2019-12-22 6942 瀏覽
香港竟然開咗FIVE GUYS! 🤓呢間餐廳係我每次去英國必到嘅快餐店🍔。香港開了分店,我當然要去試! 一於叫個cheese burger🧀! 的確不能與英國的相提並論。個麵包最唔掂,濕濕立立💦。一路食一路出水!其實啲內容係不錯,都係足料炮製嘅。我最愛嘅青瓜🥒蔬菜🥬都係滿滿嘅填滿左個漢堡包。但係香港嘅牛肉🥩又的確唔能夠同英國嘅相比,唔知係因為煮得太耐🔥,有少少老左嘅問題🍖;定係啲肉本身唔係英國嘅牛肉🤔,水準略為遜色😕。啲芝士又溶晒。圖中可見個麵包已經濕到扁晒。我會比75分☑️($85)如果同其他香港快餐店相比,其實已經贏到開巷。🙌🏻👏🏻只係因為我係英國食過,所以會有比較。另外,我欣賞佢都係跟外國嘅一樣:有無限添汽水🥤$35,同埋無限添花生🥜for free and still super crispy !香脆!仲有室內嘅設計跟英國嘅一模一樣,空間感十足,樓底超級高💡。喺香港就比較難搵到呢啲空間咁闊落、舒適嘅快餐店👍🏻。而且要讚一下服務員態度非常好!每個人都面有笑容,絶不會黑面!要知道心情絕對影響食慾。價錢不是便宜。但咁足料,都合理。亦同英國分店價錢相若。P.S.:(如果你有興趣,可以睇下
香港竟然開咗FIVE GUYS!
一於叫個cheese burger🧀!

圖中可見個麵包已經濕到扁晒。

我會比75分☑️($85)

如果同其他香港快餐店相比,其實已經贏到開巷。🙌🏻👏🏻
只係因為我係英國食過,所以會有比較。

仲有室內嘅設計跟英國嘅一模一樣,空間感十足,樓底超級高💡。

喺香港就比較難搵到呢啲空間咁闊落、舒適嘅快餐店👍🏻。

價錢不是便宜。但咁足料,都合理。亦同英國分店價錢相若。

P.S.:
(如果你有興趣,可以睇下我之前英國食Five Guys的相,就會見到嗰個cheese burger同香港食到嘅有好大分別)👇🏻

個麵包係脹卜卜
,好乾爽
、層次分明。

希望香港分店加油、繼續改善!

我希望再幫襯!
2019-12-22