2019-08-24 194 瀏覽
約咗朋友去荃灣食飯,上openrice搵下靈感,見到明記評分都幾高,就去試下!上到去睇餐牌花多眼亂,睇緊嘅時候職員走過黎問我地:要唔要黃金鮮魷呀?廚房出錯咗,要就即刻有得食!我地三個都幾肚餓,就話要啦!之後睇睇下餐牌,朋友點咗脆皮牛腩同埋炸蠔餅,職員話滿$300會送鹵水拼盤,咁我地冇咁嗌了。食物好快黎齊,我本身唔食牛,所以冇試,但兩位朋友係咁讚呢碟牛炸得好好食。呢度黃金鮮魷用嘅鮮魷都算新鮮,同埋份量都足,有十幾件。另一道菜炸蠔餅個炸份多得濟,蠔仔唔夠多,比較失色。送嘅鹵水拼盤有紅腸,魷魚,鵝腸,豬大腸,豬耳,芽菜...每樣少少啦,當作頭盤小食都ok!因為叫咗好多炸嘢,我地三個都食到好飽,見隔離枱叫鹵水鵝好似都幾吸引,下次黎食試下先!
我地三個都幾肚餓,就話要啦!
黃金鮮魷
炸蠔餅