友食到一半, 人流多就開始好大陣煙味, 我地早食陣味都係咁, 如果坐滿既話陣味一定仲勁, 食得韓燒真係要預左成身BBQ味出番黎.
2018-08-10
五花腩