2023-06-07 81 瀏覽
知道炑八係荃灣愉景新城開左間新店仲有間烘焙工作坊,所以同囡囡就黎又整麵包又玩又食!一舉三得。尼到既波波池真係好吸引(對於小朋友黎講)。因為我個囡一黎到粉紅波波池就嘩嘩聲,連最愛著的韓服都唔著。淨係顧住玩波波池。玩到唔捨得走。食物方面。我地叫左頂級箱降牛小排、仁川鰻魚(全份)及芝士無骨炸雞全份。燒仁川鰻魚真心超級無敵好食!燒仁川鰻魚真心超級無敵好食!燒仁川鰻魚真心超級無敵好食! (重要的要說三次!)燒到皮脆肉嫩,肉質彈牙。好難得係香港食到甘好肉質的鰻魚。一定要叫!必食!另外,牛小排的牛肉味濃郁,肉嫩!而芝士無骨炸雞🍗,炸出黎新鮮滾熱辣,皮脆多汁,好juicy.唯一美中不足的是唔夠芝士,對於芝士控的我黎講,要好多先夠嫁嘛🫢我地叫左「韓國公主蛋包飯城堡」及「蝸牛紫菜飯卷」俾小朋友食。每次黎到炑八食飯都好驚喜。因為佢嘅兒童餐真係又靚又好食。小朋友同我都食得好開心。因為我都有份食😆。甜品方面,我地叫左「水果忌廉三文治」、「蘋果香蕉窩夫」及「水果迷你班戟」水果忌廉三文活造型好cute!係熊仔🐻。用三個甜品完結左我地今日一舉三得的行程。好滿足又開心呀!*餐廳真係好細心。仲有糊仔餐提供。岩晒6個月大的

食物方面。我地叫左頂級箱降牛小排
、仁川鰻魚(全份)及芝士無骨炸雞全份。

燒仁川鰻魚真心超級無敵好食!
(重要的要說三次!)
燒到皮脆肉嫩,肉質彈牙。
好難得係香港食到甘好肉質的鰻魚。
一定要叫!必食!
另外,牛小排的牛肉味濃郁,肉嫩!

每次黎到炑八食飯都好驚喜。因為佢嘅兒童餐真係又靚又好食。
小朋友同我都食得好開心。因為我都有份食😆。
甜品方面,我地叫左「水果忌廉三文治」
、「蘋果香蕉窩夫」及「水果迷你班戟」
水果忌廉三文活造型好cute!係熊仔🐻。
用三個甜品完結左我地今日一舉三得的行程。好滿足又開心呀!

*餐廳真係好細心。仲有糊仔餐提供。岩晒6個月大的小朋友過黎!
仁川鰻魚
仁川鰻魚