.【 ✨ 鮮美風味 品味獨特的黃埔酸菜魚餐廳 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_川菜 ▎地區分類:#mayfoodie_whampoa ▎人均消費:Ard HKD 300▎餐廳名稱及位置:📍 烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 今日我要同大家分享一間位於黃埔嘅酸菜魚餐廳——烏蠅館。呢間餐廳嘅名稱睇落好特別,但係佢嘅菜式真係令人回味無窮。喺烏蠅館,我試咗好多款招牌菜,包括清江魚、黑糖桃膠鮮奶、檸檬百香果QQ、爆醬紅糖糍粑、健康芋絲、萵筍片同精選牛板腱。而家就同大家分享下我嘅食評啦!喺烏蠅館,我嘅第一份菜式係清江魚。佢嘅味道鮮美,魚肉鮮嫩多汁。我特別鐘意佢嘅酸辣湯底,唔會太辣,而且啲酸菜同番茄令湯汁更加鮮甜。清江魚入口即化,配埋啲香蔥同辣椒,真係一絕!接著,我試咗黑糖桃膠鮮奶。啲桃膠入口即溶,同埋佢哋嘅鮮奶混合得好均勻。黑糖嘅甜味同桃膠嘅彈牙口感真係一絕,令我回味無窮。我都試咗烏蠅館嘅檸檬百香果QQ。佢有啲酸酸甜甜嘅味道,而且百

【 ✨ 鮮美風味 品味獨特的黃埔酸菜魚餐廳 ✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_川菜
▎地區分類:#mayfoodie_whampoa
▎人均消費:Ard HKD 300
▎餐廳名稱及位置:
📍 烏蠅館 (永榮樓) (紅磡)
紅磡民泰街39號永榮樓地下B2號舖

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

我都試咗烏蠅館嘅檸檬百香果QQ。佢有啲酸酸甜甜嘅味道,而且百香果嘅香氣好濃郁。QQ嘅口感加埋啲檸檬嘅清新滋味,真係好開胃!

烏蠅館嘅爆醬紅糖糍粑亦非常出色。個糍粑外脆內軟,糖醬香甜,食落口入面令人感到滿意。呢個係我嚟烏蠅館必點嘅甜品

除咗甜品之外,烏蠅館嘅健康芋絲同萵筍片都好出色。健康芋絲炒得剛剛好,芋頭嘅香氣豐富,加埋啲蔬菜令味道更加豐富。萵筍片爽脆可口,清脆嘅口感帶出啲蔬菜嘅原汁原味。

最後,我試咗精選牛板腱。佢嘅牛肉鮮嫩多汁,加埋啲特製醬汁,真係令人垂涎欲滴。牛肉嘅鮮味同醬汁嘅香氣相輔相成,每一口都帶來無限享受。

總括而言,烏蠅館係一間令人驚喜嘅餐廳