復古風韓式料理🍻黃埔區白飯小偷出沒注意韓宮𝕂-ℙ𝕒𝕝𝕒𝕔𝕖炸雞🍗炸雞好貼心,有得選擇有骨無骨,都可以選擇half half原味加甜酸味,餐廳雖然無好fancy既設計風格但樸實無華,內部以韓式風格裝修,好似身處韓國既感覺,進食時忍不住一直偷拍佢隻脾….佢隻炸雞脾😂前菜小食樸實無華,泡菜芽菜黑豆🫛實在既味道,泡菜係好食既泡菜醬油蟹($188/1, $366/2) 醬油蟹之鬼就係我,由我多年食醬油蟹既心得,呢個係性價比之王,價錢親民,蟹大細同其他出名好食既醬油蟹差唔多,蟹仔肥肥無腥味爆膏,調味有好食醬油蟹既鹹甜醬香,係同我係韓國食過既係好相似,蟹肉係比較結實唔係軟晒殼個種,個飯有紫菜又係加分,唔好講笑,我真係食過d無紫菜架大佬,醬油蟹係一定要配紫菜飯,無得傾!姐係具體少少咁講,當你身邊既人都唔食醬油蟹🥲(姐係我-孤獨的醬油蟹之鬼),你想自己去食,平時無三百左右都食唔到,百零蚊有得食、又好味道,仲想點!韓式芝士甜酸炸雞($228)🍗韓國人就鍾意係屋企叫炸雞食,飲啤酒🍻拿我地係香港人黎㗎嘛,緊係出街食啦大佬😂,炸雞無骨啖啖肉,甜酸味道無過火,炸雞外脆內軟咬開有肉汁,配上拉絲芝士、鐵板夠熱可以令芝
復古風韓式料理🍻黃埔區白飯小偷出沒注意

韓宮𝕂-ℙ𝕒𝕝𝕒𝕔𝕖

[一粒肉丁/黃埔/韓式料理]

位於黃浦區黃埔天地附近,地鐵5分鐘內步程的韓宮K-Palace,由擁有豐富料理經驗既韓國人主理,記得可以search K-Palace,同區有另一間好似名唔知點解😅店員都係韓國人🇰🇷點餐唔洗用劍既,用英文就可以喇!餐牌有晒中英韓文架!英文有困難都可以this this this,唔洗擔心😂出名食醬油蟹🦀️仲有超級炸雞🍗炸雞好貼心,有得選擇有骨無骨,都可以選擇half half原味加甜酸味,餐廳雖然無好fancy既設計風格但樸實無華,內部以韓式風格裝修,好似身處韓國既感覺,進食時忍不住一直偷拍佢隻脾….佢隻炸雞脾😂

前菜小食
樸實無華,泡菜芽菜黑豆🫛實在既味道,泡菜係好食既泡菜

醬油蟹($188/1, $366/2)

韓式芝士甜酸炸雞($228)🍗
韓國人就鍾意係屋企叫炸雞食,飲啤酒🍻拿我地係香港人黎㗎嘛,緊係出街食啦大佬😂,炸雞無骨啖啖肉,甜酸味道無過火,炸雞外脆內軟咬開有肉汁,配上拉絲芝士、鐵板夠熱可以令芝士無咁快凍變硬,熱辣辣小心個嘴仔唔好焫親!八舊3個人share都得。芝士之鬼表示⋯⋯呢個芝士係好食既芝士🧀️mozzarella? 可以拉到好長完全包裹炸雞炸雞同芝士份量都好充足!

P.S. 兩罐coke zero都夠凍‼️

地址:紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖

#一粒肉丁_黃埔
#asiuyuk_whampoa

🔎美食地區搜尋 #asiuyuk_地區
#hkfoodie #hkeat #hongkongfoodie