2018-05-22 108 瀏覽
今時今日叫得做冰室既,其實都係一啲新派茶餐廳有日行經依頭搵朋友,諗住搵間餐廳坐係度短聚一下,就試下依間龍門冰室,聽講佢有幾間分店架除左有經典鐵板扒餐,還有奄列餐,可以揀飯或麵,配埋唔同既肉類作配搭最特別係有玉子燒食真係無咩茶記會出依款食物當然碟頭飯同撈麵係實有供應啦另一個特點係餐廳提供既小食係好有西餐廳/cafe 特色飲品選擇算唔少依味咸牛肉芝士玉子燒配炸蝦,我揀左配撈一丁好豐富玉子燒很不錯,入面既咸牛肉同芝士都足料,份量夠多又厚身,不錯友人就叫左奄列配豬扒飯,質素可以,驚喜就唔多。茶餐廳有得叫凱薩沙拉一於叫個試下,除左啲麵包粒腍左少少之外,其餘既都做得唔錯,兩個人share就不錯依味椒鹽雞翼做得幾好,佢採用既椒鹽粒做得比一般既大粒,味道十足,新鮮烤好係好食既餐廳提供既味品主要得兩種,就係提拉米蘇周埋藍莓奶凍甜品味道算不錯,有一定水準整體來說,依間茶記比起一般茶記黎講有更多食物款式選擇,有一部分更係西餐廳提供既食物黎,算係一種茶餐廳新體驗黎既
今時今日叫得做冰室既,其實都係一啲新派茶餐廳
最特別係有玉子燒食
真係無咩茶記會出依款食物
當然碟頭飯同撈麵係實有供應啦
另一個特點係餐廳提供既小食係好有西餐廳/cafe 特色
飲品選擇算唔少
依味咸牛肉芝士玉子燒配炸蝦,我揀左配撈一丁
好豐富
友人就叫左奄列配豬扒飯,質素可以,驚喜就唔多。
茶餐廳有得叫凱薩沙拉
餐廳提供既味品主要得兩種,就係提拉米蘇周埋藍莓奶凍
甜品味道算不錯,有一定水準