2021-09-23 63 瀏覽
終於如願book位黎呢度打卡兼食Tea!呢度可以話係多個打卡位的集合地,感覺餐廳每個地方都相當不同感覺,但絕對適合閨蜜情侶黎食野影相!不過提提大家灣仔而家碼頭個邊正在裝修,大家去的話要特別留意。呢度12點先開門,Tea Set有三個時段比大家揀,分別係12-2pm,3-5pm,6-8pm我專登揀左12點,比想像中好,因為無咩人,真係可以盡情影相!嚟到我地係影左陣相,Tea Set先上台,一黎會有兩杯Welcome drink,welcome drink係兩杯香檳,服務相當好。3層花花Tea Set,感覺好豐富,最頂層係甜品,下面兩層都係咸食,大家要注意的是不是所有都可以Refill,只有某幾款哦!最低層有4款咸點(都可以Refill):英式提子鬆餅配鮮忌廉及果醬 - 我個人特別喜歡食鬆餅,所以我都特別refill左,不過真係會好飽,女生們留心啦芝士焗鷄肉酥盒 - 酥皮非常脆,口感豐富,估唔到的好食香濃咖喱雜菜批 - 呢個大推,特別refill了又係,咖哩唔辣但味道香濃,非常好味大蝦山葵沙律醬多士 第二層則有3款咸點:煙三文魚酸忌廉攤黃金尋龍魚子 - 大推,呢個真係好好味,煙三文魚加酸忌
終於如願book位黎呢度打卡兼食Tea!

最低層有4款咸點(都可以Refill):
芝士焗鷄肉酥盒 - 酥皮非常脆,口感豐富,估唔到的好食
大蝦山葵沙律醬多士
第二層則有3款咸點:
煙三文魚酸忌廉攤黃金尋龍魚子 - 大推,呢個真係好好味,煙三文魚加酸忌廉,超正!
秋之松葉蟹肉沙律墨西哥薄餅
蜜桃龍蝦沙律奶油多士
至於甜點方面則有:
冧酒朱古力軟心星球 - 大推,超濃冧酒味,同朱古力非常夾,好好味
京都宇治抹茶蛋糕 - 抹茶味勁濃
鏡之月柚子芝士蛋糕 - 芝士味與柚子味互相配合,唔會太濃亦唔會太漏
滿月鮮檸檬撻 - 檸檬味超勁,酸酸甜甜的,好正
迷你傳統月餅 - 作為中秋特別加上的,相當應節有心
店員會不時推著車子來到餐桌前,大家可以隨喜好添食品,相當方便。
Tea Set包左兩杯野飲,我地揀左洛神花茶及熱情果烏龍茶,不過不失,茶可以解膩,我覺得係不錯的選擇。

最後要講下場內的打卡位,真係由入口到所坐的地方,滿滿都是影相位。
個人最愛不是花花走廊,特別喜歡南瓜車的我,呢度真係非常喜歡!
另外不講不知,原來這裡係可以搞婚禮的,揀緊地方的新人都可以了解下,場地寬敞舒適,都係不錯的選擇。
2021-09-17