好耐之前同屋企人食過一次御名園,覺得幾好食,今次特登帶男朋友嚟試下!平日夜晚都唔算好多人,坐得好闊落又光猛。我最鍾意食佢個前菜,有合桃杏仁柴魚花生,比起平時嗰啲淨花生,呢間有誠意好多晚飯有好多優惠,或者套餐都幾抵食。揀好落單後,上菜嘅速度都好快。糖心黑蒜燉響螺湯💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️超正,好足料!黑蒜湯夠香濃,仲好有益,煲過之後帶有微微的甘甜,估唔到連男朋友第一次飲都好鍾意套餐A $198 包兩個餸金蒜銀絲蒸帶子都好新鮮,好大隻下,唔會蒸過熟,正常發揮,下次可以試埋聖子💁‍♀️💁‍♀️XO醬翡翠炒海螺片,呢個反而有驚喜,份量超多!炒海螺片好爽口彈牙,加埋XO醬炒好惹味套餐真係好抵食💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️蠔皇花膠扣鵝掌煲有四塊大花膠同鵝掌,手掌咁長呀🤤 入口都好黏口,膠質濃厚,好似食緊骨膠原咁,好正💁‍♀️💁‍♀️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️鵝掌燜到好軟腍,配以蠔皇入味多汁,真係令人垂涎三尺。兩個人食真係有啲漏,多啲入一齊share最岩💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️豉油王大海蝦$148 有八隻大海蝦,新鮮爽口。師傅煎得好夠穫氣,整體海鮮都好出色,又抵食喎💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️最後仲有得送糖水,冬天

平日夜晚都唔算好多人,坐得好闊落又光猛。

糖心黑蒜燉響螺湯

糖心黑蒜燉響螺湯💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️

金蒜銀絲蒸帶子

套餐A $198 包兩個餸
XO醬翡翠炒海螺片

套餐真係好抵食💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️

豉油王大海蝦

最後仲有得送糖水,冬天滋潤一下唔錯,不過就稍微甜咗少少💁‍♀️💁‍♀️
2022-01-07
糖心黑蒜燉響螺湯