2018-03-16 79 瀏覽
泰國菜或者東南亞菜我平時都較少食,唔係唔鐘意食,不過香港煮得好食既餐廳真係唔算多,有日同朋友行經灣仔,話聽講到依間新泰好評都幾多,一試就覺得係真係幾好時間尚早無咩人,而入面坐得都好舒服,地方乾淨,值得一讚餐牌有好多頁,所以都唔影俾大家睇啦,只可以話各式各樣既東南亞美食都齊晒咁濟飲品方面,我地叫左龍眼冰(右面)同埋紅豆冰(左面),味道係唔錯泰國菜必食既當然係肉碎生菜包佢整得真係幾好肉碎粒粒分明,偏乾身,唔會濕住塊生菜,帶有少少辣,令整體上香口啲,係好味亦叫左半隻泰式去骨海南雞,啖啖肉十分爽而隻雞本身都算靚經典菜式仲包括泰式菠蘿炒飯炒得好好,每粒飯都金黃色,熱辣辣而飯粒爽口,好味臨尾想叫番啲甜品食,見佢甜品種類好多,就叫左依個泰式甜品大拼盤,樣樣都有又好食中間放左經典既芒果糯米飯,係好食建議三個人食比較好整體來說,對間餐廳都幾滿意,上菜速度快、環境舒服乾淨又寧靜,最緊要係食物好食,食東南亞菜黎講價錢當然可以再平啲,但我覺得係度享有以上服務都算值番既
時間尚早無咩人,而入面坐得都好舒服,地方乾淨,值得一讚
肉碎生菜包
泰國菜必食既當然係肉碎生菜包
佢整得真係幾好
泰式去骨海南雞(半隻)
亦叫左半隻泰式去骨海南雞
,啖啖肉十分爽
而隻雞本身都算靚
泰式菠蘿炒飯
經典菜式仲包括泰式菠蘿炒飯
炒得好好,每粒飯都金黃色,熱辣辣而飯粒爽口,好味
泰式甜品大拼盤
中間放左經典既芒果糯米飯,係好食
建議三個人食比較好

肉碎生菜包
泰式去骨海南雞(半隻)
泰式菠蘿炒飯
泰式甜品大拼盤